Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 07:57:49 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Cytowanie wypowiedzi  (Przeczytany 8165 razy)
brok
Zawiadowca
Długość toru:: 424 m

W terenie W terenie

« : 12 Listopada 2007, 21:14:54 »
0

Mam małą prośbę jak należy cytować fragmenty wypowiedzi, nie chodzi mi tu o sytuację, że chce wybrać cały post tylko jego fragment. Wiem wypadałoby to wiedzieć  :oops: , w końcu prowadzę swoją skromną stronę w HTML, a tu coś mi nie wychodzi, a niechciałbym "psuć estetyki" forum. Pewnie jest na to jakieś hasło.

Najpiękniejsze są takie podróże,
Które pamięć na zawsze zachowa,
Gdy dziewczyna jest piękna nad podziw,
A kolejka wąskotorowa...
Marcin117
Minister
Długość toru:: 1020 m

W terenie W terenie

Student - Drezyniarz

« Odpowiedz #1 : 12 Listopada 2007, 21:21:16 »
0

Jest taki przycisk "Cytowanie selektywne" w polu Szybka odpowiedź. Zaznaczasz kursorem fragment do zacytowania i klikasz w ten przycisk.

Phinek
Gość
« Odpowiedz #2 : 12 Listopada 2007, 21:21:54 »
0

..
« Ostatnia zmiana: 12 Stycznia 2011, 11:20:35 wysłane przez Phinek » Zapisane
emibe
Administrator
Długość toru:: 1053 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #3 : 12 Listopada 2007, 23:27:40 »
0

Bardzo ładnie Jacek to wytłumaczyłeś.

Dorzucę jeszcze inną wersję "robienia" cytowania.

Piszemy sobie akapit:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Zaznaczamy go (myszką) i naciskamy "przysisk" Quote znajdujący się po przyciskach Boldowania, Italikowania i Underliniowania w oknie pisania / edytowania wiadomości.

Aby zastosować podgląd jak to ma wyglądać ze znacznikami  BBCode lub HTML (niektóre fora to "czytają") można zastosować następny przycisk Code i wówczas podgląd wygląda tak:

Kod:
[quote]Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.[/quote]

Marciny vs. reszta świata 2:1  :wink:
Phinek
Gość
« Odpowiedz #4 : 13 Listopada 2007, 09:41:39 »
0

.
« Ostatnia zmiana: 12 Stycznia 2011, 11:19:19 wysłane przez Phinek » Zapisane
bigbird
Młotkowy
**
Długość toru:: 108 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #5 : 14 Listopada 2007, 15:24:43 »
0

No to teraz wiem jak cytowac wypowiedzi :smile:  Super :smile:
A tak BTW, to jest mój 100 post :grin:
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!