Michał13
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : 04 Kwietnia 2007, 14:15:44 » |
0
|
Dużo informacji, ale nadal brak odpowiedzi na pierwsze pytanie - czy na turniej będzie drezyna. Co do prac na odcinku iłżeckim do turnieju /1 maja/ - może warto zdjąć trawę z główki szyn własnymi siłami by przejechać drezyną do obecnego końca szlaku. Potem pracownicy wybiorą ziemię "tak jak potrzeba". Tor na nowym /wyremontowanym do parkingu TIR/ odcinku wygląda ładnie, ale do niego nie da się obecnie dojechać. A do Marcul jest jeszcze brak trochę szyn. Co do prac na tygodniu - kontakt na PW. Jeśli chodzi o Starachowice i Iłżę na pewno przed Fundacją i wolontariatem ogrom pracy,padły tutaj pytania o drezynę, najprawdopodobniej ona będzie w Iłży aczkolwiek niewykluczone że nie będzie tam lokomotywy i już nie będzie rozkładowych kursów które na pewno podniosły by atrakcyjność tego miejsca. Czy gdybyśmy organizowali jakieś prace czy to Starachowicach czy na odcinku Iłżeckim w najbliższym czasie byliby chętni do pomocy?   ?
|
|
|
|
|
|
|
KLAN PALUCHOWSKICH
|
 |
« Odpowiedz #21 : 04 Kwietnia 2007, 14:33:03 » |
0
|
Jeśli chodzi o Starachowice i Iłżę na pewno przed Fundacją i wolontariatem ogrom pracy,padły tutaj pytania o drezynę, najprawdopodobniej ona będzie w Iłży aczkolwiek niewykluczone że nie będzie tam lokomotywy i już nie będzie rozkładowych kursów które na pewno podniosły by atrakcyjność tego miejsca. Która drezyna ? Ręczna czy motorowa ? Kto będzie ją prowadził i troszczył się o stan techniczny o klientach na przejzd nie wspominając ? Z taborem w Iłży jest problem, tak naprawdę nie wiadomo co tam przewieźć, żeby było dobrze. Czy gdybyśmy organizowali jakieś prace czy to Starachowicach czy na odcinku Iłżeckim w najbliższym czasie byliby chętni do pomocy?   ? Jeżeli je ogłosicie na tydzień przed (np.tu) to na conajmniej dwie osoby możecie liczyć. Tylko na tydzień przed piszecie jasno co jest do wykonania gdzie jak i kiedy.
|
|
|
|
|
|
|
Michał13
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : 04 Kwietnia 2007, 16:32:03 » |
0
|
Jeśli mówię o drezynie to mam na myśli drezynę ręczną,ponieważ drezynę spalinową jednak trzeba jeszcze dopracować żeby mogła być dopuszczona do kursów turystycznych, a jeśli chodzi o tabor to myślę że w Iłży będzie kursował skład ten co jest teraz w Starachowicach, a tam będzie kursowała Lidka z wagonem rumuńskim……….! A jeśli chodzi o prace to możemy liczyć na kogoś jeszcze oprócz KLANU PALUCHOWSKICH?   ?? Pozdrawiam MICHAŁ :lol:  :grin: :wink:
|
|
|
|
|
|
|
KLAN PALUCHOWSKICH
|
 |
« Odpowiedz #23 : 04 Kwietnia 2007, 18:09:26 » |
0
|
drezynę spalinową jednak trzeba jeszcze dopracować żeby mogła być dopuszczona do kursów turystycznych No delikatnie to powiedziałeś, nie wiem czy aby nie zbyt eufemistycznie...  jeśli chodzi o tabor to myślę że w Iłży będzie kursował skład ten co jest teraz w Starachowicach, a tam będzie kursowała Lidka z wagonem rumuńskim… Wydaje sie to być jedynym sensownym rozwiązaniem natomiast pozostaje pytanie o to czy szlak jest przygotowany na wprowadzenie cięższego składu (wykolejenia zarówno Wls180 jak i Bxhpi nie należą do łatwych w usuwaniu... ) A jeśli chodzi o prace to możemy liczyć na kogoś jeszcze oprócz KLANU PALUCHOWSKICH?   ?? Deklaracje teraz nie mają żadnego sensu, do planowanych prac każdemu mogą sie milion razy pozmieniać plany i co wtedy ? Jeżeli informacja pojawi sie ostatecznie wcześnie to każdy kto bedzie chciał bedzie mógł sobie odpowiednio dopracować plany i przyjechać.
|
|
|
|
|
|
|
gta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : 05 Kwietnia 2007, 00:55:51 » |
0
|
W tym roku wybieram sie do Starachowic i cieszę się z tego, że od Iłzy do Markul bede się mógł przejechać starym składem (lokomotywa WLS 75 i dwa letniaki), a ze Starachowic do Lipia nowym składem (WLS 180 i wagon BXHPI). Jeśli ktos już tam był wie, gdzie to jest oraz jak kursują pociągi ze Starachowic oraz Iłży to niech napisze to na forum. Jeśli jest jakaś strona o tej kolejce to proszę o podanie adresu. Z góry dziękuje.
