Świat kolejek wąskotorowych SMF
19 Kwietnia 2026, 23:59:18 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: sKw ....co dalej???  (Przeczytany 24975 razy)
rysiek
Nowicjusz
*
Długość toru:: 28 m

W terenie W terenie

« : 21 Stycznia 2008, 21:39:36 »
0

Panowie co sie dzieje z SKW? Wkoncu wiadomo kto bedzie nowym operatorem?Co?? Pytam sie poniewaz jak makiem zasial cisza, ani widu ani slychu a nie ukrywam ze korci mnie ciekawosc i przyszlosc.... tylko jaka??

Orient - Star - Express
AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #1 : 22 Stycznia 2008, 11:12:55 »
0

Wkrótce kolego, wkrótce się wszystko wyjaśni. Wstrzymaj się dosłownie półtora tygodnia powiedzmy do 01.02.2008r
ilza.info
Młotkowy
**
Długość toru:: 84 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #2 : 22 Stycznia 2008, 21:41:20 »
0

Oferty złożyło kilka stowarzyszeń.
Na pewno:
Żnińska Kolej Powiatowa, Stowarzyszenie Regio Ferrea.
Czy gdzieś na stronie Starostwa można znaleźć w ogóle informacje o przetargu?
AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #3 : 22 Stycznia 2008, 21:54:48 »
0

Czy gdzieś na stronie Starostwa można znaleźć w ogóle informacje o przetargu?

A był wogóle taki?? Nie...
rysiek
Nowicjusz
*
Długość toru:: 28 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #4 : 23 Stycznia 2008, 09:37:23 »
0

No prosze az z kujawsko pomorskiego zawialo, fajnie ze cos sie rusza w tej sprawie panowie. tylko mam jeszcze jedno pytanie nastepujacej tresci: kto bedzie dokonywal wyboru?? czyzby jakas powolana w starostwie nazwijmy ja komisja?? czy jakis inny podmiot??

Orient - Star - Express
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #5 : 23 Stycznia 2008, 17:39:55 »
0

Cytat: "ilza.info"
Oferty złożyło kilka stowarzyszeń.

Ja słyszałem dokładnie odwrotną historię, na zapytanie wysłane przez Powiat Starachowic odpowiedział tylko pewien pan ze śląska.
Cytat: "ilza.info"
Żnińska Kolej Powiatowa,

Powiat Żniński wraz z Gminą Gąsawa, zaiste ciekawe by to było. Ciekaw jestem jakiej wysokości dopłat zażądali

tomek242
Młotkowy
**
Długość toru:: 56 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #6 : 24 Stycznia 2008, 06:42:30 »
0

Witam. I ciekawe czy poczyni on (nowy operator) jakieś "znączace" inwestycje na SKW?Co?Co?Co?

SKW
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #7 : 24 Stycznia 2008, 08:17:00 »
0

Cytat: "tomek242"
Witam. I ciekawe czy poczyni on (nowy operator) jakieś "znączace" inwestycje na SKW?Co?Co?Co?

Zainwestowałbyś w coś co nie jest Twoje w dodatku może zostać Ci zabrane? Właścicielem SKW jest Powiat i to Powiat jest inwestorem. Oczywiście mogłoby się zdarzyć tak że SKW wypracuje zysk (np. po otwarciu odcinka Iłżeckiego czy wprowadzeniu jakiejś szczególnie atrakcyjnej oferty).

AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #8 : 24 Stycznia 2008, 10:19:18 »
0

Powiat inwestuje w torowisko. Niebawem mają rozpocząć się prace na obu odcinkach przygotowujące do prowadzenia normalnego ruchu. Nie oszukujmy się, odcinek Starachowice - Lipie jest w stanie opłakanym, do wymiany jest conajmniej co 3-4 podkład i taki zakres prac jest przewidziany. Co się uda zrobić - zobaczymy.
tomek242
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #9 : 24 Stycznia 2008, 10:22:27 »
0

Zanim bym zainwestowal w cos co nie jest moje spisalbym stosowna i jasna umowe z wlascicielem. Kto i jakie czerpie zyski i co robi na kolejce. Z tego co widzialem ostatni operator zostal wyslany w kosmos wlasnie z powodu niejasnosci prawnych i niewywiazania sie z umowy.
Inna sprawa, że raczej mialem na mysli co nowy operator zrobi z infrastruktura kolejki (a co za tym idzie inwestycje) czy sa moze jakies plany co poprawi czy nie??

Inna sparawa, że widziałem Waszą to zanczy Klanu Paluchowskich drezyne motorowa:) Genialny projekt:)

Pozdrawiam.

