Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 10:24:44 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: IŁża: Konserwator zabytków  (Przeczytany 9157 razy)
Michał13
Gość
« : 27 Kwietnia 2007, 19:32:35 »
0

Dzisiaj skontaktowaliśmy się z konserwatorem zabytków który wspomniał nam o donosie "zapytaniu" Pana Przemysława Burka. Pan Burek jest osobą na tyle pozbawioną honoru, że nawet nie jest w stanie się przyznać na forum publicznym do tego że napisał donos którego celem było "zrobienie na złość szwedowi" tak zeby kolejka nie ruszyła. Oczywiście w swoim środowisku Pan Przemysław chwali się jak to jego donosik zaszkodził FPKW. Normalnie sprytny jak lis - zresztą popatrzeć wystarczy na jego kolor włosów  :grin: . I udało się zaszkodził - Dzięki trosce o kolejkę Pana Burka Iłża prawdopodobnie nie ruszy. Obszerny artykuł na ten temat przygotowuje muj kolega Grzesiek Fidler - ukarze się on w Świecie Kolei.  Wszyscy mogą teraz podziękować Panu Osiewiczowi i Panu Burkowi za to ze bohatersko zrobili na złość szwedowi i udało im się pokrzyżwoać jego szyki. BRAWO!!! Rafał mam nadzieje że jesteś dumny z tego co zrobiłeś - za te wszystkie krzywny które Ci Paweł wyrządził należało mu się to.

P.S Do wiadomośći Pana Burka i Pana Osiewicza z którym to razem przejmują ruch na SKW - delegatura UTK jest w Radomiu nie trzeba jechac do Warszawy. Ze swojej strony pragnę zakomunikować, że wolonatriusze FPKW bardzko skrupulatnie będą kontrolować ruch prowadzony przez Pana Burka i Pana Osiewicza w Starachowicach i również będziemy pisać donosy. :lol:  Szok  :grin:

MAM NADZIEJĘ ŻE ZA TEN POST NIE ZOSTANĄ WYCIĄGNIĘTE KONSEKFENCJE. :wink:
PkL
Mechanik
Długość toru:: 187 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 27 Kwietnia 2007, 20:39:37 »
0

Jeśli już poruszasz ten temat, może uświadczysz forumowiczów bardziej konkretnie dlaczego Iłża nie ruszy, jaki to powód znalazł konserwator zabytków żeby nie pozwolić Iłżeckiej części SKW ruszyć 1-3 maja. Ciekawi mnie to, bo naprawdę miałem zamiar odwiedzić 1 maja iłżecką SKW i przekonać się jak "bryka" do Marcul

Pozdrawiam
kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #2 : 27 Kwietnia 2007, 21:40:28 »
0

Krew mnie zalewa jak cos takiego czytam... Po pierwsze to jest forum poswiecone kolejkom waskotorowym, a nie przepychankom personalnym. Jesli masz cokolwiek do zarzucenia w/w ludziom, to zloz wniosek do prokuratury, a nie wynurzaj sie bez sensu na forum. A jesli nie masz, to nic nie pisz. Za uruchomienie, utrzymanie i funkcjonowanie kolejki jest odpowiedzialne FPKW, a nie Burek czy Osiewicz. Jesli FPKW sie nie wywiazalo, to sie nie dziw, ze dzieje sie to, co sie dzieje. Stara maksyma - jesli nie potrafisz, nie pchaj sie na afisz - nadal obowiazuje...

Ktos mi powie: "no dobra, to jak jestes taki cwaniak, to zrob to lepiej". No wlasnie dlatego, ze nie potrafie, to nawet sie za to nie zabieram. Proste. Trza miec leb na karku i wiedziec jakie sie ma mozliwosci.

Reasumujac: koniec tego typu dyskusji, bo jest to zenujaca dziecinada!!!! Mam dosc tych wiecznych przepychanek. Jakie to polskie...

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #3 : 27 Kwietnia 2007, 22:00:02 »
0

Serdeczne podziekowania dla wszystkich "troskliwych" z ciekawości pytających...

ZADOWOLENI ? EGO podbudowane ?

Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #4 : 27 Kwietnia 2007, 22:16:00 »
0

Ja pie($%$#@)ę .......

Kalito, radzę Ci szybko zrobić to co zrobił Martel swego czasu - zamknij  w pierona CAŁY dział o Starachowicach na dwa tygodnie , i zagroź wyłączeniem forum w ogóle, jak się nie uspokoją.

