Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 12:31:08 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Rezygnacja przyjęta  (Przeczytany 12646 razy)
Tomek SKPL
Gość
« : 06 Października 2007, 12:04:59 »
0

W dniu 05.10.2007 SKPL otrzymał pismo o powołaniu komisji zdawczo-odbiorczej mającej na celu zakończenie działalności SKPL na terenie MKD.
Komisja ma się spotkać 10.10.2007.
Manuel
Młotkowy
**
Długość toru:: 52 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 06 Października 2007, 12:28:02 »
0

A ten przejazd pożegnalny będzie? A co w ogóle dzieje się ze stroną www.SKPL.kalisz.pl, bo są na niej niezgodne z rzeczywistością informacje?

AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #2 : 06 Października 2007, 13:21:37 »
0

No i ch...j Panowie.
  • nad MKD zapalmy bo teraz, z kolejki o najlepszej infrastrukturze, kolejki przygotowanej na ruch towarowy jak żadna inna w Polsce pozostanie turystyczne jeździdło w operatorstwie niekompetentnych ... ahhh... ugryzłem sie w język. Napawde szkoda. Cóż, jak to mawiają karta nie kobyła, po północy kładzie sie na drugą stronę. Teraz my "pomożemy" na MKD. Bóg mi świadkiem...

Ciekawostką jest to że rozwiązanie umowy ma nastąpić tuż (kilka dni) przed przejazdem planowanego pociągu pożegnalnego. Myslicie że to przypadek - wątpie. Gówniarstwo się stara jak widać. Zapomnieli o jednym malym szczególe...
bigbird
Młotkowy
**
Długość toru:: 108 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #3 : 06 Października 2007, 15:50:24 »
0

Jesli wolontariuszom uda sie zrobic "turystyczne jezdzidlo" to ja bede bardzo zadowolony. Jak juz pisalem, w dzisiejszych czasach kolejka o charakterze "turystycznego jezdzidla" ma o niebo wieksze szanse na sukces od takiej kolejki z ruchem towarowym i pseudo-rozkladowym.
Problem w tym, ze w Mlawie moze i nawet tego "turystycznego jezdzidla" nie byc...
AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #4 : 06 Października 2007, 16:18:50 »
0

Turystyka w Mławie - paradoks sam w sobie  :shock:
bigbird
Młotkowy
**
Długość toru:: 108 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #5 : 06 Października 2007, 18:37:49 »
0

Nie rozumiem o co Ci chodzi? :grin:
flugzeug30
Gość
« Odpowiedz #6 : 06 Października 2007, 20:22:23 »
0

Może o to, że MKD miała być intensywnie wykorzystana pod wzlędem towarowym...

A tak swoją drogą, to naprawdę nie dałoby pogodzić wszystkch sprzecznych interesów ?!
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #7 : 06 Października 2007, 21:56:44 »
0

Cytat: "bigbird"
Jesli wolontariuszom uda sie zrobic "turystyczne jezdzidlo" to ja bede bardzo zadowolony. Jak juz pisalem, w dzisiejszych czasach kolejka o charakterze "turystycznego jezdzidla" ma o niebo wieksze szanse na sukces od takiej kolejki z ruchem towarowym i pseudo-rozkladowym.
Problem w tym, ze w Mlawie moze i nawet tego "turystycznego jezdzidla" nie byc...

Zaiste ciekawe opinie kolega wysuwa Ruch towarowy to stały konkretny przychód dla kolejki. Ruch turystyczny ma to do siebie, że jest bardzo zależny od pogody, trwa w Polsce 6 miesięcy i wymaga dość szerokiego marketingu, jak żyje "turystyczne jeździdło" widać po Starachowicach. Śmiem twierdzić, ze każdy rynkowo działający operator jeżeli miałby wybór wybrałby ruch towarowy uzupełniany turystycznym a nie odwrotnie

Może to kontrowersyjne ale tak jak dla Starachowic jedyną nadzieją obecnie jest FPKW tak dla Mławy był SKPL.

P.S. Nikt z wolontariuszy nie przedstawił jakiegokolwiek pomysłu na dalsze działanie. Wywalmy SKPL tylko po to żeby ich tu nie było ...

Mogło być całkiem kolorowo a wątpię żeby było choć szaro, czarno to widzę wszystko ...

