|
kamlox
|
 |
« Odpowiedz #321 : 19 Kwietnia 2017, 15:45:35 » |
+2
|
A w Rogowie przy okazji startu sezonu odbywają się 2 wydarzenia: 1) Dzień otwarty - dla wszystkich którzy by zechcieli dołączyć do naszej ekipy (w programie m.in element integracyjny, czy szkolenia kasjersko-konduktorskie) 2) Została podpisana umowa o współpracy z ŁKA W jej ramach w Rogowie zatrzymają się pociągi ŁKA Sprinter kursujące między Łodzią, a Warszawą, a dodatkowo zostanie wprowadzona nowa taryfa promocyjna ŁKA + FPKW EDIT: Zbiorczy link: http://kolejrogowska.pl/?m=201704 Strona nam ostatnio płata figle
|
|
« Ostatnia zmiana: 19 Kwietnia 2017, 18:22:30 wysłane przez kamlox »
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #322 : 19 Kwietnia 2017, 16:47:47 » |
+1
|
Coś linki nie działają.
Korzystając z okazji mam takie pytanie: na stronie jest cennik z info o dojeździe z Łodzi pociągiem Łódzkiej Kolei Aglomeracyjnej. Podane są ceny:
Taryfa FPKW: – przejazd w obie strony – 19 zł (N), 14 zł (U) – przejazd w jedną stronę – 15 zł (N), 10 zł (U)
Taryfa promocyjna ŁKA + FPKW: – przejazd w obie strony – 17 zł (N), 12 zł (U) – przejazd w jedną stronę – 12 zł (N), 8 zł (U)
Czy ja dobrze rozumiem, że za podróż Łódź - Rogów - Jeżów - Rogów - Łódź zapłacę mniej, niż za Rogów - Jeżów - Rogów?
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
|
|
|
Wądzio
|
 |
« Odpowiedz #323 : 19 Kwietnia 2017, 17:48:49 » |
0
|
Taryfa promocyjna ŁKA + FPKW: to bilet ŁKA do stacji Rogów i na tej podstawie tańsze bilety FPKW w podanych niżej cenach:
Taryfa promocyjna ŁKA + FPKW: – przejazd w obie strony – 17 zł (N), 12 zł (U) – przejazd w jedną stronę – 12 zł (N), 8 zł (U)
|
|
|
|
|
|
|
kamlox
|
 |
« Odpowiedz #324 : 19 Kwietnia 2017, 18:23:15 » |
0
|
Jest tak jak Wądzio napisał. Na stronie również została dodana ta uwaga. Co do linków racja, już poprawione 
|
|
|
|
|
|
|
|
Misiek_K
|
 |
« Odpowiedz #326 : 16 Maja 2017, 10:01:01 » |
+2
|
Zachęcony deklaracjami świetnej współpracy kolejki z ŁKA planowałem przyjechać z rodziną. Więc po kolei. Bezpośredni pociąg ŁKA ze stołecznego Dworca Wschodniego wyjeżdża o 10.54. W Rogowie melduje się o 12.05. Tymczasem kolejka odjeżdża o.... 12.00  Ja sam to może bym i te 1,5 godziny do następnego odjazdu zaczekał zwiedzając stację, ale rodzina z dziećmi do tego czasu weszłaby mi na głowę. Więc wybaczcie, ale nic z tego (zapewne wielu w taki sposób podeszło lub podejdzie). Do Sochaczewa dyliżans Kolei Mazowieckich zajeżdża pół godziny przed odjazdem pociągu wycieczkowego powodując pielgrzymkę chętnych. Może więc warto pomyśleć nad jakimś lepszym skomunikowaniem...?
|
|
|
|
|
|
|
Ariel Ciechański
|
 |
« Odpowiedz #327 : 16 Maja 2017, 11:08:35 » |
-1
|
Zachęcony deklaracjami świetnej współpracy kolejki z ŁKA planowałem przyjechać z rodziną. Więc po kolei. Bezpośredni pociąg ŁKA ze stołecznego Dworca Wschodniego wyjeżdża o 10.54. W Rogowie melduje się o 12.05. Tymczasem kolejka odjeżdża o.... 12.00  . Połączenie ma umożliwiać nie tylko przejazd kolejką, ale także odwiedzenie Arboretum w Rogowie. Odpowiedz sobie na pytanie ile osób z Warszawy planuje przyjazd do Rogowa z powodu wyłącznie kolejki, biorąc pod uwagę, że ma znacznie bliżej dwie inne?
