Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 10:22:20 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Mławska KD - co słychać?  (Przeczytany 7795 razy)
Bart
Młotkowy
**
Długość toru:: 132 m

W terenie W terenie

« : 05 Grudnia 2007, 15:25:35 »
0

Witam,

Czy może ktoś wie i ewentualnie mógłby podzielić się z innymi informacją jaki jest stan obecny Mławskiej KD?
Czy zgłosili się jacyś potencjalni operatorzy? Czy gmina w ogóle chce jeszcze zajmować sie kolejką?

Pozdrawiam

kamicz
SGKW
*
Długość toru:: 298 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 05 Grudnia 2007, 15:50:05 »
0

Cytat: "Axel"
A co do MKD - znacie pana G z Rud?
Dzwoniłem do Krasnego, potwierdzono mi to również w Przasnyszu. To nowy operator -choć bardziej wydaje mi się chirurg - w polskim języku od operacji do operatora jakże bliska droga nieprawdaż? Chciałoby się mięsem rzucić ale Kalito czuwa  ...

Macie młodzi MKole co chcieliście. Radze szybko robić zdjęcia bo po jednej jak i drugiej kolejce w niedługim czasie, tak jak i po Piotrkowie - fotografie pozostaną.?

Link

Pozdrawiam, Kamil
Górnośląskie Koleje Wąskotorowe
www.sgkw.eu
Ok22-17
SGKW
*
Długość toru:: 31 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #2 : 10 Grudnia 2007, 22:55:35 »
0

Cytat: "Bart"
Czy zgłosili się jacyś potencjalni operatorzy?

Prawda jest niestety bolesna czasem - nikt normalny nie chce się zajmować tą kolejką.

Ok22-17
AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #3 : 11 Grudnia 2007, 01:22:52 »
0

Był ktoś normalny jednak w chorej atmosferze współzawodnictwa i walki o władze z bandą niedorosłych gówniarzy dał sobie spokój. Szkoda, bo MKD to kolejka naprawdę o najlepszej infrastrukturze wśród istniejących wąskich torów, to kolejka z dużym potencjałem który leży odłogiem i leżał będzie dzięki zadymie pseudo mikoli których listę wraz z nazwiskami chętnie udostępnię...
Tomek SKPL
Gość
« Odpowiedz #4 : 13 Grudnia 2007, 15:06:33 »
0

Dajcie spokój ,

po czynach go ocenimy , ja jestem zadowolony , mają wielkie plany - czas pokaże
kgrid
Młotkowy
**
Długość toru:: 125 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #5 : 13 Grudnia 2007, 16:14:01 »
0

Nie ukrywajmy, tak jak Tomek_SKPL wspomniał, plany są (czy wielkie to nie wiem, ale są konkretne), czas pokaże jak będzie z ich realizacją. Tylko dajcie nam ten czas, bo naprawdę to nie jest robota z dnia na dzień, trzeba czasu.
Pzdr
AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #6 : 13 Grudnia 2007, 16:32:05 »
0

Kacper, pamietajcie o jednym: patrzymy na was. Grono miłośników wąskotorowych bacznie obserwuje MKD. Jeśli dopuścicie do przejęcia przez pana Gieruckiego - konsekwencje odczujecie sami. Każdy zna stan kolejki sprzed odejścia SKPLu. Tak jak każdy znał stan Rud sprzed wejścia pana G. Złomowanie taboru z lat 20-tych było dla niego czymś normalnym. Nie zniszcie takiej kolejki wspólnie z nim !!!
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!