Bart
Młotkowy

Długość toru:: 132 m
W terenie
|
 |
« : 29 Sierpnia 2007, 11:41:16 » |
0
|
Witam,
Przyszła mi do głowy myśl aby zrobić sobie wycieczkę rowerową wzdłuż linii Mławskiej KD. Mam w związku z tym pytanie do zorientowanych, czy wzdłuż torów jest jakaś wydeptana ścieżka. A jeśli nie to może ktoś ma opracowaną jakąś trasę, która w mniejszej lub większej odległości przebiegałaby w okolicy torów?
Z kolejowo-rowerowym pozdrowieniem, Bart
|
|
|
|
|
|
|
marcinsemek
Młotkowy

Długość toru:: 130 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #1 : 29 Sierpnia 2007, 13:19:01 » |
0
|
Ale hardkorowiec jesteś. Musisz mieć pancerny rower :mrgreen:
|
|
|
|
Wąskotorowiec
|
|
|
Bart
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #2 : 31 Sierpnia 2007, 10:20:59 » |
0
|
hmm.. odzew coś nikły. Zdaje się, że będę pionierem takiej wyprawy :grin:
|
|
|
|
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #3 : 03 Września 2007, 09:45:52 » |
0
|
A. Cygan przerobił dwa rowery na jedną drezyne rowerową na 750mm więc to chyba najlepszy sposob na podróżowanie po MKD 
|
|
|
|
|
|
|
Marcin117
|
 |
« Odpowiedz #4 : 03 Września 2007, 10:46:10 » |
0
|
Ja też bym się chętnie wybrał na taką wycieczkę, ale na razie nie mam czasu. Opiszesz po powrocie którędy jechałeś i jakiego typu utrudnienia napotkałeś ?
Może by tak zacząć organizować coś na wzór Warszawskiej masy krytycznej? Wąskotorowa masa krytyczna -> wycieczki rowerowe wzdłuż istniejących/nieistniejących linii kolejek wąskotorowych?
|
|
|
|
|
|
|
Bart
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #5 : 03 Września 2007, 12:21:24 » |
0
|
Ja też bym się chętnie wybrał na taką wycieczkę, ale na razie nie mam czasu. Opiszesz po powrocie którędy jechałeś i jakiego typu utrudnienia napotkałeś ?
Może by tak zacząć organizować coś na wzór Warszawskiej masy krytycznej? Wąskotorowa masa krytyczna -> wycieczki rowerowe wzdłuż istniejących/nieistniejących linii kolejek wąskotorowych? Ja też niestety cierpię na permanentny brak czasu. W wolnej chwili pochylę się nad mapą i zaplanuję trasę. Kiedy zrobię samą wycieczkę to jeszcze nie wiem ale obiecuję, że wszystko potem opiszę. PS. A tymczasem wczoraj wracając z Mazur zawadziłem o Maków Maz. Wąsk. i zrobiłem parę fotek. Tory b. mocno zarośnięte ale chyba bez ubytków.
|
|
|
|
|
|
|
Polmatte
Nowicjusz

Długość toru:: 14 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #6 : 07 Września 2007, 22:33:09 » |
0
|
W takim razie prosil bym bardzo o umieszczenie fotek z Makowa Maz. bo nigdzie ich nieidzie znalesc :cry:
|
|
|
|
|
|
|
Bart
Młotkowy