|
|
|
|
|
|
|
kalito
|
 |
« Odpowiedz #25 : 05 Kwietnia 2007, 07:30:04 » |
0
|
www.fpkw.pl <----- tam sa wszystkie niezbedne informacje. Na przyszlosc proponuje uzywac www.google.pl :>
|
|
|
|
Pozdrawiam Kalito Piszę w miarę poprawnie po polsku.
|
|
|
gta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #26 : 05 Kwietnia 2007, 10:08:23 » |
0
|
Nie o to mi chodziło. Na tamtej stronie nie ma aktualności, ale dziękuję.
|
|
|
|
|
|
|
Rogoz
|
 |
« Odpowiedz #27 : 05 Kwietnia 2007, 14:08:04 » |
0
|
Nie o to mi chodziło. Na tamtej stronie nie ma aktualności, ale dziękuję. Na tej stronie są Aktualności - tylko nikt z FPKW ich nie uzupełnia. Po więcej informacji odsyłam do Prezesa FPKW: tel: 0-607 101 772, e-mail: pawelszwed@go2.pl. Mapki linii znajdziesz w dziale: Linia
|
|
|
|
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #28 : 08 Kwietnia 2007, 11:12:39 » |
0
|
Panowie, nie liczyłbym na uruchomienie obu odcinków.
Prawdopodobieństwo że odcinek Starachowicki zostanie dopuszczony do ruchu dla ciężkiego składu jest zerowe. Po oględzinach przez powiat i toromistrza z PKP stwierdzono jednoznacznie, że do wymiany jest conajmniej co trzeci - czwarty podkład a w niektórych miejscach co drugi. Bez tak poważnej inwestycji szlak nie zostanie dopuszczony do eksploatacji ciężkim składem a co za tym idzie do Iłży nie trafi skład lekki. Plan jest taki żeby kolejny rok jeździły wyłącznie Starachowice. Niestety... Rok za rokiem a FPKW leży i czeka na manne z nieba. Szlak zarasta, galanteria torowa co raz zmienia właściciela a prac na torach jak nie było w tamtym roku tak i w tym zapewne nie będzie. Zero inwestycji w Starachowice.
Zmierza to wszystko ku jednemu. Za rok nie będzie już czego remontować i po czym jeździć.
Miejmy nadzieje że sen zimowy niedługo sie skończy...
|
|
|
|
|
|
|
fidzio
Gość
|
 |
« Odpowiedz #29 : 08 Kwietnia 2007, 16:58:55 » |
0
|
Szlak zarasta, galanteria torowa co raz zmienia właściciela a prac na torach jak nie było w tamtym roku tak i w tym zapewne nie będzie. Zero inwestycji w Starachowice. Rafał, z całym szacunkiem do Ciebie i do twojego wkładu SKW, prosze nie mow ze nie było robót w tamtym roku bo sam brałem w nich udział! Do tej pory myślałem że istnieje między wolontariuszami dżentelmeńska umowa że nikt nikogo nie wylicza kto co zrobił. Niestety twoja wypowiedź którą cytuję powyżej stwierdza że nikt nic nie robił i łamię tę umowę. Nie mam zamiaru po raz kolejny "rozstrzygać sporu" ale troszkę zdrowego obiektywizmu przyda się każdemu.
|
|
|
|
|
|
|
Marcin Przybysz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #30 : 08 Kwietnia 2007, 17:28:25 » |
0
|
. Nie mam zamiaru po raz kolejny "rozstrzygać sporu" A ja dalej proszę. I ostrzegam. Każda kolejna próba rozdrapywania ran skończy się takim ładnym czerwonym paskiem, i zablokowaniem wątku. Panowie, Święta są!
|
|
|
|
|
|
|
fidzio
Gość
|
 |
« Odpowiedz #31 : 08 Kwietnia 2007, 18:03:12 » |
0
|
A ja dalej proszę. I ostrzegam. Każda kolejna próba rozdrapywania ran skończy się takim ładnym czerwonym paskiem, i zablokowaniem wątku. Panowie, Święta są Nie wiem dlaczego cytujesz akurat moja wypowiedz, nie ja zaczalem - ja sie tylko bronie przed zarzutami kol. Rafała
|
|
|
|
|
|
|
Marcin Przybysz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #32 : 08 Kwietnia 2007, 20:01:30 » |
0
|
Wziąłem pierwszy lepszy, bez podtekstów. ATSD: może spojrzycie na temat tego wątku, Panowie dyskutanci?
KO-NIEC
|
|
|
|
|
|
|
Rogoz
|
 |
« Odpowiedz #33 : 13 Kwietnia 2007, 16:52:00 » |