Helek
Młotkowy

Długość toru:: 146 m
W terenie
|
 |
« : 08 Maja 2008, 17:25:26 » |
0
|
Troszke wspomnień,świetne :mrgreen:
|
|
|
|
|
|
Przyszłość jest prezentem,jaki robi nam przeszłość.
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #1 : 08 Maja 2008, 20:17:27 » |
0
|
Ile ja się tego naszukałem... Tu drugi:
Gdzie to może być - spójrzcie na elektryfikację w tle tego przejazdu kolejowego, to musi być w Warszawie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Phinek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : 08 Maja 2008, 21:36:13 » |
0
|
Jak pierwszy raz trafiłem na ten film to było to na jakiejś obcojęzycznej stronie - stąd raczej domyślałbym się, że film był kręcony poza Polską.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #3 : 08 Maja 2008, 22:32:49 » |
0
|
Przecież to u góry nad tym przejazdem, to jest ewidentnie most średnicowy. W takim razie co to są te tory na dole? Bocznica na której widać Tkh w innym filmie który pokazuje dojazdy do pracy EZT?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Phinek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : 08 Maja 2008, 23:04:45 » |
0
|
Ewidentnie to widać iż wagon ten nie posiada wentylatorów rotorowych, światła końca pociągu, i napisu PKP.
Jest to więc raczej wagon w służbie OBB.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emibe
|
 |
« Odpowiedz #5 : 09 Maja 2008, 01:10:11 » |
0
|
A raczej BBÖ, bo tak się wówczas nazywała. Dopatrzyłem się na boku BB (BR?) Österreich (uwaga to jest z 3 screenów) 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emcebob
|
 |
« Odpowiedz #6 : 09 Maja 2008, 10:38:09 » |
0
|
A raczej BBÖ, bo tak się wówczas nazywała. Dopatrzyłem się na boku BB (BR?) Österreich (uwaga to jest z 3 screenów) ObrazekPrzydałoby się oprogramowanie z amerykańskich filmów, które jest w stanie wyostrzyć KAŻDY obraz 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #7 : 09 Maja 2008, 10:39:10 » |
0
|
Pamiętajmy, że pierwsza Lukstorpeda była produkcji austriackiej Austro-Daimler-Puch. I zanim zbudowano serię na licencji, przecież musiały jakieś przyjechać na próby, jazdy testowe, itp.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emibe
|
 |
« Odpowiedz #8 : 09 Maja 2008, 13:21:32 » |
0
|
Przydałoby się oprogramowanie z amerykańskich filmów, które jest w stanie wyostrzyć KAŻDY obraz  O rzesz, zapomniałem, że mam takowe. I o dziwo Austriacy mieli czcionkę, z której potem skorzystała PKP :wink:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Phinek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : 10 Maja 2008, 00:59:11 » |
0
|
.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 12 Stycznia 2011, 04:34:00 wysłane przez Phinek »
|
|
|
|
|
|
Marcin117
|
 |
« Odpowiedz #10 : 10 Maja 2008, 11:02:01 » |
0
|
Tak mi się wydaje że ten "most średnicowy" to jeden z mostów tzw. linii miejskiej w Wiedniu. Poszperam w internecie i zobaczę czy znajdę inną fotkę tego mostu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marcin sds
|
 |
« Odpowiedz #11 : 10 Maja 2008, 11:11:42 » |
0
|
Moim zdaniem słupy trakcyjne nie na tamten czas na linii średnicowej. Raczej stosowano przed wojną sieć półskompensowaną, a więc i słupy były inne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
oelka
Nowicjusz

Długość toru:: 28 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #12 : 13 Maja 2008, 00:54:19 » |
0
|
Moim zdaniem słupy trakcyjne nie na tamten czas na linii średnicowej. Raczej stosowano przed wojną sieć półskompensowaną, a więc i słupy były inne. Na szlaku linii Średnicowej sieć była w pełni skompensowana. Półskompensowana dominowała na stacjach. Ale słupy, szczególnie odciągowe, nie są typowe dla PKP, wyglądają na jakąs konstrukcje niemiecką. Może właśnie austriacka. Przecież to u góry nad tym przejazdem, to jest ewidentnie most średnicowy. W takim razie co to są te tory na dole? Bocznica na której widać Tkh w innym filmie który pokazuje dojazdy do pracy EZT? Ja tam mostu nie widze. Co najwyzej betonowy wiadukt z grubsza podobny do wiaduktow linii Śrdnicowej, choc z mniejszymi prześwitami. Natomiast jednotorowa bocznica prowadziła z Warszawy Wschodniej do rzeźni miejskiej przy ulicy Wołowej, koło Portu Praskiego. Wątpie by ktolowiek wjeżdzał tam akurat tym wagonem motorowym. Krzysztof
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #13 : 13 Maja 2008, 09:08:15 » |
0
|
Znaczy arkady wiaduktu "nibyśrednicowego" z trakcją mnie zmyliły. Wyostrzenie napisu jednoznacznie pokazało, ze jest to w Austrii.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emibe
|
 |
« Odpowiedz #14 : 13 Maja 2008, 11:56:03 » |
0
|
Mam nadzieję, że chodzi Ci o pierwsze "niby ostre" acz pokazujące zarys liter napisy, a nie moją radosną twórczość....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Phinek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : 16 Maja 2008, 02:09:21 » |
0
|
.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 12 Stycznia 2011, 04:32:31 wysłane przez Phinek »
|
|
|
|
|
|
|
oelka
Nowicjusz

Długość toru:: 28 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #17 : 23 Maja 2008, 12:36:53 » |
0
|
Sorry czepiam się ale chyba chodzi o ulicę Krowią. Tu masz oczywście racje. Jednak użyta przeze mnie nazwa ma duzo wspolnego z tym rejonem Pragi. Pod nazwa Wołowej w XIX wieku kryła się cześć obecnej Targowej. Krzysztof
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Helek
Młotkowy

Długość toru:: 146 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #18 : 01 Stycznia 2009, 13:28:25 » |
0
|
|
|
|
|
|
|
Przyszłość jest prezentem,jaki robi nam przeszłość.
|
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #19 : 01 Stycznia 2009, 15:17:03 » |
0
|
:shock: ale wypas fotka !!!!!! Tylko kilku parowozów brakuje ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|