Świat kolejek wąskotorowych SMF
13 Października 2025, 23:04:18 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Fotorelacja wrześniowa  (Przeczytany 6977 razy)
Marcin Przybysz
Gość
« : 08 Września 2007, 22:40:54 »
0

Skromnie na dziś, bo elektryka to mało efektowna wizualnie część pracy (ale o ileż milsza niż np skrobanie blacharki)
Pewnie najpierw się zapali, a potem wyleci w powietrze  :Co?: Tak czy inaczej trzy dni pracy na pociągnięcie jak na razie 25 metrów przewodów (też się dziwię, ale fakty mówią za siebie - kupiłem raz l5 metrów, dokupiłem dziś kolejne l0 - brakło  :!: )

Michał (niech się przyzna który, zapomniałem zapytać o nick na forum) rozpoczął pracę przy blacharce WLS'ki - brawo za solidność, ale w końcu dwa tygodnie "szkoły" w Skierniewicach przy Oelce.... Nie dziwota...

(Panowie, mamy full wypas szlifierkę - dwie migające diody i regulator obrotów - pierwszy raz takie cudo na oczy widzę, w dodatku tylko dla nas)

I jeszcze  coś co mnie najbardziej dziś na Helu ucieszyło - NARESZCIE  :!:  :!:  :!:

Praca wre - 22 września uroczyste odsłonięcie pamiątkowej tablicy, i prezentacja zrekonstruowanego stanowiska, zobaczcie KTO pracuje osobiście na pierwszym froncie robót:

Ariel Ciechański
Administrator
Długość toru:: 973 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 08 Września 2007, 22:53:52 »
0

Cytat: "Marcin Przybysz"

Michał (niech się przyzna który, zapomniałem zapytać o nick na forum)

Zapewne chodzi o Kolegę "Kostka" z Redy :-)

Pozdr.<br />CAr.<br />
kostek
Nowicjusz
*
Długość toru:: 13 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #2 : 09 Września 2007, 09:51:01 »
0

Cytat: "Ariel Ciechański"
Zapewne chodzi o Kolegę "Kostka" z Redy

Tak, przyznaję się :grin:
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #3 : 13 Września 2007, 22:19:29 »
0

Kostek, masz chyba pecha, bo zapowiadanego spędu wolontariuszy w weekend nie będzie, ale wpadnij, coś się znajdzie.

A na dziś dwie fotki. Pierwsza to raport z postępu prac przy elektryfikacji Gls'ki. Prądnica ładuje, amperomierz wskazuje co najmniej 8 amper na plusie, oświetlenie działa. Instalacja kompletna, pozostaje zamontować na stałe reflektory i na zimę do bunkra.

Druga, to mała niespodzianka. Odpaliliśmy Wls'kę,  uważny obserwator dostrzeże ten dym nad kominkiem Silnik zdrowiusieńki, odpalił za czwartym obrotem rozrusznika. Usterek nie zanotowano, w te i we wte przejechano, dyrekcyję przewieziono uroczyście.

Platon
Nowicjusz
*
Długość toru:: 15 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #4 : 19 Września 2007, 13:17:16 »
0

Kto nie był niech żałuje !!! Wieczorna "podróż" Gls'ką ,w świetle jej nowego reflektora to WIELKIE przeżycie. Zrobię wszystko żeby być w pażdzierniku . :lol:

Radość żąda dostępu do morza
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!