kgrid
Młotkowy

Długość toru:: 125 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #20 : 06 Listopada 2006, 20:01:37 » |
0
|
Tak sądze że to są dwa różne adresy, (Tak mi się wydaje)! Można to zaobserwować po tym że każdy przenosi gdzieś indziej 
|
|
|
|
|
|
|
kamicz
SGKW

Długość toru:: 298 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #21 : 06 Listopada 2006, 20:15:29 » |
0
|
To się grubo mylisz :lol: :lol: Po wejści w każdy z nich (u mnie jak zapewne też u wileu innych) jest to samo :mrgreen:
|
|
|
|
Pozdrawiam, Kamil Górnośląskie Koleje Wąskotorowe www.sgkw.eu
|
|
|
kgrid
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #22 : 06 Listopada 2006, 20:18:41 » |
0
|
A u mnie nie, zależy jak jest adres wpisywany! http://www.skpl.kalisz.pl <-- U mnie wyskakuje prawidłowa strona http://skpl.kalisz.pl <-- Wyskakuje "ramka"! Czy mój komputer mnie myli?
|
|
|
|
|
|
|
KLAN PALUCHOWSKICH
|
 |
« Odpowiedz #23 : 06 Listopada 2006, 20:21:59 » |
0
|
:lol: :lol: :lol: :lol: Normalnie mamy rekord. To jest chyba największa głupota roku :lol: :lol: :lol: Trzeba to gdzies uwiecznic na forum, płakać sie chce :mrgreen: Do kgrid'a: Czy ty sądzisz, że te adresy to 2 różne strony :?: Obydwa adresy prowadzą tu: z-onet-dab1.onet.pl (213.77.0.38)
|
|
|
|
|
|
|
whisper
Młotkowy

Długość toru:: 78 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #24 : 06 Listopada 2006, 20:28:44 » |
0
|
Faktycznie, strona zostala zmieniona. Zostal jeszcze BLOG w pogrzebowych barwach. Wystarczy kliknac tutaj.
|
|
|
|
Pozdrawiam, Kamil
|
|
|
kamicz
SGKW

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #25 : 06 Listopada 2006, 20:40:57 » |
0
|
Mnie normalnie skpl sie ładuje. :neutral:
|
|
|
|
|
|
|
kgrid
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #26 : 06 Listopada 2006, 20:42:18 » |
0
|
Sprawdziłem na kilku komputerach i kazda strona jest inna, ale mysle ze nie ma co drazyc watku "adresów" 
|
|
|
|
|
|
|
TKMK
Czytelnik
Długość toru:: 3 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #27 : 06 Listopada 2006, 21:07:36 » |
0
|
Dla ścisłości: www.skpl.tk - pod tym adresem wyskakuje "ramka", www.skpl.kalisz.pl - pod tym adresem otwiera się strona SKPL.
|
|
|
|
|
|
|
kamicz
SGKW

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #28 : 06 Listopada 2006, 21:14:29 » |
0
|
To się zgadza :!: Jednak tak jak wspomniałem, poczekajmy na oficjalny odzew.
|
|
|
|
|
|
|
kaufhalle
Czytelnik
Długość toru:: 7 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #29 : 06 Listopada 2006, 22:11:24 » |
0
|
Są 2 fakty: 1. Strona http://www.skpl.kalisz.pl/ jest zmieniona i teraz już nie zawiera tego osobliwego wskazania. 2. W ciągu jednego dnia nie pojawiły się źródła bankructwa SKPL. Może to był tylko zły żart?
|
|
|
|
|
|
|
Zombi
|
 |
« Odpowiedz #30 : 07 Listopada 2006, 07:26:28 » |
0
|
Niestety to nie zart ... moze jest jeszcze jakas szansa
|
|
|
|
|
|
|
gkw
|
 |
« Odpowiedz #31 : 07 Listopada 2006, 13:49:38 » |
0
|
Jak to nie żart? może niech sie wypowie ktos bliżej związany z SKPL...
|
|
|
|
|
|
|
Zombi
|
 |
« Odpowiedz #32 : 07 Listopada 2006, 14:29:23 » |
0
|
To nie żart, nie chce sie wypowiadać szeżej jak narazie czeam na oficjalna decyzje SKPL
|
|
|
|
|
|
|
polo
Młotkowy

Długość toru:: 145 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #33 : 07 Listopada 2006, 15:08:41 » |
0
|
Tylko że narazie w Polsce nie ma drugiego tak silnego operatora wąskotorowego. Np. Kormoran nie był w stanie uruchomić jednej kolejki, a innych znanych operatorów chyba nie ma, nie licząc organizacji członkowskich np. FPKW czy inne towarzystwa. co znaczy tak silnego , czy liczymy ilość km , taboru , czy szybkosć rozwoju FBKL trzyma się nieźle i ciągle się rozwija , \
|
|
|
|
Nie Lubię Fotografów Kolejowych
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #34 : 07 Listopada 2006, 15:11:09 » |
0
|
Panowie, żeby uciąć niepotrzebną dyskusję i bezsensowne bicie piany: "Wiadomości o naszej śmierci są przedwczesne i przesadzone" - mail z takim tematem dostałem wczoraj od Tomka Strapagiela
Temat rozwinął się na trzy strony, a nikt z Was nawet się nie zająknął, w jaki sposób chciałby pomóc SKPL, nikt niczego konstruktywnego nie zaproponował. Smutne to.
I to nie był żart, to była reakcja na całkowity brak odzewu samorządów w temacie dofinansowania przewozów regionalnych w nadchodzącym roku - przed wyborami nikt nie chciał podjąć tematu...
|
|
|
|
|
|
|
syrenka
Nowicjusz

