Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 16:12:22 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Co z pleszewską kolejką??  (Przeczytany 11541 razy)
Lukaszkowalew
Czytelnik

Długość toru:: 3 m

W terenie W terenie

« : 17 Lipca 2007, 16:30:27 »
0

Od lutego ruch osobowy zawieszony,Słyszałem,że od 1 lipca ma zostać wznowiony ruch, a tu 1 mija i ani śladu bany..Wszystko jak stało stoji,Te 3 wagony rumuńskie jeszcze gorzej wyglądają niż przed reaktywacją,nawet drzwi już w nich nie ma z tego co widać,szlak zarośnięty trawa szkoda słów..
Lukaszkowalew
Czytelnik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 17 Lipca 2007, 16:44:45 »
0

Może to początek końca???
ok333
Dyrektor
Długość toru:: 596 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #2 : 17 Lipca 2007, 18:57:51 »
0

Wpadles zdyszany z dworu i cooo? Napij sie najpierw   :smile:  , a pozniej poczytaj :

:arrow:  http://750mm.pl/viewtopic.php?t=1567

i lepiej pomoz przy TGMie . Trzeba ja  :wink: wypoocowac !

Ratujmy Koleje Waskotorowe  !!!
-----------------------------------------------
,, Najlatwiej niszczyc .
   Trudno zachowac to , co warte zachowania.''
Wislawa Szymborska
paliwo
Gość
« Odpowiedz #3 : 17 Lipca 2007, 19:55:40 »
0

słuchaj kolego w tym roku są małe szanse aby uruchomić Banę.Najpierw niech ruszy towarowy a jak zacznie na siebie zarabiać wtedy można myśleć o wąskim torze.  
Pewnie byłeś dzisiaj z erniem  u nas na stacji w Pleszewie z tego co się domyślam
ok333
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #4 : 17 Lipca 2007, 21:49:59 »
0

Paliwo  
  zostaw ten problem SKPL - owi. i tak mocno nie glowkuj . Odpusc sobie , bo masz wakacje . Tak powazne myslenie nie jest wskazane  , tak mlodemu umyslowi. Pozwol doroslym cos zrobic  . Ty tylko pomagaj w miare swych sil , OK .

,, Najlatwiej niszczyc .
Wislawa Szymborska
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #5 : 17 Lipca 2007, 22:01:19 »
0

Paliwo dostał dwutygodniowe wakacje od pisania na forum  :razz: , akurat w sam raz by popracować na kolejce i po powrocie na nasze łono pochwalić się osiągnięciami.
Lukaszkowalew
Czytelnik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #6 : 17 Lipca 2007, 22:27:58 »
0

Cytat: "paliwo"
słuchaj kolego w tym roku są małe szanse aby uruchomić Banę.Najpierw niech ruszy towarowy a jak zacznie na siebie zarabiać wtedy można myśleć o wąskim torze.  
Pewnie byłeś dzisiaj z erniem  u nas na stacji w Pleszewie z tego co się domyślam

Mało ważne z kim byłem i co mi pokazał..Zauważyłem,że na małej chali papa zerwana z dachu,i podobno jak pada leje sie jak z rynny do srodka, Z tego co wiem to już ponad od pół roku tak jest..I chyba nikt nie ma zamiaru tego zrobic..Może w końcu ktoś przejży na oczy jak dechy oraz łaty pogniją,albo dach sie zawali..Wtedy dopiero będą koszta
bartekmpl
Nowicjusz
*
Długość toru:: 20 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #7 : 17 Lipca 2007, 22:43:34 »
0

Wiesz co to lepiej za dużo nie patrz, a może jakieś przewidzenia masz!! Uważaj żeby czasem Tobie w domu się dach nie zawalił.. Jak masz takie głupoty pisać na forum to lepiej  wogóle  nie przyjeżdżaj    na  pleszewską kolejke, zajmij się czymś innym jedź  na  basen, albo jezioro może woda ci pomoże

bartek
paliwo
Gość
« Odpowiedz #8 : 21 Lipca 2007, 20:35:48 »
0

Oj Marcin przeliczyłeś się trochę wakacje na forum mi się z dwóch tygodni skróciły  na nie cały tydzień :razz:   :mrgreen:

Dodam iż tgma jest już od dwóch tygodni w Pleszewie. Nawet już była pierwsza próbna jazda z ryflakiem do Kowalewa (jazda poszła pomyślnie)
tymczasowo tgma jest malowana
tczewianin
Mechanik
Długość toru:: 257 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #9 : 22 Lipca 2007, 16:06:07 »
0

Czy coś się dzieje z kolejką, aby mogła wyjechać kiedyś za Pleszew? (np do Lenartowic)
ok333
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #10 : 22 Lipca 2007, 17:54:16 »
0

Tam ,  to zytko rosnie i dzialaja w cegielni mistrzowie od paintballa  :mrgreen:  . Mozemy sie poruszac od pleszewskiego Gaspolu do Pleszewa Waskotorowego ( z widokiem na wiadakt pod linia nr 272  i nad dawna Krotoszynska KD.

Pozdro z Kalisza - krolestwa ,,Andruta'' unijnego .

,, Najlatwiej niszczyc .
Wislawa Szymborska
paliwo
Gość
« Odpowiedz #11 : 23 Lipca 2007, 18:44:29 »
0

Cytat: "tczewianin"
Czy coś się dzieje z kolejką, aby mogła wyjechać kiedyś za Pleszew? (np do Lenartowic)

oj do Lenartowic to będzie kiepsko bo niema tam toru,
Może kiedyś jak znajdzie sie osoba która zafunduje nam budowę nowej lini  to się przejedziesz

a na kolejce dużo się dzieje :razz:
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!