Za chwilkę będziemy tu mieli magiel gorszy niż rok temu, a ja jestem wypruty po dniu roboty, i nie mam siły siedzieć do 3 nad ranem i walić ostrzeżenia, i kasować posty  :evil:
ilza.info
Młotkowy
**
Długość toru:: 84 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #5 : 27 Kwietnia 2007, 22:24:00 »
0

Cytat: "Michał13"
Dzisiaj skontaktowaliśmy się z konserwatorem zabytków który wspomniał nam o donosie "zapytaniu" Pana Przemysława Burka. Pan Burek jest osobą na tyle pozbawioną honoru, że nawet nie jest w stanie się przyznać na forum publicznym do tego że napisał donos którego celem było "zrobienie na złość szwedowi" tak zeby kolejka nie ruszyła. Oczywiście w swoim środowisku Pan Przemysław chwali się jak to jego donosik zaszkodził FPKW. Normalnie sprytny jak lis - zresztą popatrzeć wystarczy na jego kolor włosów  :grin: . I udało się zaszkodził - Dzięki trosce o kolejkę Pana Burka Iłża prawdopodobnie nie ruszy. Obszerny artykuł na ten temat przygotowuje muj kolega Grzesiek Fidler - ukarze się on w Świecie Kolei.  Wszyscy mogą teraz podziękować Panu Osiewiczowi i Panu Burkowi za to ze bohatersko zrobili na złość szwedowi i udało im się pokrzyżwoać jego szyki. BRAWO!!! Rafał mam nadzieje że jesteś dumny z tego co zrobiłeś - za te wszystkie krzywny które Ci Paweł wyrządził należało mu się to.

P.S Do wiadomośći Pana Burka i Pana Osiewicza z którym to razem przejmują ruch na SKW - delegatura UTK jest w Radomiu nie trzeba jechac do Warszawy. Ze swojej strony pragnę zakomunikować, że wolonatriusze FPKW bardzko skrupulatnie będą kontrolować ruch prowadzony przez Pana Burka i Pana Osiewicza w Starachowicach i również będziemy pisać donosy. :lol:  Szok  :grin:

MAM NADZIEJĘ ŻE ZA TEN POST NIE ZOSTANĄ WYCIĄGNIĘTE KONSEKFENCJE. :wink:

Witam!
Informuję, że znając obowiązujące w Polsce prawo, widząc to, co napisał użytkownik "Michał13" w poniedziałek 30 kwietnia 2007 zgłaszam sprawę o pomówienie do prokuratury okręgowej w Radomiu.
Nie mam zamiaru, żeby ktokolwiek oskarżał mnie o coś, czego nie zrobiłem. Pisałem na tym forum już raz, jeśli ktoś ma słaby wzrok, trudno, ale powtórzę. Do konserwatora zabytków z terenu miasta Iłża zadzwonił radny iłżecki Stanisław J. z pytaniem, czy szopa, która jest stawiana na stacji w Iłży może stać w tym miejscu, czy nie będzie zasłaniać jeziora i czy było rozważane postawienie szopy na końcu szlaku.
Czy to jest donos? Czy pytanie? Radny jest po to wybrany przez społeczeństwo, żeby interesować się problemami, które znajdują się na jego terenie.
Jeśli chodzi o uruchomienie kolejki w Iłży w okresie 1-3 maja, to pretensje, że nie ruszy proszę kierować nie do mnie. Stan szlaku fatalny, na trasie krzewy i drzewa jeszcze dziś nie wycięte, przepraszam jak to miało jeździć?
A jeśli Pan Fidler w Świecie Kolei napisze znowu coś, co jest niezgodne z prawdą, będzie też wezwany przez prokuraturę
---
Pozdrawiam
Przemek Burek
Redaktor Naczelny ilza.info
fidzio
Gość
« Odpowiedz #6 : 27 Kwietnia 2007, 22:30:43 »
0

A jeśli Pan Fidler w Świecie Kolei napisze znowu coś, co jest niezgodne z prawdą, będzie też wezwany przez prokuraturę

1. Czy możesz powiedziec co napisałem niezgodnego z prawdną w KTÓRYMKOLWIEK z moich artykułów w ŚK- jeżeli nie to mnie pomówiłeś
2. Pomówienie czy jak to tam Pan nazywa w tym przypadku nie jest przestępstem ściganym z urzędu - możesz dochodzić swoich praw jedynie na drodze cywilnej - powodzenia
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #7 : 27 Kwietnia 2007, 22:40:34 »
0

Wszyscy już? No to kończym, panie dzieju, spać idę - jak mi który otworzy obok temat podobny, ma potrójny czerwony pasek gratis - słowo honoru.

MP
Michał13
Gość
« Odpowiedz #8 : 27 Kwietnia 2007, 23:07:28 »
0

W związku z postem który napisałem poniżej składam na ręce pana Przemysława Burka i Marcina Osiewicza serdeczne przeprosiny gdyż napisałem ten post pod wpływem chwili i plotek które od pewnego czasu krążą w okuł naszej Fundacji.
Za wyświęcone krzywdy serdecznie przepraszam.

Michał13
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #9 : 27 Kwietnia 2007, 23:10:59 »
0

Cytat: "Michał13"

Za wyświęcone krzywdy  
Michał13

No warto było chwilę pozostać  :lol:  :lol:  :lol:

I żyli długo i szczęśliwie
kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #10 : 27 Kwietnia 2007, 23:20:43 »
0

Ja tylko od siebie dodam, ze to jest definitywny koniec tematu! Chce podkreslic jeszcze raz, ze JEST TO FORUM O WASKOTOROWKACH i trzymajmy sie tego... Kazde kolejne wystapienie odnoszace sie do tematu watku bedzie oblozone sankcja w postaci bana...

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!