Adam W
|
 |
« : 28 Stycznia 2007, 12:44:03 » |
0
|
W weekend zakończyliśmy prace przy wagonie bagażowo - pocztowym. Odremontowaliśmy go dzięki wsparciu sponsorów, w tym "Poczty Polskiej". We wnętrzu znajdują się oryginalnie wyposażone przedziały: służbowy, bagażowy i pocztowy. Od sezonu 2007 wagon ten będzie włączany do pociągów turystycznych na Kolei Rogowskiej. Szczegóły na stronie FPKW. S posdravem Adam
|
|
|
|
|
|
|
Marek Sz
SGKW

Długość toru:: 321 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #1 : 28 Stycznia 2007, 15:28:43 » |
0
|
W weekend zakończyliśmy prace przy wagonie bagażowo - pocztowym. Odremontowaliśmy go dzięki wsparciu sponsorów, w tym "Poczty Polskiej". We wnętrzu znajdują się oryginalnie wyposażone przedziały: służbowy, bagażowy i pocztowy. Od sezonu 2007 wagon ten będzie włączany do pociągów turystycznych na Kolei Rogowskiej.
S posdravem Adam No bardzo ładny! Mozna poprosić o wiecej zdjęć, w tym wnętrza? pozdr Marek
|
|
|
|
|
|
|
Papugi
Czytelnik
Długość toru:: 1 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #2 : 28 Stycznia 2007, 17:09:48 » |
0
|
Śliczny pasek wyszedł. gratulacje :wink:
|
|
|
|
Papugi
|
|
|
mch
|
 |
« Odpowiedz #3 : 28 Stycznia 2007, 20:04:19 » |
0
|
To chyba na dzień dzisiejszy jedyny czynny wagon pocztowy na wąskim torze? Wyszedł lepiej niż dobrze. 
|
|
|
|
|
|
|
ok333
|
 |
« Odpowiedz #4 : 29 Stycznia 2007, 11:47:26 » |
0
|
B o m b a !!! Gratuluje. Teraz tylko przydalyby sie widokowki , kartki pocztowe , okolicznosciowe stemple (na kazdej stacji ) i datowniki . A moze potrzebujecie jakiegos ,,poczthaltera'' :grin: .
Pozdrawiam
ok333
|
|
|
|
Ratujmy Koleje Waskotorowe !!! ----------------------------------------------- ,, Najlatwiej niszczyc . Trudno zachowac to , co warte zachowania.'' Wislawa Szymborska
|
|
|
mch
|
 |
« Odpowiedz #5 : 29 Stycznia 2007, 21:38:41 » |
0
|
Też o czymś podobnym pomyślałem. Wrzucasz kartkę/list do wagonu, jak dawniej. W Rogowie wrzucamy to wszystko do publicznej skrzynki na skwerku i idzie w świat.  I nie zdziwiłbym się, gdyby np. na Dniach Rawy ludzie potraktowali ten wagon jako normalny pocztowy - w końcu przeciętny Kowalski nie wie, że poczta zrezygnowała z takiej formy transportu przesyłek (nie pamiętam czy na stałe czy tylko przez pewien czas tak było - nie jestem na bieżąco), tak więc wszystko jest możliwe...
|
|
|
|
|
|
|
Kristofor_z_domu
Młotkowy

Długość toru:: 63 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #6 : 02 Lutego 2007, 21:59:26 » |
0
|
Jeszcze szczątkowo można spotkać wagony pocztowe, min. w nocnym Gdynia - Bielsko Biała na odcinku Gdynia - Katowice, przynajmniej w ostatnim rozkładzie jazdy. Możliwość nadania kartki pocztowej, najlepiej ładnej, czarno - białej i kupionej u obsługi pociagu może być niezłą atrakcją i jednocześnie promocją kolejki wśród osób do których te okolicznościowe nośniki informacji handlowych dotrą. Wystarczy ładny, postarzany widok pociągu z jednej strony, coby ludzie widzieli czym pojadą, natomiast na odwrocie w miejscu zwyczajowo przeznaczony na opis załączonego obrazka można dodać namiary (tel + mail) do przewoźnika.
|
|
|
|
Kristofor_z_domu
|
|
|
Michał Z
|
 |
« Odpowiedz #7 : 05 Lutego 2007, 12:49:35 » |
0
|
Też o czymś podobnym pomyślałem. Panowie, wielkie dzięki za dobre rady "Wójka Dobra Rada" My już też o tym pomyśleliśmy, kartki są wydrukowane i w sezonie będzie ich sprzedaż w wagonie z możliwością nadania. Jeśli ustalenia z pocztą się powiodą będą także wybrane dni, gdy w wagonie, jak na ambulans pocztowy przystało, będzie pracownik poczty i datownik. pozdr M
|
|
|
|
|
|
|
dobrzyn
|
 |
« Odpowiedz #8 : 05 Lutego 2007, 13:01:56 » |
0
|
Ha a myśli ktoś o zaprojektowaniu modelu? Bo może chociaz tak sie przysluze;) Chwilowo miedzy SU45 dla GPM a Lxd2 mam wolna moc przerobowa. Tak sobie mysle ze za jakis tydzien-dwa by Lydke do czego zapiac bylo;)
|
|
|
|
Trabant 1.3 '91 "Stanisław" Trabant 601 '66 "Dziadek" Romet 100 '83 "Henio"
|
|
|
mch
|
 |
« Odpowiedz #9 : 05 Lutego 2007, 16:33:30 » |
0
|
Też o czymś podobnym pomyślałem. Panowie, wielkie dzięki za dobre rady "Wójka Dobra Rada" Ale o co chodzi? Wujek Dobra Rada to by był gdybym napisał "Moglibyście zrobić to i tamto". :smile: Nie widzę powodów dla zagęszczania atmosfery w tym wątku. My już też o tym pomyśleliśmy (...) ciach wykład Dzisiaj Cię podrażnię trochę i napiszę, że też już o tym wiem, bo ktoś inny się pochwalił. 
|
|
|
|
|
|
|
Zombi
|
 |
« Odpowiedz #10 : 17 Lutego 2007, 13:16:26 » |
0
|
szczerze powiem że jak zobaczyłem efekt końcowy na stronie fpkw to wyglądałem mniej wiecej tak :shock:  SUPER ROBOTA!  Byle wiecej takich widoków! Pozdrawiam serdecznie!
|
|
|
|
|
|
|
mch
|
 |
« Odpowiedz #11 : 09 Kwietnia 2007, 17:12:23 » |
0
|
Na ogół wszystko co wyjedzie z rogowskiej hali wygląda super.  Btw, na stronie FPKW umieszczono oficjalne info o roli wagonu pocztowego. Wiadomo już może w jakich cenach będą kartki?
|
|
|
|
|
|
|
|