Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 13:29:38 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Złodzieje grasują po Pleszewskiej stacji i nie tylko......  (Przeczytany 17043 razy)
paliwo
Gość
« : 18 Czerwca 2007, 16:55:15 »
0

Dziś byłem na kolejce i dowiedziałem się że, jakoś teraz w  ten weekend ktoś włamał się na hale na Pleszewskiej kolejce. Próbowano coś ukraść lecz złodziejaszkom sie nieudało.. ponieważ ich łup był bardzo ciężki. Domyślam się kto to zrobił. Lecz nie ujawniam nazwisk tych sprawców publicznie na forum.
Jeżeli ktoś z was zauważy  jaką kol wiek grupę młodzieży w weekendy na Pleszewskiej kolejce niech obrazu bierze telefon i dzwoni na darmowy nr 997 i zgłasza wszystko co zauważył może właśnie dzięki tobie złapiemy tych rabusiów wąskotorówki.
Więcej informacji na ten temat nieujawnie nikomu innemu oprócz pracownikom kolejki i zarządowi SKPL
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #1 : 18 Czerwca 2007, 19:49:02 »
0

Się nie przechwalaj, tylko zadzwoń na ten 997...
paliwo
Gość
« Odpowiedz #2 : 19 Czerwca 2007, 17:37:53 »
0

Cytat: "Marcin Przybysz"
Się nie przechwalaj, tylko zadzwoń na ten 997...

Po co mam dzwonić jak SKPL to nie interesuje. Mówiłem to kierownikowi Pleszewskiej KL a on mówi ee.. tam to były dzieci. A jak by zginęło coś bardzo cennego np:  drezyna ręczna albo jakieś narzędzia to wtedy byłby wielki lament!
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #3 : 19 Czerwca 2007, 17:41:40 »
0

Nie rozumiem, czy pod 997 kryje się u Was SKPL ?? Widziałeś, że ktoś kradnie (popełnia przestępstwo), przejąłeś się tym, czemu dałeś wyraz na forum, zadzwoń więc na Policję i  powiadom.
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #4 : 19 Czerwca 2007, 18:39:08 »
0

Nie rozumiem, czy pod 997 kryje się u Was SKPL ?? Widziałeś, że ktoś kradnie (popełnia przestępstwo), przejąłeś się tym, czemu dałeś wyraz na forum, zadzwoń więc na Policję i  powiadom.

Był i dowiedział sie ze ktoś coś chciał ukraść, domyśla się kto to mógł zrobić.
Dopóki nie będziesz miał dowodów to możesz temu komuś naskoczyć.

PS. Z własnego doświadczenia, wiem że można złodzieja nakryć na włamaniu, złapać, odwieźć (tak ODWIEŹĆ !! bo oczywiście nie ma radioli wolnej...) na komendę a i tak sprawa zostanie umorzona. W takich przypadkach może pomóc tylko 0,5 metra rurki stalowej i ciemny zaułek. Niestety Polska...

AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #5 : 19 Czerwca 2007, 23:08:47 »
0

Szczerze popieram. I nie pół metra rurki tylko worek, bagażnik i do lasu. JAk ze strachu pobrudzi gacie - więcej nie ruszy cudzego. Sprawdzone...
ok333
Dyrektor
Długość toru:: 596 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #6 : 19 Czerwca 2007, 23:56:45 »
0

No , no  ....wyloozujcie  . Pedagodzy z Bozy Laski  :wink: Jeden straszy kiciem malolata ( under thirteen) a dwoch namawia do rozboju  !!! Wy stare konie  ! Nie sluchaj ich ,,paliwo''. Pozniej bedzie walil w porty ... nie ten , co trzeba  :evil:

Ratujmy Koleje Waskotorowe  !!!
-----------------------------------------------
,, Najlatwiej niszczyc .
   Trudno zachowac to , co warte zachowania.''
Wislawa Szymborska
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #7 : 20 Czerwca 2007, 08:23:03 »
0

Cytat: "ok333"
No , no  ....wyloozujcie  . Pedagodzy z Bozy Laski  :wink: Jeden straszy kiciem malolata ( under thirteen) a dwoch namawia do rozboju  !!! Wy stare konie  ! Nie sluchaj ich ,,paliwo''. Pozniej bedzie walil w porty ... nie ten , co trzeba  :evil:

Ależ my nie o kol. paliwo rozprawiamy ino o rzeźmieszkach złodziejstwem się trudniących a to różnica zasadnicza :mrgreen:

ok333
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #8 : 20 Czerwca 2007, 15:37:52 »
0

Ale Adas jest podatny na takie opwiesci . On jest facetem o bujnej wyobrazni i ,,poteznych mozliwosciach'' :smile:

,, Najlatwiej niszczyc .
Wislawa Szymborska
paliwo
Gość
« Odpowiedz #9 : 20 Czerwca 2007, 16:26:46 »
0

ok333 masz racje. :mrgreen:  Czasem bujna wyobraźnia się przydaje :razz: Dla kolejki zawsze wszystko  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  i możliwości wielkie

Ja nie jestem pewien czy to oni zrobili , ale wiem że w dni Pleszewa chodzili pijani i  może to oni bo z tego co wiem mają sprawy w sądzie o kradzież złomu na  kolejce o tory i nie tylko o to :cry:

Cytat: "KLAN PALUCHOWSKICH"

Był i dowiedział sie ze ktoś coś chciał ukraść, domyśla się kto to mógł zrobić.
Dopóki nie będziesz miał dowodów to możesz temu komuś naskoczyć.

