Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 12:33:19 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: www.fpkw.pl  (Przeczytany 25391 razy)
AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« : 27 Lipca 2007, 17:21:22 »
0

http://fpkw.pl/www.php?idSekcji=9

mógłby ktoś coś z tym zrobić Co? Smiechu warte panowie ... nie pisze tego złośliwie ale porównajcie sobie z działem o Rogowie.
PkL
Mechanik
Długość toru:: 187 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 27 Lipca 2007, 21:43:05 »
0

Wspominałeś o tym mailowo bezpośrednio do fpkw? Pamiętam że gdy były problemy ze stroną fpkw.pl pod Operą@Linux to reakcja na wiadmomość i rozwiązanie problemu przyszło dosyć szybko. Może tym razem też by to pomogło

Pozdrawiam
sb
Nowicjusz
*
Długość toru:: 17 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #2 : 30 Lipca 2007, 21:07:30 »
0

Co jest na tamtej stronie takiego śmiesznego? Zajrzałem tam i nic tam takiego nie znalazłem. Może śmieszne jest to, że w porównaniu z tym, co piszą o RKW, aktualności z SKW jest bardzo mało.

Ogoniasty
Dyrektor
Długość toru:: 631 m

W terenie W terenie

Toromistrz wąskotorowy

« Odpowiedz #3 : 30 Lipca 2007, 21:39:35 »
0

Dokładnie. Nic nie jest uaktualnione, zupełnie tak jakby nic sie tam nie działo. Aktualizacje pojawiają sie tylko wtedy kiedy zrobi sie szum i ktoś zwróci operatorowi uwage. :Co?:

POZDRAWIAM !!!
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #4 : 30 Lipca 2007, 22:34:11 »
0

Cytat: "Ogoniasty"
Dokładnie. Nic nie jest uaktualnione, zupełnie tak jakby nic sie tam nie działo. Aktualizacje pojawiają sie tylko wtedy kiedy zrobi sie szum i ktoś zwróci operatorowi uwage. :Co?:

Poza starym nagłówkiem i brakiem fotek z kursów rozkładowych z sezonu 2007 stronie nie dolega nic Niebawem poleci aktualka strony Panowie.

Cytat: "sb"
Może śmieszne jest to, że w porównaniu z tym, co piszą o RKW, aktualności z SKW jest bardzo mało.

Wpadnij do pomocy na SKW to będzie więcej aktualności.

Wnoszę o krechę dla kol. SB za trolowanie.

Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #5 : 30 Lipca 2007, 23:10:31 »
0

Cytat: "KLAN PALUCHOWSKICH"

Wnoszę o krechę dla kol. SB za trolowanie.

Tja, a potem będzie, że wredny moderator, i takie tam....
Miałbym mieszane uczucia dając krechę za "wątek starachowicki", już mi Kalito jeden zamknął.
SB jest we wczesnej fazie uczestnictwa w życiu kolejkowym, zobaczymy co z niego wyrośnie  :wink:, popatrzcie na mój pierwszy post sprzed roku w wątkach helskich, ciężko walczę ze sobą, by ukradkiem nie usunąć pewnych komentarzy, demaskujących mój brak podstawowej wiedzy na temat helskiej wąskotorówki.

Ale sb, miarkuj się teraz pisząc, i przeczytaj za co otrzymał oba ostrzeżenia Paliwo. I słowa Piottra weź sobie do serduszka.

Wracając do tematu - kiedyś to były czasy, echhh  :cry: ... W aktualnościach starachowickich na fpkw.pl  uprawiałem najprawdziwszą propagandę sukcesu - pamiętacie ?
AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #6 : 30 Lipca 2007, 23:24:47 »
0

Pamiętamy, pamiętamy ... pamiętny łuk koło targowicy, od którego zacząłem i za który oberwałem od prezesa, że po mojej naprawie 100-u metrów toru teraz to na pewno wszystko bedzie sie wykolejało... dużo sie działo choć nie wykoleiło sie nic
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #7 : 31 Lipca 2007, 09:10:01 »
0

Cytat: "AXEL"
Pamiętamy, pamiętamy ... pamiętny łuk koło targowicy, od którego zacząłem i za który oberwałem od prezesa, że po mojej naprawie 100-u metrów toru teraz to na pewno wszystko bedzie sie wykolejało... dużo sie działo choć nie wykoleiło sie nic

Spokojna czacha, rumun stoi szopie, wyjedzie na szlak to dopiero może zacząć się dziać Chichot

sb
Nowicjusz
*
Długość toru:: 17 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #8 : 31 Lipca 2007, 21:36:01 »
0

mógłby ktoś coś z tym zrobić Co? Smiechu warte panowie ... nie pisze tego złośliwie ale porównajcie sobie z działem o Rogowie.

Zaniedbali również stronę o historii kolei . Na jej dole jest napisana w układzie chronologicznym historia najnowsza. Ostatnia wzmianka pochodzi z V 2005 r.

KLAN PALUCHOWSKICH
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #9 : 31 Lipca 2007, 21:50:52 »
0

Cytat: "sb"
Ostatnia wzmianka pochodzi z V 2005 r.

W 2006 roku OIDP niewiele się działo ze względu na rozłam w szeregach wolontariuszy. Reszta to rok 2007 będący w aktualnościach.

kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #10 : 31 Lipca 2007, 22:26:32 »
0

Jeśli był rozłam, to jednak coś sie działo... Czy dla historii tej kolejki jest to aż tak mało znaczące?