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #7 : 07 Września 2007, 23:24:49 » |
0
|
W takim razie prosil bym bardzo o umieszczenie fotek z Makowa Maz. bo nigdzie ich nieidzie znalesc :cry: Bardzo proszę: :smile: http://750mm.pl/viewtopic.php?t=1669
|
|
|
|
|
|
|
gajos
|
 |
« Odpowiedz #8 : 22 Maja 2008, 17:05:11 » |
0
|
czy sprawa wycieczki rowerowej jest aktualna?  mam w planie kilka takowych 
|
|
|
|
|
|
|
|
gajos
|
 |
« Odpowiedz #10 : 27 Sierpnia 2008, 11:26:22 » |
0
|
interesujące, i nie jest to "rail fiction"? 
|
|
|
|
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #11 : 27 Sierpnia 2008, 12:58:20 » |
0
|
Miło słyszeć takie komunikaty. Czekamy na więcej info o "nowym" wcieleniu Mławy.
|
|
|
|
Pozdrawiam
Grzegorz Sykut Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju Nadwiślańskiej KW
|
|
|
Phinek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : 27 Sierpnia 2008, 16:59:25 » |
0
|
Oraz na remont rumuna :wink:
|
|
|
|
|
|
|
Kajetan
|
 |
« Odpowiedz #13 : 27 Sierpnia 2008, 18:33:01 » |
0
|
403
Access forbidden
--------------------------------------------------------------------------------
Błąd ten został wywołany z powodu:
Plik nie może zostać wyświetlony. Informacja: Dostęp do materiałów wideo z terenu Ameryki Północnej i Południowej został zablokowany z powodów prawnych. :?: :?: :?: :shock: Czy ktos z Was moglby mi strescic ta relacje?
|
|
|
|
|
|
|
Phinek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : 27 Sierpnia 2008, 19:10:11 » |
0
|
No więc streszczenie...
Pierdu pierdu... jest spora kasa, więc będzie ciufa jeździła... :wink:
Całość okraszona ruszaniem rumuna z dwoma brykami w malowaniu SKPL oraz wypowiedź Gajosa jak to będzie historycznie bo będzie oświetlenie naftowe i tabor w stylu lat 60-tych. Z tyłu kilku w kamizalkach się gimnastykuje (dokręcanie wkrętów itp.) i robią dobre wrażenie. Jak by nie było oby się powiodło... na pewno dobrze że wspominają iż to co jest to jest kropla w możu potrzeb (bo to przecież ledwo na remont rumuna wystarczy*) więc trzeba mieć większą kasę...
* - naprawa rumuna jest o tyle ważna, że jeździ on obecnie wbrew wszelakim prawom fizyki i tylko i wyłącznie dzięki temu, że znany powszechnie człowiek wielkiego formatu spędził tamże kilka dni (i nocy) - jego relacje były wprawdzie bardziej barwne niż obraz z telewizora, ale chyba miały się bardziej do rzeczywistości niż to co TV pokazało.
Miejmy więc nadzieję, że kasu będzie tyle ile się w tymże materiale wspomina i że zarówno chęci jak i fachowej wiedzy wolontariuszom nie zabraknie, bo kolejka ma zacne zaplecze i całkiem fajną linię... Mam nadzieję, że kiedyś będzie kolejka normalnie jeździć i że będę mógł nadrobić zaległości sprzed lat i przejechać się również i jej szlakiem.
|
|
|
|
|
|
|
Ariel Ciechański
|
 |
« Odpowiedz #15 : 28 Sierpnia 2008, 10:31:37 » |
0
|
* - naprawa rumuna jest o tyle ważna, że jeździ on obecnie wbrew wszelakim prawom fizyki i tylko i wyłącznie dzięki temu, że znany powszechnie człowiek wielkiego formatu spędził tamże kilka dni (i nocy) - jego relacje były wprawdzie bardziej barwne niż obraz z telewizora, ale chyba miały się bardziej do rzeczywistości niż to co TV pokazało.
I tak mamy chyba jedynego w PL specjalistę od reanimacji "Rumunów" z tytułem doktora ;-D
|
|
|
|
Pozdr.<br />CAr.<br /> 
|
|
|
gajos
|
 |
« Odpowiedz #16 : 28 Sierpnia 2008, 11:08:48 » |
0
|
Wracając do tytułu postu, sprawa wyprawy rowerowej z mojej strony jest aktualna, przy okazji można by naocznie przekonać o stanie kolejki.
|
|
|
|
|
|
|
Phinek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : 29 Sierpnia 2008, 09:07:45 » |
0
|
... I tak mamy chyba jedynego w PL specjalistę od reanimacji "Rumunów" z tytułem doktora ;-D Może to jest tak, że jak ktoś jest dr a nie leczy ludzi to chociaż "rumuna" reanimuje 
|
|
|
|
|
|
|
gagarek
Młotkowy

Długość toru:: 77 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #18 : 30 Sierpnia 2008, 16:30:28 » |
0
|
Ciekaw jestem czy w końcu ekipa wolontariuszy uruchomi pierwszy pociąg pod swoją banderą? Bo czekam z niecierpliwością. Pewnie jak cała Polska. SKPL-owi już się tego nie udało zrobić w tamtym roku. A to co jeździło to po cichu i nikt nie wiedział.
|
|
|
|
|
|
|
Jacekglm
|
 |
« Odpowiedz #19 : 30 Sierpnia 2008, 17:33:23 » |
0
|
Wracając do tytułu postu, sprawa wyprawy rowerowej z mojej strony jest aktualna, przy okazji można by naocznie przekonać o stanie kolejki. A masz pomysł na trasę? Jeżeli to by był jakiś weekend albo w tygodniu byle do 26 września to może i ja bym się pisał :roll:
|
|
|
|
|
|
|
|