kaufhalle
Czytelnik
Długość toru:: 7 m
W terenie
|
 |
« : 05 Listopada 2006, 18:57:00 » |
0
|
Na stronie SKPL jest na pierwszej stronie tylko czarna rama c tekstem "SKPL - teraz nasza kolej ... - 2002-2006". Co to oznacza?
|
|
|
|
|
|
|
kgrid
Młotkowy

Długość toru:: 125 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #1 : 05 Listopada 2006, 20:57:25 » |
0
|
Według moich wiarygodnych informacji SKPL zbankrutował. Ta ramka to taki chyba "nekrolog".
|
|
|
|
|
|
|
kaufhalle
Czytelnik
Długość toru:: 7 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #2 : 05 Listopada 2006, 21:57:07 » |
0
|
Dziękuję. To przypuszczałem, ale nic o tym nie znalazłem. Czy koleje SKPL jeszcze pracowują?
|
|
|
|
|
|
|
Zombi
|
 |
« Odpowiedz #3 : 06 Listopada 2006, 14:28:14 » |
0
|
najprawdopodobniej to koniec, ciekaw jestem co teraz??
|
|
|
|
|
|
|
Łukasz
SGKW

Długość toru:: 209 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #4 : 06 Listopada 2006, 15:45:52 » |
0
|
Nie wiem jak Wam, ale mi strona SKPL u działa. A jeśli zbankrutował, to dlaczego kilka tygodni wcześniej uruchamiano ruch na kolejce Pleszewskiej?? Zresztą np. na kolejce Kaliskiej był duży ruch towarowy i tak nagle bankructwo??
|
|
|
|
|
|
|
kamicz
SGKW

Długość toru:: 298 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #5 : 06 Listopada 2006, 16:23:06 » |
0
|
Wtrące się do tematu. Mnie na początku tematu też wyswietlał się namis "... 2002-2006", ale teraz już mi stronka normalnie chodzi. :!: A co do barkructwa to raczej w to wątpie, teraz Pleszew wcześniej Mława, więc chyba nie ma nic więcej tu już do powiedzenia :razz:
|
|
|
|
Pozdrawiam, Kamil Górnośląskie Koleje Wąskotorowe www.sgkw.eu
|
|
|
kgrid
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #6 : 06 Listopada 2006, 17:26:33 » |
0
|
wcześniej Mława Co masz na myśli to mówiąc?
|
|
|
|
|
|
|
Ernie
Młotkowy

Długość toru:: 89 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #7 : 06 Listopada 2006, 17:39:03 » |
0
|
zdecydowanie aktuany jest news na górze strony - impreza się odbyła, sam na niej byłem.
|
|
|
|
Małe jest piękne.
|
|
|
Łukasz
SGKW

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #8 : 06 Listopada 2006, 17:45:33 » |
0
|
Kgrid a skąd masz info że SKPL zbankrutowało??
|
|
|
|
|
|
|
kgrid
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #9 : 06 Listopada 2006, 17:48:30 » |
0
|
Z "wiarygodnych" źródeł, od pewnych informatorów. Ale różnie to bywa, możliwe że to plotki.
|
|
|
|
|
|
|
kamicz
SGKW

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #10 : 06 Listopada 2006, 18:04:32 » |
0
|
wcześniej Mława Co masz na myśli to mówiąc? No że kolej zostałą uruchomiona tak samo jak Pleszewska :wink:
|
|
|
|
|
|
|
Łukasz
SGKW

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #11 : 06 Listopada 2006, 18:05:12 » |
0
|
Mam wielką nadzieję, że to tylko plotki, bo jak nie, to byt kilku ważniejszych kolejek wąskotorowych jest zagrożony
|
|
|
|
|
|
|
kgrid
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #12 : 06 Listopada 2006, 18:08:15 » |
0
|
Nie ten operator to inny, no ale szkoda by było, wkońcu SKPL wznowił przewozy osobowe na kilku kolejkach itp!
|
|
|
|
|
|
|
Łukasz
SGKW

