flugzeug30
Gość
|
 |
« : 11 Maja 2007, 18:55:00 » |
0
|
Tegoroczne dni Rawy będą w miarę spokojne?! Bo chcę się przejechać pociągiem do Białej i mam nadzieję, że nie będzie rozrób ?! Znajomi mnie straszyli, że w Rawie zdarzają się ostre akcje (kilka browarków i ludzie rozrabiają).
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #1 : 11 Maja 2007, 20:45:11 » |
0
|
... a kto nocuje na stacji w Koninie, zbłąkana kula go nie ominie....
Nie uczestniczyłem nigdy w koncertach z okazji Dni Rawy, niemniej w pociągu było zawsze spokojnie...
|
|
|
|
|
|
|
Phinek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : 12 Maja 2007, 00:12:03 » |
0
|
...Znajomi mnie straszyli, że w Rawie zdarzają się ostre akcje (kilka browarków i ludzie rozrabiają). Ostre akcje... na kolejce... niemożliwe. Od paru lat uczesniczę w kolejkowych Dniach Rawy i jakoś nie widzałem ostrych akcji. No chyba, żeby do ostrych akcji zaliczyć spedzenie nocy na dworcu kolejki :wink: Ale to było z własnej nieprzymuszonej woli. Jeżeli zbierze się parę chętnych to zapraszam z namiotami. Oczywiście mam nadzieję, że większość odnotowała iż tegoroczne Dni Rawy będą 26-27 MAJA.
|
|
|
|
|
|
|
mch
|
 |
« Odpowiedz #3 : 13 Maja 2007, 14:02:44 » |
0
|
Z opowiadań osób, które wędrowały sobie po Rawie rok temu, nie było żadnych problemów ze strony tubylców.
Co do kolejki, to jak tylko sięgnę pamięcią nie przypominam sobie żadnych rozrób na jej terenie. Atmosfera jest bardzo piknikowa (powiedziałbym, że nawet bardzo, co od dwóch lat skutkuje organizacją nieoficjalnego grilla wąskotorowców na terenie stacji), przychodzi wiele rodzin z dziećmi. Jest spokojnie.
|
|
|
|
|
|
|
dobrzyn
|
 |
« Odpowiedz #4 : 13 Maja 2007, 19:00:18 » |
0
|
Hmm a ja dorzuce ze nawet osoby w koszulkach spod znaku 666 sa bardzo mile i chetnie jezdza chociazby na kiwajce;)
|
|
|
|
Trabant 1.3 '91 "Stanisław" Trabant 601 '66 "Dziadek" Romet 100 '83 "Henio"
|
|
|
Phinek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : 14 Maja 2007, 01:34:33 » |
0
|
O właśnie... tak przy okazji - Kto w tym roku przywiezie grilla, bo ostatniemu niedobitkowi już się nóżki uginają ze starości :sad:
|
|
|
|
|
|
|
dobrzyn
|
 |
« Odpowiedz #6 : 14 Maja 2007, 14:31:05 » |
0
|
Ja się teoretycznie pisze na dwie osoby, ale nie wiem jeszcze jak z praktykami będzie...
|
|
|
|
Trabant 1.3 '91 "Stanisław" Trabant 601 '66 "Dziadek" Romet 100 '83 "Henio"
|
|
|
fidzio
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : 17 Maja 2007, 14:34:22 » |
0
|
Ja jestem w Rogowie całe 2 tygodnie... na ćwiczeniach terenowych 
|
|
|
|
|
|
|
flugzeug30
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : 17 Maja 2007, 16:51:50 » |
0
|
Ten grill to powinien być taki ?! http://www.fide.pl/pl/ogrod/grillowanie/Kilka sztuk by się przydało (najlepiej takich na kółkach i lekkich, żeby mogły wejść do brankardu czy bagażnika samochodu).
|
|
|
|
|
|
|
konrad
|
 |
« Odpowiedz #9 : 17 Maja 2007, 20:48:31 » |
0
|
jak Ty przywozisz, to może być, my nawet takim sprzętem nie pogardzimy :twisted: ps: możesz przywieźć kilka, nikt nie broni  PSII: czy obowiązują jakieś "zapisy" do spania w białym domku? Jacek, zarezerwuj mi miejsce  pozdrawiam Konrad
|
|
|
|
Urok sapiącej ciuchci jest niepodważalny ale lokomotywa spalinowa to potęga. 
