Świat kolejek wąskotorowych SMF
13 Października 2025, 15:25:26 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Prace na Helu wrzesień  (Przeczytany 11736 razy)
Marcin Przybysz
Gość
« : 27 Lipca 2007, 10:37:57 »
0

Wstępnie, bardzo wstępnie, proponuję termin 6 (czwartek) - 9 (niedziela) września. Jak wiecie, na terenie muzeum leży prawie 300 metrów szyn  H6, (??), zbyt lekkich by mogła po nich jeździć lokomotywa. Planujemy więc budowę niezależnej pętli (po terenie Muzeum) kolejki drezynowej "samoobsługowej". Proszę  o opinie nt terminu, termin dotyczy kulminacji prac, bowiem ja na Helu jestem cały wrzesień, i gdyby komuś pasowała praca w inne dni, to coś na pewno się znajdzie.
Karol
Zawiadowca
Długość toru:: 357 m

W terenie W terenie

Gdiniô

« Odpowiedz #1 : 27 Lipca 2007, 15:07:35 »
0

Cytat: "Marcin Przybysz"
Wstępnie, bardzo wstępnie, proponuję termin 6 (czwartek) - 9 (niedziela) września.
A jak by wyglądało z noclegiem? Bo bym się bardzo wstępnie zadeklarował. Chciałem już wcześniej przyłączyć siędo prac no ale najpierw były egzaminy, później wyniki egzaminów a ostatnio Oblężenie Malborka więc zawsze wypadało I jeszcze pytanie jak ta pętla będzie miała wyglądać? Wokół obiektu?

.
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #2 : 27 Lipca 2007, 15:38:43 »
0

Nocleg w namiotach, jak nie masz swojego, postawimy kilka rezerwowych pałatek. Pętla - w lasku miedzy 88ką (zrzyn podwozia armaty plot) a płotem.
Arczi
Zawiadowca
Długość toru:: 401 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #3 : 13 Sierpnia 2007, 00:22:05 »
0

Przewidujecie jeszcze jakieś prace przy rozjeździe?
AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #4 : 13 Sierpnia 2007, 00:24:28 »
0

Oczywiście. Trzeba poskładać sam rozjazd do kupy i odpowiednio zamocować iglice. Miałem małego pietra przejeżdżając po tym Glską
a cygan
Dyrektor
Długość toru:: 870 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #5 : 01 Września 2007, 14:04:37 »
0

Co z pracami we wrześniu? Będę w Gdańsku od 3 września.
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #6 : 01 Września 2007, 16:18:57 »
0

Ja już jestem od wczoraj. Próbuję ustalić, kiedy Wam najbardziej pasuje, no i wychodzi mi, że od l3 do l6 września (czwartek - niedziela) można przybywać.

Teraz co do prac: nie budujemy jednak w tym roku kolejki drezynowej (nie ma sensu, nie zpodołalibyśmy, nie ma materiałów, zima będzie dobrym okresem do przygotowań), ani odcinka toru za WLS'ką (tam będzie przystanek PTMKŻ, nie będziemy wchodzić w paradę z naszymi torami, zbudują sami). Pozostaje więc do dokończenia zwrotnica (jest jeszcze kupa roboty), wypalenie reszty dziur i wstawienie łubek, oraz przesiewanie piasku w celu ekstrakcji tłucznia hitlerowskiego  :cool:  , którym systematycznie wypełniane jest międzytorze.

Nie mniej ważną i pilną sprawą (Andrzej, tu właśnie liczę na Ciebie) jest demontaż oblachowania WLS'ki, odkręcamy co się da, jest piaskarka, więc do piaskowania i pod minię. W międzyczasie będę potrzebował pomocy w uruchomieniu silnika WLSki.

Kolejnym tematem (Ogoniasty - odbierz dziś telefon, możesz chyba już przyjeżdżać) jest zwrotnica do wykopania.

Pracy jest co niemiara, a - co ważne - można po wcześniejszym uzgodnieniu (0603 650 536 - to ja) przyjechać w zupełnie innym terminie niż podany - ja jestem na miejscu do 23 września, jak nie dłużej.

Zapraszam
MP

Aaaa, jeszcze ważna uwaga - ujednolicono kwestie aprowizacyjno- kwatermistrzowskie - wolontariusz otrzymuje zwrot kosztów podróży, miejsce do spania w "domku noclegowym" (ma już nawet firanki) i dzienna dietę 20 zł - można przeznaczyć nawet całość na piwo  :lol:
Ogoniasty
Dyrektor
Długość toru:: 631 m

W terenie W terenie

Toromistrz wąskotorowy

« Odpowiedz #7 : 01 Września 2007, 19:57:53 »
0

Na wgląd że wykonuje najcięższe prace, do diety zdał by się woreczek ciastek :mrgreen:

POZDRAWIAM !!!
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #8 : 01 Września 2007, 20:00:43 »
0

No, jak popracujesz jak zwykle, to się i tort znajdzie
Ogoniasty
Dyrektor

W terenie W terenie

Toromistrz wąskotorowy

« Odpowiedz #9 : 01 Września 2007, 20:12:36 »
0

Co do przesiewania tłucznia , to zaczął bym robić to jak najszybciej, bo będzie do przesiania z  8 ton :twisted:

POZDRAWIAM !!!
Karol
Zawiadowca
Długość toru:: 357 m

W terenie W terenie

Gdiniô

« Odpowiedz #10 : 01 Września 2007, 22:18:31 »
0

Cytat: "Marcin Przybysz"
Kolejnym tematem (Ogoniasty - odbierz dziś telefon, możesz chyba już przyjeżdżać) jest zwrotnica do wykopania.
Archeologia wąskotorowa? :shock:  :lol: Szkoda, że akurat 13-16 bo ten weekend mi akurat nie pasuje.

.
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #11 : 01 Września 2007, 23:30:12 »
0

Archeologia? Chyba taka jak w Parku Jurajskim, my przywracamy do życia  :wink: . Wykopek jest w bardzo dobrym stanie. Wpadnij wcześniej/później, tak jak pisałem: ten weekend nie jest jakimś sztywnym wyznacznikiem.
Ogoniasty
Dyrektor

W terenie W terenie

Toromistrz wąskotorowy

« Odpowiedz #12 : 02 Września 2007, 10:27:27 »
0

wiadomo czy ten rozjazd w lesie jest prawy czy lewy  :?:

POZDRAWIAM !!!
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #13 : 02 Września 2007, 12:55:03 »
0

Prawy.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!