Wojtek
Gość
|
 |
« : 28 Grudnia 2006, 09:26:41 » |
0
|
Wie ktoś co się stało na szlaku do Misateczka Śląskiego? Słyszałem, że dopiero pod koniec kwietnia zaczną tam kursować pociągi. Teraz zamówienia na ''czartery'' przyjmują tylko na trasie do Bytomia wąsk. Zdziwiłem się tym, bo nie wiem co się stało.
|
|
|
|
|
|
|
gkw
|
 |
« Odpowiedz #1 : 28 Grudnia 2006, 09:42:14 » |
0
|
Nic sie nie stało...po prostu sezon letni sie skończył i ludzie nie wybierają sie nad te jezioro , dzieki któremu wagony w wakacje sa zapełnione na maxa
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
kamicz
SGKW

Długość toru:: 298 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #2 : 28 Grudnia 2006, 09:44:08 » |
0
|
Witaj. Żadne pociągi nie będą kursowały (planowo do kwietnia) bo na szkodach górniczych niedaleko stacji BKw budowany jest tunel drogowy pod torami waskimi i normalnymi. Niestety nasz tor musieli rozebrac na czas budowy, dlatego też na zamówienie sa tylko poc. Bytom Wąsk.-Bytom Karb Wąsk. Poza tym o tej porze roku to nikogo nie bylo by na peronie, no może jakby byla ladna pogoda to kilka osób. ludzie nie wybierają sie nad te jezioro , dzieki któremu wagony w wakacje sa zapełnione na maxa No może w lipcu pociągi jeśdzily pełne, ale przez jeden tydzien sierpnia nie wyjechalismy ani razu. W lipcu przewieziono 17 tys. osób a w sierpniu 3 tys., więc poronaj sobie pociagi zapełnione na maxa :neutral:
|
|
|
|
Pozdrawiam, Kamil Górnośląskie Koleje Wąskotorowe www.sgkw.eu
|
|
|
Wojtek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : 01 Lutego 2007, 21:24:03 » |
0
|
Co ze stroną wask.pieczatka.pl? Żadnej aktualizacji przez prawie rok.
|
|
|
|
|
|
|
Michał P.
SGKW

Długość toru:: 39 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #4 : 02 Lutego 2007, 13:43:34 » |
0
|
Strona niebedzie juz aktualizowana, gdyz obecnie prowadze oficjalną strone www.sgkw.eu , stara strona www.wask.pieczatka.pl zostanie zamknięta za jakis czas.
|
|
|
|
|
|
|
Wojtek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : 02 Lutego 2007, 16:00:39 » |
0
|
Nie, zostaw tę stronę bez aktualizacji taką jaka jest. Będzie tak lepiej. Jeszcze jedno pytanie apropo strony:sgkw.eu, bo od grudnia tam nie było aktualizacji?
|
|
|
|
|
|
|
Michał P.
SGKW

Długość toru:: 39 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #6 : 02 Lutego 2007, 17:55:16 » |
0
|
Może dlatego ze nic ciekawszego od tamtego czasu się nie działo na stacji w Bytomiu. O szczegółach można przeczytać na www.koleje.webd.pl/forum ...
|
|
|
|
|
|
|
gta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : 03 Kwietnia 2007, 14:29:53 » |
0
|
Nie ma nic ciekawego, a to, że kolejka nie ruszy w sezonie 2007 i zbankrutuje to jest nudne?
|
|
|
|
|
|
|
OczeQ
|
 |
« Odpowiedz #8 : 03 Kwietnia 2007, 17:00:47 » |
0
|
a z jakiej okazji ma nie ruszyć?? można wiedizeć? :wink:
|
|
|
|
Co za ponury absurd... Żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem? 
|
|
|
Bartosz Uryga
|
 |
« Odpowiedz #9 : 05 Kwietnia 2007, 00:22:08 » |
0
|
Wg najnowszych ustaleń firma budująca obwodnicę Bytomia wyrobi się z pracami i szlak ma być oddany do użytku do końca kwietnia. Oczywiście roboty przy budowie samej obwodnicy nie zostaną ukonczone i zostanie oddany do użytku przejazd technologiczny dla pojazdów obsługujących budowę.
|
|
|
|
|
|
|
gta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : 05 Kwietnia 2007, 00:41:40 » |
0
|
To świetnie! W tym roku zamierzam przejechać sie tą kolejką po raz drugi (pierwszy raz jechałem w 2005 roku). Myslałem, że baknrut kolejki to prawda a tymczasem kolejka juz w kwietniu rusza. oby więcej takich wiadomości.
|
|
|
|
|
|
|
Marek Sz
SGKW