Tak na marginesie panowie miarkujcie, bo to dłubanie przy temacie FPKW i SKW do niczego konstruktywnego i tak nie zaprowadzi...

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
MarekZPL
Nowicjusz
*
Długość toru:: 25 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #11 : 20 Września 2007, 17:50:48 »
0

Jak tam się sprawuje wls180 (lyd1-252) :?:
kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #12 : 20 Września 2007, 18:17:57 »
0

A jak się to ma do tematu strony internetowej FPKW?Co?

Proszę zadawać pytania w odpowiednim miejscu, a nie w pierwszym wątku, który się pod rękę podwinie!

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #13 : 20 Września 2007, 23:32:28 »
0

No skoro odgrzano temat przypomne panom z fpkw że strona nadal   L E Ż Y   O D Ł O G I E M !!!!!!!
Piottr_tt
Minister
Długość toru:: 2006 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #14 : 21 Września 2007, 00:43:24 »
0

No skoro odgrzano temat przypomne panom z fpkw że strona nadal   L E Ż Y   O D Ł O G I E M !!!!!!!

Telefon do Pawła znasz, jeżeli masz jakieś materiały do umieszczenia i chcesz pomóc przy aktualizacji strony, to na co czekasz?

Pozdrawiam, Piottr
Nowa galeria foto -  http://wedrownosc.flog.pl
emibe
Administrator
Długość toru:: 1053 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #15 : 21 Września 2007, 09:06:23 »
0

Piotrze, to nie tak.

Wiesz jakie są nasze relacje... Po drugie, wiesz że forum jest też po to by coś skrytykować (byle się nie pozagryzać). Sam niedawno podałeś przykład SKPL-owskiej kolejki z niezmienioną tablicą z historycznym (to być może jest unikat) logo PKPE, konkludując "są przysłowiowe 100 lat za Murzynami".

Mimo wszystko czekamy na aktualizacje dokonane przez osoby odpowiedzialne (nie wierzę, że od czerwca nikt nie miał czasu tego zrobić). Ludzie w Starachowicach narzekają (skarżą się), że się nic nie dzieje, zero bieżących informacji. Cóż, w odpowiedzi pozostaje właśnie metoda odsyłania do Prezesa, albo ponarzekanie albo jak kto woli publiczne przypomnienie na forum.
a cygan
Dyrektor
Długość toru:: 870 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #16 : 21 Września 2007, 20:55:40 »
0

Koniec sezonu, może na stronie warto zareklamować ostatni przejazd 2007 r.
A i też można by pochwalić się nowymi ławkami. Nie tymi co zostały zbudowane przez kolegów z PTTK a tymi zmontowanymi w ciągu trzech godzin przez FPKW / jeszcze stoją i ładnie wyglądają/. Brak jest nadal na "peronie" tablicy z napisem Lipie, nie ma ubikacji /obiecała gmina/, ale leśnicy ogrodzili nasadzenia i w przygotowaniu jest ścieżka dydaktyczna - podobna do tej z rezerwatu "Rosochacz".
Michał13
Gość
« Odpowiedz #17 : 22 Września 2007, 19:23:50 »
0

Jeśli komuś brakuje aktualizacji to niech przyjdzie na kolejkę i sobie zobaczy co nowego na SKW a kolega EMIBE nie musi nikogo odsyłać do Prezesa wystarczy że ludzie ze Starachowic przyjdą w niedzielę i zobaczą co się dzieje a nawet mogą się przejechać do Lipia. :wink:
A jeśli chodzi o koniec sezonu to może i warto zareklamować ostatni pociąg ale najpierw trzeba go wynająć (300 zł) i tu licze na Pana A. Cygana który tak chce zareklamować to miejsce i na pewno wynajmie cały skład i zrobi taką imprezę  
Kończąc zapraszam wszystkich na kolejkę Starachowicka a szczególnie ludzi ze Starachowic którzy tak domagają się aktualizacji na stronie WWW.fpkw.pl :razz:
kamicz
SGKW
*
Długość toru:: 298 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #18 : 22 Września 2007, 19:38:59 »
0

Cytat: "Michał13"
Jeśli komuś brakuje aktualizacji to niech przyjdzie na kolejkę i sobie zobaczy co nowego na SKW...

No dobra, ja mam jakieś 200 km, a co MK który mieszka np. w Szczecinie, pomyślałeś o tym :?: Ci co mieszkają w Starachowicach mogą sobie przyjechać, zobaczyć co na kolejce słychać, ale uwierz że nie tylko MK ze Starachowic interesuje kolejka :wink:

Pozdrawiam, Kamil
Górnośląskie Koleje Wąskotorowe
www.sgkw.eu
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #19 : 22 Września 2007, 19:42:58 »
0

Cytat: "Michał13"
Ciach bzdety michała13

Michał nim następnym razem napiszesz cokolwiek w takim tonie walnij sobie szklankę wody. Napisałeś w tonie takim: drogi kliencie, mamy Cię głęboko w dupie, chcesz się przejechać kolejką to przyjdź i się dowiedz. Gadaj sobie do woli ale byłem dziś konduktorem na pewnej imprezie kolejowej i 90% osób dowiedziało się o niej z... INTERNETU !!

Więcej ciepłego moczu na klienta panowie !!

Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!