Świat kolejek wąskotorowych SMF
23 Kwietnia 2026, 16:00:10 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Znowu kradzież szyn  (Przeczytany 5505 razy)
Rogoz
Minister
Długość toru:: 1039 m

W terenie W terenie

« : 02 Listopada 2004, 16:22:34 »
0

Witam

Tak więc mamy kolejną kradzież. Z km 8.2 - 8.3 zginęły 3 szyny. Stało się to w ubiegłym tygodniu pomiędzy sobotą 20.10 a czwartkiem 25.10.
Ukradzine zostały szyny które były słabo przytwierdzone. Jak wynika ze śladów w miejscu kradzieży do wleczenia szyn używano konia.

Ręce opadają :-(

Poprosiłem zaprzyjaźnionych autochtonów o wizję lokalną. Dodatkowo panowie w ramach reakracji pojeżdżą po okolicznych wiochach i wnikliwie popatrzą co się dzieje na budowach.
M.P zgłosił temat na Policję.
Piottr_tt
Minister
Długość toru:: 2025 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 02 Listopada 2004, 22:01:40 »
0

Pozostaje pomalować szyny szablonem. Tak żeby było napisane czarno na białym, czyje są. Bo w tym tempie kolejka do Iłży nigdy nie dotrze, tym bardziej że kompletna odbudowa 1 kilometra kosztuje około miliona złotych, tak mówi program kosztorysowy. Szablon z napisem "Własność Powiatu Starachowickiego" i "Szyna Kolejki Starachowice-Iłża"  powinien część złodziei odstraszyć.

Pozdrawiam, Piottr
Nowa galeria foto -  http://wedrownosc.flog.pl
Rogoz
Minister
Długość toru:: 1039 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #2 : 03 Listopada 2004, 08:51:44 »
0

Cytat: "Piottr_tt"
Pozostaje pomalować szyny szablonem. Tak żeby było napisane czarno na białym, czyje są. Bo w tym tempie kolejka do Iłży nigdy nie dotrze, tym bardziej że kompletna odbudowa 1 kilometra kosztuje około miliona złotych, tak mówi program kosztorysowy. Szablon z napisem "Własność Powiatu Starachowickiego" i "Szyna Kolejki Starachowice-Iłża"  powinien część złodziei odstraszyć.

Z tetgo co pamiętam to szablony gdzieś się walały na szpie. Jak ich nikt nie wyrzucił to zrobię z nich użytek.

Czy ktoś się pisze na najbliższą sobotę do prac?
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #3 : 03 Listopada 2004, 09:15:30 »
0

Ja
PkL
Mechanik
Długość toru:: 187 m

W terenie W terenie

:(
« Odpowiedz #4 : 03 Listopada 2004, 14:50:06 »
0

Niestety, ja prawdopodobnie nie będę mógł zjawić się w tą sobotę. Na pewno będę miał czas od 17.11 .... powód jasny: szkoła :/ ...
PS. Kto wie, może będę miał wtedy już jakiś swój sprzęt

Pozdrawiam
Marcin Przybysz
Gość
« Odpowiedz #5 : 03 Listopada 2004, 17:39:32 »
0

A ja tym razem szerzej:

byłem na kilometrze 6.0 - 7.0. dzisiaj, rowerkiem szynowym. I proponuję pracę w sobotę właśnie tam - udrożnić, pociąć resztę krzaków, a nawet uzupełnić wyjęte (świeżo, k!) przytwierdzenia (możemy je zabrać z rozkradzionego kawałka przy rampie)

Będę z wózkiem o 9.00 już na miejscu, kto przybywa jeszcze? (Od razu do Lipia)

mp
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!