|
|
|
flugzeug30
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : 27 Maja 2007, 23:39:57 » |
0
|
Bylo dobrze; 27 V rawianie oblegali dwa wahadla Rawa- Biala Rawska i z powrotem (Lxd2- 265 z dwoma rumunami Bxhpi, dwoma letniakami (jeden zostawiono w powrotnej drodze w Rawie) i wagonem pocztowym ) o 12.00 i 14.30 , byla burza i jakis czas lalo, ale wszystko sie dobrze skonczylo. Byli tez drezyniarze z Piaseczna http://www.drezyniarze.pl ze swoja drezyna motorowa.
|
|
|
|
|
|
|
Phinek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : 29 Maja 2007, 06:11:48 » |
0
|
A 26 był skład na 7 wagonów (3 FAURY + 3 letniaki + Poczta) - to był nisamowity widok.
|
|
|
|
|
|
|
konrad
|
 |
« Odpowiedz #12 : 30 Maja 2007, 14:57:43 » |
0
|
I zapomniałeś dodać, że był to najdłuższy pociąg od..... wielu lat 
|
|
|
|
Urok sapiącej ciuchci jest niepodważalny ale lokomotywa spalinowa to potęga. 
|
|
|
flugzeug30
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : 02 Czerwca 2007, 20:38:15 » |
0
|
A dałoby się w październiku zrobić przejazd do Białej Rawskiej skombinowany z grzybobraniem?!
|
|
|
|
|
|
|
mch
|
 |
« Odpowiedz #14 : 03 Czerwca 2007, 23:07:04 » |
0
|
Hmmm, dać to by się pewnie i dało, pytanie tylko za ile. :wink:
|
|
|
|
|
|
|
Phinek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : 04 Czerwca 2007, 07:04:51 » |
0
|
A dałoby się w październiku zrobić przejazd do Białej Rawskiej skombinowany z grzybobraniem?! Nie ma problemu - Wynajmij pociąg i zapłać za niego. A ile osób pojedzie i na jakich zasadach to już Ty jako usługobiorca usługi przewozowej będziesz decydował. Pozostaje jeszcze tylko problem grzybów. Ale myślę że jak będziesz organizował jaką wycieczkę to sprawdzisz które lasy są nadleśnictwa a które prywatne i odpowiednio zaproponujesz przemarsz grzybiarzy.
|
|
|
|
|
|
|
gkw
|
 |
« Odpowiedz #16 : 04 Czerwca 2007, 15:08:04 » |
0
|
mam pytanie z zupełnie innej beczki : na stronie fpkw jest zdjęcie lxd-309 ze składem pasażerskim na stacji rogów towarowy wąsk razem z innym odstawionym "rumunkiem". Czy to znaczy ze i 309 jest odstawiona lub niesprawna ?
|
|
|
|
|
|
|
Kajetan
|
 |
« Odpowiedz #17 : 04 Czerwca 2007, 18:01:03 » |
0
|
Niestety tak. W tej chwili na chodzie jest tylko jeden rumun. Lxd2-309, jeżeli się nie mylę, gdzieś bierze wodę do instalacji olejowej. Sęk w tym że jest kilka miejsc gdzie to się może dziać i do diagnozy trzeba by fachowców z prawdziwego zdarzenia.
|
|
|
|
|
|
|
Marcin117
|
 |
« Odpowiedz #18 : 04 Czerwca 2007, 18:09:08 » |
0
|
Ma usterkę, dokładnie nie wiem co ale to chyba pompa paliwa(tak słyszałem). Na razie jest niesprawna ale planowana jest naprawa.
|
|
|
|
|
|
|
Phinek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : 04 Czerwca 2007, 23:27:02 » |
0
|
Zasadniczo rzecz ujmując to planujemy naprawę wszystkiego co się w Rogowie znajduje lub co się znajdzie :wink:
Jest natomiast jeden proziczny powód o którym nikt nie wspomniał: - Hala ma 4 tory i jak byśmy w nią nie dmuchali to ona nie chce się rozdąć do większych rozmiarów. Po prostu powoli przestajemy się mieścić pod dachem :sad:
|
|
|
|
|
|
|
|