|
|
|
|
Pozdr.<br />CAr.<br /> 
|
|
|
Marcin117
|
 |
« Odpowiedz #328 : 16 Maja 2017, 11:27:57 » |
0
|
Weź pod uwagę że pociąg do Rogowa jedzie 53 min. (z zachodniego), do Piaseczna 34 min. a do Sochaczewa 32 min.(TLK) lub 49 min. (KM). Przy takim porównaniu czasu przejazdów fizyczna odległość od Warszawy schodzi na dalszy plan, szczególnie jak się weźmie pod uwagę: W Piasecznie przy ładnej pogodzie praktycznie nie ma szans na miejsce bez wcześniejszej rezerwacji W Sochaczewie nic się nie zmieniło od 30 lat - mogę potwierdzić bo sam jechałem jako 4 latek i jest dokładnie tak jak pamiętam. Jak ktoś już był i nie jest fascynatem kolejnictwa to już nic nowego nie doświadczy.
Uważam że przy tej ofercie przewozowej ŁKA Rogowska kolejka ma realne szanse na podebranie części turystów z Warszawy.
|
|
|
|
|
|
|
Misiek_K
|
 |
« Odpowiedz #329 : 16 Maja 2017, 11:43:34 » |
+2
|
Połączenie ma umożliwiać nie tylko przejazd kolejką, ale także odwiedzenie Arboretum w Rogowie. Odpowiedz sobie na pytanie ile osób z Warszawy planuje przyjazd do Rogowa z powodu wyłącznie kolejki, biorąc pod uwagę, że ma znacznie bliżej dwie inne?
Uważam że przy tej ofercie przewozowej ŁKA Rogowska kolejka ma realne szanse na podebranie części turystów z Warszawy.
Myślę, że gdyby było to dobrze skomunikowane, to chętni ze stolicy (tacy jak np ja) by byli. A Arboretum jakoś mało mnie kręci, mozna je na spokojnie zaliczyć ew. później lub wcale - celem jest kolejka i trochę czasu przy ognisku, a nie przejazd ostatnim pociągiem, żeby tylko się rozejrzeć i od razu wracać. PS Ile można jeździć na Piaseczno (nie, żebym nie lubił spotkać pana Kucyka) czy Sochaczew (gdzie odkąd pamiętam wszystko wygląda tak samo - no z poprawką na reflektory Zelmot-a na Lxd2 i że bardziej buja podczas ślamazarnej jazdy) i młodzież się krzywi na kolejną wizytę tam w danym roku.
|
|
|
|
|
|
|
Ariel Ciechański
|
 |
« Odpowiedz #330 : 16 Maja 2017, 11:52:16 » |
0
|
Myślę, że gdyby było to dobrze skomunikowane, to chętni ze stolicy (tacy jak np ja) by byli. A Arboretum jakoś mało mnie kręci, mozna je na spokojnie zaliczyć ew. później lub wcale - celem jest kolejka i trochę czasu przy ognisku, a nie przejazd ostatnim pociągiem, żeby tylko się rozejrzeć i od razu wracać.
Dla Ciebie kolej jest najistotniejsza, dla wielu innych osób będzie istotny dzień spędzony poza domem, w ciekawych miejscach, gdzie kolejność zaliczania atrakcji jest bez znaczenia. Chłopaki mają rozkład cykliczny i chyba nie ma sensu rozwalać go przy każdej korekcie u szerszego brata...
|
|
|
|
Pozdr.<br />CAr.<br /> 
|
|
|
Misiek_K
|
 |
« Odpowiedz #331 : 16 Maja 2017, 12:03:22 » |
+5
|
Chłopaki mają rozkład cykliczny i chyba nie ma sensu rozwalać go przy każdej korekcie u szerszego brata...
Warto z szerszym bratem dogadywać zmiany, i ew. zrobić skomunikowanie - przy takim projekcie max +10 min w jedną stronę to nie problem, to korzyść obopólna - nie uważasz? Warto być czasem elastycznym.
|
|
|
|
|
|
|
Ariel Ciechański
|
 |
« Odpowiedz #332 : 16 Maja 2017, 12:10:45 » |
-1
|
Warto z szerszym bratem dogadywać zmiany, i ew. zrobić skomunikowanie - przy takim projekcie max +10 min w jedną stronę to nie problem, to korzyść obopólna - nie uważasz? Warto być czasem elastycznym.
