Jacek 83218
|
 |
« Odpowiedz #80 : 06 Września 2011, 12:43:02 » |
0
|
Tory nie oryginalne, koń też nie to i wagon tak samo może być  Dokładnie, szczególnie że to chyba dość delikatne ustrojstwo. Pt47-94 byłeś szybszy.
|
|
|
|
|
|
|
Łowca
Młotkowy

Długość toru:: 134 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #81 : 07 Września 2011, 08:34:34 » |
0
|
Za to MuzKol jest w rękach "mazowsza" tak samo jak Mrozy...
Domysły domysłami a wiedza wiedzą - pytałem czy ktoś "WIE dlaczego" bo domyślam to ja się sam...
|
|
|
|
|
|
|
|
Harry Potter
|
 |
« Odpowiedz #83 : 08 Września 2011, 20:32:57 » |
0
|
W zasadzie sądząc po wyglądzie sprzed dwóch lat (patrz foto 06.2009 w załączeniu) to już z powodu samych względów bezpieczeństwa lepsza będzie replika...
|
|
|
|
Jak się nie ma co się lubi, To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
|
|
|
|
|
Brood.K
|
 |
« Odpowiedz #86 : 05 Października 2011, 16:59:26 » |
0
|
Normalnie nie wierzę, że trzeba będzie pojechać zaliczyć bo na mapie coś przybyło.... Z reguły jechało się zaliczyć "bo zamkną"... Brawo! Tylko jedno mnie nurtuje. W końcu jaki tam jest prześwit? bo na zdjęciach wygląda to dość szeroko.
|
|
« Ostatnia zmiana: 05 Października 2011, 17:06:20 wysłane przez Brood.K »
|
|
|
|
|
2xm
|
 |
« Odpowiedz #87 : 05 Października 2011, 17:13:16 » |
+3
|
Prześwit mały nie jest - 900 mm, ale linia wygląda niemal na tor normalny głownie dzięki filigranowym szynom  .
|
|
|
|
Podejrzewam, że u źródła tej wiadomości kryje się czyjaś kpina, bardziej lubiana w Polsce niż uznanie dla prób postępu (...).
|
|
|
Wądzio
|
 |
« Odpowiedz #88 : 06 Października 2011, 15:25:28 » |
0
|
Czy wiadomo ile razy wagonik ma przemierzać trasę w ciągu dnia oraz ile zajmie czas przejazdu?
|
|
|
|
|
|
|
Harry Potter
|
 |
« Odpowiedz #89 : 06 Października 2011, 15:37:38 » |
0
|
Brawo, Brawo i jeszcze raz Brawo!!!
|
|
|
|
Jak się nie ma co się lubi, To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
|
|
|
KLAN PALUCHOWSKICH
|
 |
« Odpowiedz #90 : 06 Października 2011, 22:21:19 » |
0
|
Na zdjęciach fajnie to wygląda  PS. Ciekawe jak to UTK traktuje ? 
|
|
|
|
|
|
|
konrad
|
 |
« Odpowiedz #91 : 06 Października 2011, 22:59:04 » |
0
|
PS. Ciekawe jak to UTK traktuje ?  ponoć to TRAMWAJ konny, a więc chyba to już nie podpada pod UTK 
|
|
|
|
Urok sapiącej ciuchci jest niepodważalny ale lokomotywa spalinowa to potęga. 
|
|
|
|
Harry Potter
|
 |
« Odpowiedz #93 : 20 Października 2011, 21:43:04 » |
0
|
Panie i Panowie... W "Strefie Mińsk" znalazła się taka notka jak w załączeniu (także i krótki rys historyczny)... ps. przepraszam za jakość, mam nadzieję że się da odczytać...
|
|
|
|
Harry Potter
|
 |
« Odpowiedz #94 : 30 Października 2011, 21:42:10 » |
+2
|
Witajcie. Dziś z rodzinką wybraliśmy się do Mrozów na przejażdżkę tramwajem konnym. Przejażdżka tramwajem początek miała przy bramie sanatorium w Rudce (torami ok 2 km do Mrozów, asfaltem trochę więcej) i kończyła się po ok 400-500m następował obrót i tramwaj wracał pod bramę. Generalnie cała trasa ma trochę stromych wzniesień, sporo ciasnych łuków a las dodawał uroku całej wycieczce. Nie byliśmy jedynymi forumowiczami jak się okazało...  Jakość zdjęć nie jest powalająca- część aparatem, część z powodów technicznych telefonem, mimo wszystko miłego oglądania http://750mm.pl/index.php?action=media;sa=album;in=48Pozdrawiam, Przemek
|
|
|
|
|
|
|
Jacekglm
|
 |
« Odpowiedz #95 : 31 Października 2011, 14:29:22 » |
+1
|
Mały ten świat jest.A raczej wąski ;-) Filmowo:
|
|
|
|
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #96 : 07 Listopada 2011, 05:56:48 » |
0
|
No cóż, chciał nie chciał należałoby wrzucić linię Mrozy - Rudka w dział pt. "Czynne" 
|
|
|
|
|
|
|
Ogoniasty
|
 |
« Odpowiedz #97 : 11 Listopada 2011, 20:16:33 » |
+1
|
To jest jedyna kolejka, na której tor sie sam podbija Jakiej długości są szyny zastosowane przy budowie tej owsianej kolejki? Na zdjęciach widać jakby z "ścinków" była budowana 
|
|
|
|
POZDRAWIAM !!!
|
|
|
Jsz
|
 |
« Odpowiedz #98 : 14 Listopada 2011, 22:10:10 » |
0
|
Szyny są fabrycznie nowe,z fabrycznie nawierconymi otworami w szyjce do śrub mocujących złącza łubkowe.
|
|
|
|
Jakub Szadkowski
|
|
|
Harry Potter
|
 |
« Odpowiedz #99 : 15 Listopada 2011, 15:03:50 » |
0
|
Jeśli dobrze słyszałem to szyny znaleźli dopiero w jakieś słowackiej hucie, bo oczywiście w Polsce się tego już nie produkuje... (to tak nawiasem pisząc)
|
|
|
|
|
|
|
|