Długość toru:: 321 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #11 : 05 Kwietnia 2007, 02:01:07 » |
0
|
To świetnie! W tym roku zamierzam przejechać sie tą kolejką po raz drugi (pierwszy raz jechałem w 2005 roku). Myslałem, że baknrut kolejki to prawda a tymczasem kolejka juz w kwietniu rusza. oby więcej takich wiadomości. Gdzie jest napisane, ze rusza w kwietniu?
|
|
|
|
|
|
|
gta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : 05 Kwietnia 2007, 10:09:44 » |
0
|
Nie wien gdzie jest napisane, ważne, że rusza.
|
|
|
|
|
|
|
Marek Sz
SGKW

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #13 : 05 Kwietnia 2007, 12:08:00 » |
0
|
Nie wien gdzie jest napisane, ważne, że rusza. A to ciekawostka.
|
|
|
|
|
|
|
jack
Nowicjusz

Długość toru:: 25 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #14 : 09 Maja 2007, 13:28:38 » |
0
|
Czy ktos zorientowany może coś powiedzieć w temacie terminu ewentualnego wznowienia ruchu pociągów rozkładowych na trasie Bytom-Miasteczko Sl. A może już jest wznowiony? :wink:
|
|
|
|
|
|
|
Marek Sz
SGKW

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #15 : 09 Maja 2007, 21:45:34 » |
0
|
Prawdopodobnie druga połowa maja.
|
|
|
|
|
|
|
Bartosz Uryga
|
 |
« Odpowiedz #16 : 10 Maja 2007, 01:01:54 » |
0
|
Prawdopodobnie druga połowa maja. Rozkładowe? Oj, raczej nie, chyba że o czymś nie wiem  Rozkładowe pociągi dla pasażerów ruszą pewnie jak co roku, już w czerwcowe weekendy w ilości 2óch par. W czasie wakacji zagęści się ofertę do 3ch par kursujących przez cały tydzień. Natomiast co do otwarcia szlaku i budowy tej nieszczęsnej obwodnicy Bytomia - 10 maja będą zwożone na pac budowy szyny, więc wszystko wskazuje na to, że 14 V nowopołożony tor zostanie komisyjnie odebrany i szlak zostanie otwarty.
|
|
|
|
|
|
|
Silgrin4D
|
 |
« Odpowiedz #17 : 10 Maja 2007, 12:47:41 » |
0
|
...Wszystko wskazuje na to, że 14 V nowopołożony tor zostanie komisyjnie odebrany i szlak zostanie otwarty. Amen :grin: :grin: :grin: Cieszę się, że GKW nie dało się "ugotować" tą kulawą obwodnicą. Życzę im jak najlepiej... choć trochę daleko :mrgreen: Ostatni raz z pewnym trudem udało mi się dotrzeć do Piaseczna na pochód pierwszomajowy pod parą... stąd w roli wolontariusza ani nawet pasażera szybko mnie na Śląsku nie zobaczą. Mimo to, śledzę sprawę i mogę powiedzieć jedno: Panowie, mniut lejecie na mą duszę :wink: Zdrooffca dla GKW.
|
|
|
|
|
|
|
Paweł Niemczuk
|
 |
« Odpowiedz #18 : 03 Czerwca 2007, 18:00:35 » |
0
|
Stowarzyszenie Gornoslaskich Kolei Waskotorowych z radoscia zawiadamia, ze 7 czerwca rozpoczne sie kolejny, szosty juz pod "rzadami" stowarzyszenia sezon przewozowy na GKW.
Dalsza czesc komunikatu cytuje za kolega Bartkiem Uryga:
W dniach: 7 (Boże Ciało), 9, 10, 16, 17 VI (weekendy) pociągi kursować będą:
- z Bytomia: 10.00, 14.00 - z Miasteczka: 12.25, 16.25
Niestety nie wiadomo jeszcze, co z 8 czerwca.
W okresie wakacji (23 VI - 2 IX) będą kursować trzy pary pociągów:
- z Bytomia: 9.00, 12.00, 16.00 - z Miasteczka: 10.25, 14.35, 16.35
Ceny biletów (w jedną stronę, niezależnie od relacji):
- normalne: 5 zł - ulgowe (dzieci i młodzież): 2,5 zł - dzieci do lat 4, rowery oraz psy: bezpłatnie
Uwaga: w przypadku złych warunków atmosferycznych lub niskiej frekwencji pociąg może zostać odwołany!
|
|
|
|
|
|
|
ok333
|
 |
« Odpowiedz #19 : 03 Czerwca 2007, 18:43:22 » |
0
|
GRATULACJE !!! Cieeesze sieeee , ze Wam sie udalo :smile: . Tak 3mac !!!
Pozdrawiam.
|
|
|
|
Ratujmy Koleje Waskotorowe !!! ----------------------------------------------- ,, Najlatwiej niszczyc . Trudno zachowac to , co warte zachowania.'' Wislawa Szymborska
|
|
|
|