1 kwietnia to już był. Za bezpieczne skomunikowanie w takim układzie należy przyjąć około 20-30 minut...
|
|
|
|
Pozdr.<br />CAr.<br /> 
|
|
|
Misiek_K
|
 |
« Odpowiedz #333 : 16 Maja 2017, 12:16:05 » |
+1
|
1 kwietnia to już był. Za bezpieczne skomunikowanie w takim układzie należy przyjąć około 20-30 minut...
Ustala się wartość progową i tyle.
|
|
|
|
|
|
|
Wądzio
|
 |
« Odpowiedz #334 : 16 Maja 2017, 14:39:58 » |
0
|
Po 1. Należy zadzwonić i zapytać o możliwość skomunikowania pociągu (o ile ŁKA się nie spóźni). (46) 874 80 23
Po 2. Na etapie konstrukcji rozkładu jazdy ta ŁKA miała być o 12:30 w Rogowie.
|
|
|
|
|
|
|
KLAN PALUCHOWSKICH
|
 |
« Odpowiedz #335 : 16 Maja 2017, 23:10:20 » |
+1
|
Jako, że jestem jednym z głównych autorów tego projektu pozwolę sobie zabrać głos.
Rozkład dopinaliśmy gdy ŁKA już dawno swoje rozkłady miała i szansa na korektę była znikoma. Musieliśmy wybrać pomiędzy gorszą ofertą z Warszawy a dekonstrukcją naszego rozkładu. Padło na Warszawę. W przyszłym sezonie postaramy się zarówno o lepszy rozkład jak i o propozycję na zagospodarowanie czasu przed odjazdem pociągu.
|
|
|
|
|
|
|
Misiek_K
|
 |
« Odpowiedz #336 : 16 Maja 2017, 23:17:21 » |
+3
|
W przyszłym sezonie postaramy się zarówno o lepszy rozkład jak i o propozycję na zagospodarowanie czasu przed odjazdem pociągu.
Ooooooo i to mi się podoba. Zagospodarujmy czas przed odjazdem pociągu już w tym roku np od lipca - da się?
|
|
|
|
|
|
|
Misza
Młotkowy

Długość toru:: 136 m
W terenie
750 czytam od dawna
|
 |
« Odpowiedz #337 : 17 Maja 2017, 19:36:37 » |
0
|
W przyszłym sezonie postaramy się zarówno o lepszy rozkład jak i o propozycję na zagospodarowanie czasu przed odjazdem pociągu.
Ooooooo i to mi się podoba. Zagospodarujmy czas przed odjazdem pociągu już w tym roku np od lipca - da się? No własnie to arboretum nie jest złym zagospodarowaniem, roslinki, kwiatki coś w sam raz dla płci pieknej. Albo cos z łowiectwa... jak się nie przestraszysz, i nie ma tragicznej pogody to nie jest źle..
|
|
|
|
Misza
|
|
|
KLAN PALUCHOWSKICH
|
 |
« Odpowiedz #338 : 18 Maja 2017, 12:04:37 » |
0
|
Ooooooo i to mi się podoba. Zagospodarujmy czas przed odjazdem pociągu już w tym roku np od lipca - da się? Niestety w tym roku jeszcze pewnie nie zdążymy ze względu na nawał prac
|
|
« Ostatnia zmiana: 18 Maja 2017, 16:39:09 wysłane przez kalito »
|
|
|
|
|
Michał Z
|
 |
« Odpowiedz #339 : 26 Maja 2017, 10:16:55 » |
+1
|
Nasze lokomotywy Lyd1 zostały wyprodukowane w 1967 r., a więc właśnie mają 50 lat. Z tej okazji chcemy urządzić im urodzinowe święto http://kolejrogowska.pl/?page_id=9622Będzie nam niezwykle miło za wsparcie, niezależnie od niego oczywiście zapraszamy zarówno do udziału w pracach renowacyjnych, jak i w samej paradzie. Ten projekt dopiero rusza, o dokładnych terminach naszych wspólnych spotkań poświęconych Lydkom będziemy informować na bieżąco.
|
|
|
|
|
|
|
|