Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 11:54:58 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pijani maszyniści zasnęli prowadząc pociąg!!!  (Przeczytany 4790 razy)
Marcin117
Minister
Długość toru:: 1020 m

W terenie W terenie

Student - Drezyniarz

« : 19 Marca 2008, 22:43:37 »
0

http://wiadomosci.onet.pl/1714008,11,item.html

Dwaj maszyniści lokomotywy byli tak pijani, że zasnęli w czasie jazdy pociągu. Skład zatrzymał się na tzw. mijance koło Rogowa w Łódzkiem i zablokował na ponad dwie godziny ruch na trasie.
Maszyniści zostali zatrzymani przez policję - poinformował Radosław Gwis z Komendy wojewódzkiej Policji w Łodzi.

Do zdarzenia doszło niedaleko miejscowości Rogów. Mężczyźni prowadzili prywatny skład towarowy. Byli mieszkańcami woj. śląskiego.

Według wstępnych ustaleń w czasie pracy zasnęli i pociąg jechał bez żadnej kontroli. Na szczęście skład zatrzymał się na tzw. mijance. Wtedy zauważono, że maszyniści są pijani. Badania wykazały, że jeden z nich ma 2,8 promila alkoholu drugi - 2,1 promila.

Obaj zostali zatrzymani do dyspozycji prokuratora, który postawi im prawdopodobnie zarzuty.

EDIT:
Żeby nie było nieporozumień - chodzi tu o linie normalnotorową warszawa-łódź.   :mrgreen:

KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 19 Marca 2008, 23:18:16 »
0

Cytat: "Marcin117"
Dwaj maszyniści lokomotywy byli tak pijani, że zasnęli w czasie jazdy pociągu. Skład zatrzymał się na tzw. mijance koło Rogowa w Łódzkiem i zablokował na ponad dwie godziny ruch na trasie.
Według wstępnych ustaleń w czasie pracy zasnęli i pociąg jechał bez żadnej kontroli. Na szczęście skład zatrzymał się na tzw. mijance. Wtedy zauważono, że maszyniści są pijani.

Merytoryką wali na kilometr, pociąg SAM sie zatrzymał na mijance Niezłe. Prawie jak koń znający drogę do domu A tak na poważnie to spanie w pracy jest w transporcie ostatnio dośc modne, ostatnią taką drzemkę (wg.prasy oczywiscie) urządzili sobie dwaj piloci samolotu pasażerskiego.

BTW. Znamy nazwę szczęśliwego operatora ?

kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #2 : 19 Marca 2008, 23:21:14 »
0

Cytat: "KLAN PALUCHOWSKICH"
BTW. Znamy nazwę szczęśliwego operatora ?

Tak. Szczakowa To sobie reklamę zrobili LOL. No i Rogowowi oczywiście też zrobili. Może po wysłuchaniu/przeczytaniu tego komunikatu w mediach ktoś odwiedzi rogowską kolejkę...   :twisted:  :twisted:  :twisted:

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #3 : 19 Marca 2008, 23:25:26 »
0

Piłeś ? Nie jedź !! Jedziesz ?? Wypij !! Chichot

Adam W
Dyrektor
Długość toru:: 601 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #4 : 19 Marca 2008, 23:49:59 »
0

Właśnie wróciłem do domu. Z Rogowa miałem odjechać o 19.01, a odjechałem o 21.30. Rogowska dyżurna ruchu myślała że załodze lokomotywy coś się stało, zasłabli, nie żyją..
Tymczasem panowie byli nawaleni jak szpadle...
Nie ma to jak marznięcie przez 2,5 godziny na rogowskim peronie. A wszystko to dzięki PCC. Chyba się przeziębiłem. Niech teraz wypiją...
za moje zdrowie  :twisted:

S posdravem Adam

Phinek
Gość
« Odpowiedz #5 : 20 Marca 2008, 01:02:13 »
0

.
« Ostatnia zmiana: 12 Stycznia 2011, 10:29:09 wysłane przez Phinek » Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!