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #13 : 06 Listopada 2006, 18:16:56 » |
0
|
Tylko że narazie w Polsce nie ma drugiego tak silnego operatora wąskotorowego. Np. Kormoran nie był w stanie uruchomić jednej kolejki, a innych znanych operatorów chyba nie ma, nie licząc organizacji członkowskich np. FPKW czy inne towarzystwa.
|
|
|
|
|
|
|
kamicz
SGKW

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #14 : 06 Listopada 2006, 18:29:27 » |
0
|
Tylko że narazie w Polsce nie ma drugiego tak silnego operatora wąskotorowego. Np. Kormoran nie był w stanie uruchomić jednej kolejki, a innych znanych operatorów chyba nie ma, nie licząc organizacji członkowskich np. FPKW czy inne towarzystwa. Z tym operatorem to prawda. Chociaż na uruchomienie czynnej do niedawna kolei nie trzeba aż tak wielkich funduszy. Zatrudnienie pracowników, palia no i jak zacznie jeździć to się "powinno" zwrucić, skoro pod SKPL'em narazie kursują :wink:
|
|
|
|
|
|
|
kgrid
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #15 : 06 Listopada 2006, 18:40:06 » |
0
|
Przecież jeśli (tak jak np. w Mławie) pociągi są nieregularnie to wystarczy zarządca, a maszynistę można zatrudniać na umowę zlecenie, ponadto mieć znajomych wolontariuszy którzy pomogą i w drogę. No ale koszty utrzyamnai są już większe!
|
|
|
|
|
|
|
kamicz
SGKW

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #16 : 06 Listopada 2006, 19:04:39 » |
0
|
Sory, ale licencji na przewozy nie dostaniesz na umowe zlecenie :lol: Musi być stowarzyszenie i w przypaku mławy mieć licencne na przewóz osób i rzeczy. Bu chuba to drugie to jakieś większe przychody. A ja teraz zaporponuje: Może nie wyganiajmy SKPL'u z kolejek bo oficjalnie nic nie podano a my tylko snujemy niepwene wiadomości :wink:
|
|
|
|
|
|
|
Adam W
|
 |
« Odpowiedz #17 : 06 Listopada 2006, 19:27:04 » |
0
|
Z "wiarygodnych" źródeł, od pewnych informatorów. Ale różnie to bywa, możliwe że to plotki. Brawo. Nie wiem czy wiesz, ale jedno z drugim się logicznie wyklucza. 1. Nie bardzo rozumiem po co piszecie takie rzeczy. 2. Poczekajcie na oficjalny komunikat SKPL. S posdravem Adam
|
|
|
|
|
|
|
kgrid
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #18 : 06 Listopada 2006, 19:29:41 » |
0
|
Powoli kombinując doszedłem do jednego wniosku iż, adres http://skpl.kalisz.pl/ to zupełnie co innego niż adres www.skpl.kalisz.pl. Wejdźcie na jedną i drugą stronę i porównajcie. Możliwę że jest jakaś modernizacja adresu http://skpl.kalisz.pl/. No więc mysle dopóki nie ma oficjalnej informacji, nie grzebmy (tak jak kolega wczesniej powiedział) SKPL'u! Edit: Brawo. Nie wiem czy wiesz, ale jedno z drugim się logicznie wyklucza.
1. Nie bardzo rozumiem po co piszecie takie rzeczy. 2. Poczekajcie na oficjalny komunikat SKPL. Zobacz że ja tą informacje mogłem dostać z "entej" ręki. To znaczy że mój dobry znajomy dostał ją od osoby która nie jest pewnym informatorem itd.
|
|
|
|
|
|
|
kamicz
SGKW

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #19 : 06 Listopada 2006, 19:50:37 » |
0
|
:lol: :lol: :lol: :lol: Normalnie mamy rekord. To jest chyba największa głupota roku :lol: :lol: :lol: Trzeba to gdzies uwiecznic na forum, płakać sie chce :mrgreen: Do kgrid'a: Czy ty sądzisz, że te adresy to 2 różne strony :?:
|
|
|
|
|
|
|
|