PS2. Mam nadzieję że jestem człowiekiem małej wiary

AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #8 : 07 Października 2007, 00:26:10 »
0

Będzie czarno - będzie, a co do turystyki w Mławie to taka sama ona jak w 20 000 innych miejscowości położonych z dala od gór, morza czy Bóg wie czego. Tak naprawde na turystyczny ruch całoroczny może liczyc BKL w Polsce i koniec.
A posunięcie dzieciaków zemści się niedługo. Na nich samych również. Kim ą - widzicie - zamknęli się i siedzą tchórze jak myszy pod miotłą podczas gdy na SKPL szczekać jak kundle umieli.
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #9 : 07 Października 2007, 10:04:33 »
0

Axel, tak swoją drogą, to dobrze, że się zamknęli, pyskówki niepotrzebne, i nic by nie uratowały. Jeżeli się okaże, że zamknęli się także w realu, cóż... Krzyżyk im na drogę....
Temat też zamykam.
AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #10 : 07 Października 2007, 10:55:47 »
0

Ciesze sie z tego, że zamknęli się w końcu szkoda, że tak późno bo widzisz, na SKPL psioczyć umieli, były obelgi, były zarzuty a teraz? Wystarczyło, że dopchali sie do koryta i niczym politycy - przysiedli... A my poczekamy aż zaczną działać. I mam tylko nadzieję - i nader sumiennie tego dopilnuję - że panowie prowadząc ruch na MKD będą lepsi od SKPLu, zawsze będą działali wg zasad "fair play" i zasad o których tak krzyczeli niegdyś. Mam nadzieję, że przez całe środowisko MK bądą rozliczani tak, jak oni próbowali rozliczać...
Phinek
Gość
« Odpowiedz #11 : 07 Października 2007, 22:43:46 »
0

.
« Ostatnia zmiana: 12 Stycznia 2011, 11:33:43 wysłane przez Phinek » Zapisane
Manuel
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #12 : 08 Października 2007, 10:06:08 »
0

Tomku z SKPL!!! Czy mógłbyś odpowiedzieć na pytanie maje i kolegi bo owy przejazd na MKD ma być za 5 dni!

A w ogóle czy ktoś w SKPL odbiera pocztę elektroniczną bo nawet nie można się władz SKPL zapytać o owy przejazd.

Tomek SKPL
Gość
« Odpowiedz #13 : 08 Października 2007, 14:15:42 »
0

TRWAJĄ USTALENIA - JUTRO OSTATECZNY TERMIN !!!
brok
Zawiadowca
Długość toru:: 424 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #14 : 10 Października 2007, 11:55:25 »
0

Cytat: "Tomek SKPL"
TRWAJĄ USTALENIA - JUTRO OSTATECZNY TERMIN !!!

Mawiają jutro nie umiera nigdy... mam nadzieję, że ostateczne ustalenie nie zostaną podane do wiadomości w piątek wieczorem, gdy impreza będzie rano następnego dnia...

Najpiękniejsze są takie podróże,
Które pamięć na zawsze zachowa,
Gdy dziewczyna jest piękna nad podziw,
A kolejka wąskotorowa...
Manuel
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #15 : 10 Października 2007, 12:57:19 »
0

A jeszcze kilka dni temu pisałem na tym forum, iż informacje o imprezach na kolejkach SKPL pojawiają się na dwa dni przed imprezą.

Cytat: "grzegorz_sykut w temacie: Impreza pożegnalna MKD"
Cytat: "Manuel w temacie: Impreza pożegnalna MKD"
I to jest polityka SKPL. Szczegóły imprezy podadzą dwa dni przed nią i wtedy się dziwią że przyjechało kilka osób.

Powiedz mi prosze kiedy to SKPL podawało informacje na 2 dni przed organizowaną przez siebie imprezą? ...

Widać że jednak jest tak jak pisałem- długo nie musiałem czekać na tę sytuację. :!:  :roll:

Tomek SKPL
Gość
« Odpowiedz #16 : 10 Października 2007, 13:19:05 »
0

WITAM,

Dla malkontentów - jak zwykle SKPL podaje 2 dni przed imprezą że jest przełożona na czas późniejszy.
termin wkrótce
gkw
Mechanik
Długość toru:: 185 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #17 : 28 Października 2007, 11:03:56 »
0

Kiedy ta impreza miała miejsce?

http://pl.youtube.com/user/WPLA216
Misiek_K
Mechanik
Długość toru:: 162 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #18 : 28 Października 2007, 16:35:57 »
0

Cytat: "gkw"
Kiedy ta impreza miała miejsce?

http://pl.youtube.com/user/WPLA216

16.09.2007
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!