PS. Z własnego doświadczenia, wiem że można złodzieja nakryć na włamaniu, złapać, odwieźć (tak ODWIEŹĆ !! bo oczywiście nie ma radioli wolnej...) na komendę a i tak sprawa zostanie umorzona. W takich przypadkach może pomóc tylko 0,5 metra rurki stalowej i ciemny zaułek. Niestety Polska...

Cytat: "AXEL"
Szczerze popieram. I nie pół metra rurki tylko worek, bagażnik i do lasu. JAk ze strachu pobrudzi gacie - więcej nie ruszy cudzego. Sprawdzone...

AXEL nie jestem aż takim chamem żeby takie coś zrobić! KLAN PALUCHOWSKICH i AXEL dziękuje za obrone koledzy  :mrgreen:

SKPL się niekryje pod tym nr tylko ja chce aby te gnojki dostały odpowiednią kare
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #10 : 20 Czerwca 2007, 19:07:40 »
0

Cytat: "paliwo"
AXEL nie jestem aż takim chamem żeby takie coś zrobić!

Nie o chmastwo jeno o sprawiedliwość się tu rozchodzi, rozumiem demokracja prawa człowieka sąd wina kara ale gdy te instytucje zawodzą nic innego nie pozostaje.

prof_klos
Mechanik
Długość toru:: 284 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #11 : 24 Czerwca 2007, 00:37:50 »
0

(..)Z własnego doświadczenia, wiem że można złodzieja nakryć na włamaniu, złapać, odwieźć (tak ODWIEŹĆ !! bo oczywiście nie ma radioli wolnej...) na komendę a i tak sprawa zostanie umorzona. W takich przypadkach może pomóc tylko 0,5 metra rurki stalowej i ciemny zaułek. Niestety Polska...

... i dostać wyrok z napaść na człowieka.
I takie cuda się zdarzały :]
Cóż, to właśnie tylko Polska...
EOT.

Filozofia sztuką życia...!
paliwo
Gość
« Odpowiedz #12 : 05 Lipca 2007, 19:56:40 »
0

Kolejne włamanie. Teraz złodzieje upatrzyli sobie dyżurkę włamali się tam jakoś 2 tyg. temu. Skradziono mały przenośny telewizorek. :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:
ok333
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #13 : 05 Lipca 2007, 20:34:17 »
0

No to jak pilnujecie !!! Rozbijcie namiot i pilnujcie  :smile: . Bylo zgloszenie na policje ?
Od jutra macie do pilnowania TGM40 ! Ladna ma malature - uwazajcie na sprejarzy !

,, Najlatwiej niszczyc .
Wislawa Szymborska
Ernie
Młotkowy
**
Długość toru:: 89 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #14 : 06 Lipca 2007, 18:16:26 »
0

Dodam ze jakiś grafficiarz pobrudził px'a świeczką!

I słyszałem kiedyś kawał że jakiś gośc rozbił namiot, a rano się na gołej ziemi obudził bo mu ktoś ten namiot podwędził!

Małe jest piękne.
paliwo
Gość
« Odpowiedz #15 : 16 Lipca 2007, 14:08:11 »
0

No nareszcie się trochę uspokoiło z tymi włamaniami :razz:  Przegoniłem ostatnio pewną grupkę młodzieży z kolejki to już mamy jak na razie gwarantowany spokój
paliwo
Gość
« Odpowiedz #16 : 27 Lipca 2007, 08:06:39 »
0

powiadamiam iż nareszcie złapaliśmy tych rabusiów wąskotorówek!!
Byli to michal k. mateusz s. i dawid p.

dla zainteresowanych nazwiska podaje tylko na pw
prof_klos
Mechanik
Długość toru:: 284 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #17 : 27 Lipca 2007, 18:25:41 »
0

A po co komuś czyjeś nazwiska...

Cieszę się, że ujęliście złodziei.

Filozofia sztuką życia...!
gkw
Mechanik
Długość toru:: 185 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #18 : 27 Lipca 2007, 21:16:13 »
0

przeciez z tym twoim kolegą ernim sie dobrze znasz , wiec masz pewnie doniego komórke to mozesz mu to powiedziec przez telefon albo ewentualnie na PW a nie zaśmiecać forum
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!