SKW
ilza.info
Młotkowy
**
Długość toru:: 84 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #10 : 24 Stycznia 2008, 18:31:57 »
0

Cytat: "KLAN PALUCHOWSKICH"
Ja słyszałem dokładnie odwrotną historię, na zapytanie wysłane przez Powiat Starachowic odpowiedział tylko pewien pan ze śląska.

Bylem w Starostwie jakieś 2 tygodnie temu, rozmawiałem nt. kolejki i takie informacje uzyskałem, jakie napisałem wcześniej.
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #11 : 24 Stycznia 2008, 18:44:02 »
0

Z tego co widzialem ostatni operator zostal wyslany w kosmos wlasnie z powodu niejasnosci prawnych i niewywiazania sie z umowy.

Długa i skomplikowana historia
Inna sprawa, że raczej mialem na mysli co nowy operator zrobi z infrastruktura kolejki (a co za tym idzie inwestycje) czy sa moze jakies plany co poprawi czy nie??

Co zrobi tego nie wiemy. Wiemy natomiast co jest do wykonania "na teraz". Remont torowiska Starachowice-Lipie (wg. Powiatu torowisko nie nadaje się do prowadzenia ruchu pasażerskiego) to główna sprawa. Reszta to inwestycja w tabor, szeroko pojęty marketing i ew. drobne inwestycje na infrastrukturę towarzyszącą np. teren w Lipiu.
Inna sparawa, że widziałem Waszą to zanczy Klanu Paluchowskich drezyne motorowa:) Genialny projekt:)

Dziękujemy za słowa uznania Czy genialny to pokażą dopiero próby ruchowe, które niebawem planujemy przeprowadzić.

tomek242
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #12 : 25 Stycznia 2008, 00:00:10 »
0

Witam. Coś na temat torowiska Starachowice Iłża też słyszałem. I też sądzę, że remont kapitalny by się przydał. Nie bardzo się da woźic ludzi po szynach bitych na boso i z 18 któregośtam roku.

SKW
PkL
Mechanik
Długość toru:: 187 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #13 : 04 Lutego 2008, 23:22:25 »
0

Cytat: "AXEL"
Wstrzymaj się dosłownie półtora tygodnia powiedzmy do 01.02.2008r

Panie Rafale, proszę nie trzymać w niepewności wszystkich pasjonatów SKW i powiedzieć co będzie dalej ze Starachowicami.

Pozdrawiam
kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #14 : 05 Lutego 2008, 07:38:12 »
0

Przepraszam uprzejmie - czy Pan Rafał podejmuje w tej kwestii decyzje? Jak ktoś ją podejmie, to zapewne zostanie tutaj ogłoszona jak mniemam

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #15 : 05 Lutego 2008, 08:06:42 »
0

Oficjalnie ma być cisza Panowie. Wiemy tylko tyle, że oferty są trzy czy cztery z czego jedna lub dwie poważne. Rozstrzygnięcie niebawem. Na pewno od początku maja SKW na dwóch odcinkach ruszy. Tyle mogę powiedzieć póki co. Wybaczcie ale dopóki nie zakończą się ustalenia z fpkw nie będziemy robić bezsensownego zamieszania. Kolejne spotkanie w sprawie SKW w Starachowicach już niebawem. Być może po nim będe mógł powiedzieć coś więcej. Póki co niestety - nadal cisza.
Powiem tyle coby zaspokoić wasze zszarpane nerwy, że wszystko układa się lepiej niż myśleliśmy.

PS. Kol. PkL na Pana to trza mieć duuuże pieniądze My tu wszyscy na Ty.
Michał13
Gość
« Odpowiedz #16 : 08 Lutego 2008, 16:51:31 »
0

Tylko ciekawe gdzie będziecie trzymać tabor :mrgreen:

No chyba że pod gołym niebem :wink:
Ogoniasty
Dyrektor
Długość toru:: 631 m

W terenie W terenie

Toromistrz wąskotorowy

« Odpowiedz #17 : 08 Lutego 2008, 17:17:09 »
0

w szopie panie michałek :twisted:

POZDRAWIAM !!!
Michał13
Gość
« Odpowiedz #18 : 08 Lutego 2008, 17:51:13 »
0

W szopie powiadasz, ciekawe :grin:  :mrgreen:
PkL
Mechanik
Długość toru:: 187 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #19 : 08 Lutego 2008, 18:28:23 »
0

Cytat: "AXEL"
PS. Kol. PkL na Pana to trza mieć duuuże pieniądze My tu wszyscy na Ty.

Sorki za ten oficjalny ton, to wszystko przez stres i nerwy związane z losem Kolejki ;-)
Kalito, musiałem zapytać, cierpliwość w sprawach tak bliskich memu sercu ma pewne granice
Czekam na następne info! Dzięki Axel, że trzymasz rękę na pulsie. Coraz mniej tu ludzi związanych z SKW..

Pozdrawiam
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!