|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #301 : 01 Czerwca 2012, 18:48:59 » |
+1
|
Buhahahaha! "...Skład relacji Warszawa-Pilawa zamiast wybrać tory lokalne, skręcił na dalekobieżne..."Pewnie maszynista był nawalony jak autobus i nie pocelował. 
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
|
|
|
|
Ariel Ciechański
|
 |
« Odpowiedz #303 : 10 Czerwca 2012, 18:28:46 » |
-1
|
Świetnie... Ale może czasami warto sprawdzić, czy już ktoś o tym nie napisał... A aukcja ściemą niestety nie jest...
|
|
|
|
Pozdr.<br />CAr.<br /> 
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #304 : 10 Czerwca 2012, 19:04:26 » |
-1
|
Pierwsza aukcja - sprzedający kupił bo myślał że zrobi mega biznes a tu sie z nikąd pojawił ktoś kto dał znać konserwatorowi i ten położył łapę. Druga aukcja - wraz z Ol49 poszła z Ełku SM42-002 za ciut ponad 120000 więc jeśli dla Ciebie SM30 warta jest więcej to kupuj, zrobisz dila roku albo i życia  PS. Na SM42 ów szanowny konserwator też zdecydował się położyć coś więcej jak las... no.. ten tego. Okazało się że to najniższa SM42 
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #305 : 10 Czerwca 2012, 19:10:04 » |
0
|
AXEL - konserwator nie wstrzymuje sprzedaży ani jego nadzór nie zmniejsza wartości mienia ruchomego.
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #306 : 10 Czerwca 2012, 19:18:37 » |
0
|
Ale wpis powoduje ze nie można sprzedać złomiarzom wiec "najbardziej zainteresowani" odpadają.
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #307 : 10 Czerwca 2012, 19:29:50 » |
0
|
Wpis powoduje że nie można sprzedać czajnika brzydkiemu Niemcowi albo jeszcze okropniejszemu Angolowi bez zgody WKZ. 200 tysi za 100 ton złomu to nie cena dla pośredników w handlu surowcami wtórnymi. Co nie oznacza że nikt nie będzie chciał takiej Oli kupić - patrz piaseczyński Px ważący 1/4 Ol49 który chyba za 220 tysi (prawie) poszedł bo ktoś chciał mieć parowóz w ogródku.
|
|
|
|
|
|
|
Ariel Ciechański
|
 |
« Odpowiedz #308 : 10 Czerwca 2012, 20:52:53 » |
0
|
Wpis powoduje że nie można sprzedać czajnika brzydkiemu Niemcowi albo jeszcze okropniejszemu Angolowi bez zgody WKZ.
Bo oczywiście Angole, a zwłaszcza Niemcy marzą o kupnie typowo polskiego parowozu :-]. Janusz - w chwili obecnej ztcw to na sprzedaż są TRZY maszyny z Pyskowic stanowiące własności obywateli Belgii i Zjednoczonego Królestwa, których właściciele chcą się pozbyć jako niezainteresowani sprowadzeniem ich do siebie...
|
|
|
|
Pozdr.<br />CAr.<br /> 
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #309 : 10 Czerwca 2012, 20:59:27 » |
0
|
Janek, kolego, prosze Cie, sam wiesz jak jest, i ja wiem i Ariel wie (napisał to)...
Wystarszy pogrożenie palcem konserwatora i wtopa. Już palnik to zbrodnia jak się układów nie ma (patrz Łuków i Ol48-18) A co do Px z Piaseczna - wiesz przecież, że był napalony Milicz i dlatego cena wyszła. Gdyby nie oni to kto dałby ponad dwieście koła za uszkodzony czajnik?? Może jakaś inna gmina?? Wątpię...
A tu chodziło tylko o to by wstrzymać pocięcie. I ów biznsmen mimo woli i mimo chęci chciał zrobić businessa życia a wtopił i czeka bo cóż mu zostało. A reszta świata się śmieje. Bo jak ostatnio z nim gadałem to prawie chciał mi Olkę uruchamiać.