Długość toru:: 40 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #35 : 07 Listopada 2006, 23:26:04 » |
0
|
Piottr - a szczerze - czy brak odzewu ze strony samorządów nie jest przypadkiem powodowany tym że SKPL nie pytał ów samorzadów o dofinansowanie?
|
|
|
|
F-16 cud techniki - leciał tydzień z Ameryki
|
|
|
Zombi
|
 |
« Odpowiedz #36 : 07 Listopada 2006, 23:46:46 » |
0
|
Pistałeś Piotrze o tym ze wolontariusze stoja bezczynnie, powiedz jak mozemy pomoc? Fizyczny wkład cały czas ze stroyn skokw jest a jak mozemy pomoc SKPL w tej trudnej sytuacji? Pozdrawiam serdecznie!
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #37 : 08 Listopada 2006, 08:45:42 » |
0
|
Piottr - a szczerze - czy brak odzewu ze strony samorządów nie jest przypadkiem powodowany tym że SKPL nie pytał ów samorzadów o dofinansowanie? Z tego co mi wiadomo, do wszystkich samorządów gminnych, które są właścicielami kolejek na początku września zostały rozesłane odpowiednie pisma, które pozostały bez odpowiedzi. Również do samorzadów wojewódzkich, które są odpowiedzialne za finansowanie kolejowych przewozów regionalnych. Jedynie samorząd Wielkopolski w ogóle dostrzegł istnienie tych małych kolei, inne proponowały finansowanie ... ze środków na sport i kulturę(?) w ogóle nie rozumiejąc, o co się do nich występuje, lub bezpośrednio odmawiając jakiegokolwiek udziału (Łódzkie). Pistałeś Piotrze o tym ze wolontariusze stoja bezczynnie, powiedz jak mozemy pomoc? Fizyczny wkład cały czas ze stroyn skokw jest a jak mozemy pomoc SKPL w tej trudnej sytuacji? Największym problemem nie jest "wklad fizyczny", największym problemem są upierdliwe, nudne i nieatrakcyjne działania, polegające na wywieraniu nacisków na lokalne samorządy i uświadamianiu im istnienia problemu, na budowie kontaktów z regionalną prasą, na rozpoznawaniu i pozyskiwaniu ewentualnych źródeł finansowania. Praca "z kilofem" nie załata dziur organizacyjnych - co oczywiście nie umniejsza wcale jej znaczenia. Teraz, w okresie kampanii buracza... tfu, wyborczej takim działaniem mogłoby być chociażby odpytanie kandydatów na burmistrzów i radnych, jak widzą temat kolejki wąskotorowej jeżeliby zostali wybrani. I te działania były polem do popisu dla osób działających na kolejkach lokalnie, teraz, kiedy do wyboró Wiesz, mój żal wyrażony w poprzednim poście nie wynikał z tego, ze nikt nic nie robi - tylko z tego, że nikomu nawet nie przyszło przez myśl zapytać - "w jaki sposób możemy pomóc?".
|
|
|
|
|
|
|
Zombi
|
 |
« Odpowiedz #38 : 08 Listopada 2006, 13:39:53 » |
0
|
własnie wybieramy sie do kandydatów na Burmistrza Krośniewic i poźniej po wyborach do przyszłego burmistrza
|
|
|
|
|
|
|
Misiek_K
|
 |
« Odpowiedz #39 : 08 Listopada 2006, 14:25:47 » |
0
|
Z tego co mi wiadomo, do wszystkich samorządów gminnych, które są właścicielami kolejek na początku września zostały rozesłane odpowiednie pisma, które pozostały bez odpowiedzi. Również do samorzadów wojewódzkich, które są odpowiedzialne za finansowanie kolejowych przewozów regionalnych. Podejdz jeszcze do tematu tak, ze samorzady szczegolnie gminne, ktore przejely kolejki nie sa specjalnymi krezusami finansowymi. Tu odnosnik do Mlawskiej KD. Gmina Krasne jest jedna z biedniejszych, a przejela MKD dlatego, ze wojt Pawel Kolakowski bedac w pewnym sensie milosnikiem waskiego toru nie chcial zniszczenia tej kolejki. Pojawil sie operator (jeden, potem SKPL). W miedzyczasie pojawila sie jakas organizacja Turystyczna Polnocnego Mazowsza ktora oprocz powolania swojego zarzadu (w sklad ktorego wchodza prawie sami dziwni i niekompetetni ludzie) i jednej konferencji w Przasnyszu nie zrobila nic wiecej. Dopiero SKPL uruchomil minimalny ruch towarowy wiosna 2006. Krasne nie ma z czego sie dolozyc do MKD i sie nie dolozy. Samorzad mazowiecki ma inne ciekawsze wydatki, niz jakas waskotorowka.... 
|
|
|
|
|
|
|
|