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #310 : 10 Czerwca 2012, 21:20:19 » |
0
|
Drodzy Koledzy: Ariel i AXEL! Zważcie że mojej wypowiedzi udzieliłem Koledze Andrzejowi 2110 co się rozumie samo przez się jako tyczące się stricte tematu wątku... 
|
|
|
|
|
|
|
KLAN PALUCHOWSKICH
|
 |
« Odpowiedz #311 : 11 Czerwca 2012, 00:45:56 » |
0
|
Bo jak ostatnio z nim gadałem to prawie chciał mi Olkę uruchamiać.
I przerwałeś mu ? Ech ... 
|
|
|
|
|
|
|
tompalec
|
 |
« Odpowiedz #312 : 16 Czerwca 2012, 17:44:29 » |
0
|
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e2337de70042f1a1.htmlOto 20 minut temu wjechał "Pociąg Reymonta" na stację w Gałkówku  Spieszcie się zobaczyć to cudo, jeszcze będzie tam jakies 20 minut  P.S. Uważałem że to jest najodpowiedniejszy dział. Chyba 3 lata temu był parowóz. Echhh
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #313 : 17 Czerwca 2012, 20:04:36 » |
0
|
Niektórzy Koledzy zarzucają mi jakobym miał zły wpływ na Kolegę Buczka zachęcając Go do właściwego testowania lokomotyw słowami: "spal laczka". Oto dowód że na wąskim torze palenie laczków może być czymś normalnym i codziennym (od 2:05):
|
|
|
|
|
|
|
gajos
|
 |
« Odpowiedz #314 : 18 Czerwca 2012, 12:25:16 » |
0
|
I to się nazywa ekologiczny parowóz! Niezła woń musi się po okolicy roznosić.
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #315 : 18 Czerwca 2012, 12:48:55 » |
-1
|
He, dobrze że nie jest ten czajnik opalany zjechanymi sandałami Mojżesza, bo dopiero woń by się niosła... 
|
|
|
|
|
|
|
badziol
SGKW

Długość toru:: 112 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #316 : 18 Czerwca 2012, 23:11:55 » |
0
|
I to się nazywa ekologiczny parowóz! Niezła woń musi się po okolicy roznosić.
...dioksyny, furany, wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne,... i nie będę dalej wymieniał bo skończyłaby się ilość dostępnych znaków  A tak na poważnie, to bardzo toksyczne związki. Zastanówmy się zanim zaczniemy palić śmieci, opony i inne szeroko pojęte odpady...
|
|
|
|
Wąskie jest piękne:)
|
|
|
Brood.K
|
 |
« Odpowiedz #317 : 21 Czerwca 2012, 11:46:41 » |
0
|
..wyciskacz łez... Tu w Polsce narzekając na ogólnie pojętą "bidę" ani trochę nie zdajemy sobie sprawy z tego, do jakiego stanu doprowadzono tamto państwo.
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #318 : 22 Czerwca 2012, 19:17:36 » |
0
|
Tak, Kolego Brood. Tam jest bida aż piszczy. O tym można przekonać się w kolejnym, z serii North-Korea Steam locomotive, filmiku. Tym razem ukazującym wnętrze normalnotorowego czajnika.
Proszę zwrócić uwagę na scenkę wykładania pieca zaczynającą się w 6:30. Nie o stan parowozu tu chodzi (siłownik od drzwiczek mało nie odpadnie podczas działania) ale o to czym jest parowóz opalany - jakieś błoto a nie węgiel (7:40), oraz (drugi raz) czym jest opalany parowóz - ten okrągły kształt blachy na trzonku to nie jest szufla, lecz to, co z niej pozostało!
|
|
|
|
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #319 : 22 Czerwca 2012, 21:11:16 » |
0
|
Paruje każdą dziurą, niczym wolsztyńskie Oelki 
|
|