X-ped
Nowicjusz

Długość toru:: 43 m
W terenie
|
 |
« : 28 Maja 2008, 12:32:27 » |
0
|
Według mnie trasa pociągów turystycznych powinna być z czasem zmieniana. W obecnym kształcie jeździ już od 6 lat chyba. A tak "przecierałoby się" inne szlaki NKD. Co wy na to?
|
|
|
|
|
|
|
tomaszpuławy
Nowicjusz

Długość toru:: 33 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #1 : 28 Maja 2008, 12:36:36 » |
0
|
juz kiedys poruszalem ta sprawe jest jeszcze kierunek na Opole raz na jakis czas przejazdy mogly by byc organizowane w tamta strone
|
|
|
|
|
|
|
X-ped
Nowicjusz

Długość toru:: 43 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #2 : 28 Maja 2008, 12:58:32 » |
0
|
juz kiedys poruszalem ta sprawe jest jeszcze kierunek na Opole raz na jakis czas przejazdy mogly by byc organizowane w tamta strone Tą linią jeżdżą tylko towarowe czy już nic?
|
|
|
|
|
|
|
gkw
|
 |
« Odpowiedz #3 : 28 Maja 2008, 12:59:53 » |
0
|
Towarowe nie jeżdzą od czasu odejścia z kolejki pkp w 2001r.
|
|
|
|
|
|
|
tomaszpuławy
Nowicjusz

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #4 : 28 Maja 2008, 13:26:38 » |
0
|
chyba czasami tylko jak jest jakas pielgrzymka to tamtedy jakis osobowy przejedzie tyle co slyszlem na temat tego szlaku
|
|
|
|
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #5 : 28 Maja 2008, 13:44:26 » |
0
|
Zadzwońcie proszę na stację a nie snujecie dywagacje bez pokrycia. Pociągi ogólnodostępne jeżdzą na trasie Nałęczów-Wąwolnica-Karczmiska (obecnie Wąwolnica-Karczmiska). Zaś pociągi na zamówienie można zorganizować na każdym odcinku kolejki. Oznacza to że do Opola Lubelskiego oraz Poniatowej także czasem coś pojedzie.
|
|
|
|
Pozdrawiam
Grzegorz Sykut Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju Nadwiślańskiej KW
|
|
|
tomaszpuławy
Nowicjusz

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #6 : 28 Maja 2008, 14:41:28 » |
0
|
wydaje mi sie ze wypadalo by poryszyc ten temat na forum bynajmniej po to zeby dowiedziec sie ile osob by sie na to pisalo .......... bo mnie osobiscie niestac na wynajecie specjalnego pociagu tylko dla mnie
|
|
|
|
|
|
|
Phinek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : 28 Maja 2008, 14:54:21 » |
0
|
.
|
|
« Ostatnia zmiana: 12 Stycznia 2011, 04:31:19 wysłane przez Phinek »
|
|
|
|
|
grzegorz_sykut
|
 |
« Odpowiedz #8 : 28 Maja 2008, 15:28:15 » |
0
|
wydaje mi sie ze wypadalo by poryszyc ten temat na forum bynajmniej po to zeby dowiedziec sie ile osob by sie na to pisalo .......... bo mnie osobiscie niestac na wynajecie specjalnego pociagu tylko dla mnie "Wypadałoby" zadać sobie odrobinę trudu i zadzwonić na kolejkę i się zapytać. Jeśli zorganizowanie takiego pociągu byłoby ekonomicznie uzasadnione lub znalazłoby się wystarczająco dużo chętnych to myślę że nie było by problemu. W przeciwnym wypadku nie oczekuj że ktoś zasponsoruje Ci wyjazd dlatego bo chcesz. Kolejka też nie ma pieniędzy na tego typu prezenty.
|
|
|
|
Pozdrawiam
Grzegorz Sykut Stowarzyszenie Na Rzecz Rozwoju Nadwiślańskiej KW
|
|
|
tomaszpuławy
Nowicjusz

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #9 : 28 Maja 2008, 18:56:22 » |
0
|
----W przeciwnym wypadku nie oczekuj że ktoś zasponsoruje Ci wyjazd dlatego bo chcesz. Kolejka też nie ma pieniędzy na tego typu prezenty.
kurde ludzie czy ja powiedzilem ze chce zeby mi ktos zasponsorowal ? OK koniec tematu bo sie robi niemilo-czego na tym forym jest kupe ludzi anty-wszystkiemu
|
|
|
|
|
|
|
KLAN PALUCHOWSKICH
|
 |
« Odpowiedz #10 : 28 Maja 2008, 19:39:18 » |
0
|
OK koniec tematu bo sie robi niemilo-czego na tym forym jest kupe ludzi anty-wszystkiemu Kupe to jest wujków dobra rada: zróbcie to, tamto śramto. Obecnie praktycznie wszystkie wąskotorówki w Polsce są nakierowane na zysk i jeżeli tylko byłaby opcja na dodatkowe atrakcyjne kursy to takie kursy by były. Skoro nie są organizowane to oznacza to nic innego jak brak popytu na takie usługi. Klient oczekuje godzinnej przejażdżki najlepiej w urozmaiconym terenie z atrakcjami po drodze i ew. ogniskiem w trakcie. Pisząc takie rady ameryki nie odkryjesz. Pozdrawiam Antywsztkiemu Klan Paluchowskich PS. Na NKD z tego co widzę są- organizowane prace gdzie jako wolontariusz możesz pomóc, widziałem także że NKD dysponuje drezynką, zapewne można się dogadać- na eksplorację szlaku w weekend zwłaszcza jak przy okazji w czymś- na kolejce pomożesz. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
|
|
|
|
|
|
|
Marrr
Nowicjusz

Długość toru:: 44 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #11 : 29 Maja 2008, 23:01:36 » |
0
|
Te pociągi pielgrzymkowe do Opola są wcześniej ogłaszane na stronie kolejki, trzeba po prostu często tam zaglądać. W zeszłym roku taki przejazd był bodajże we wrześniu.
BTW: czy to forum nie mogło by być dostępne do przeglądania także dla niezarejestrowanych? Trafiało by tu wtedy więcej osób, co mogło by np. ułatwić znajdowanie chętnych na dodatkowe przejazdy...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek Franczyk
|
 |
« Odpowiedz #12 : 02 Czerwca 2008, 10:41:30 » |
0
|
PS. Na NKD z tego co widzę są- organizowane prace gdzie jako wolontariusz możesz pomóc, widziałem także że NKD dysponuje drezynką, zapewne można się dogadać- na eksplorację szlaku w weekend zwłaszcza jak przy okazji w czymś- na kolejce pomożesz. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
W tym tygodniu planujemy wykonanie prac na szlaku. Pojazd służobowy, to Dm615 rzecz jasna :-) Dokładniejsze informacje na dniach. Pozdrawiam i... Zapraszam w imieniu Darka, maszynisty :mrgreen:
|
|
|
|
Prawdziwa kolej odjechała z ostatnim parowozem...
|
|
|
tomaszpuławy
Nowicjusz

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #13 : 02 Czerwca 2008, 16:01:58 » |
0
|
:sad: kurde teraz nie ma bata niewyrwe sie sesja i w tym jeden egzamin juz do poprawy :sad:
|
|
|
|
|
|
|
Jarek Franczyk
|
 |
« Odpowiedz #14 : 03 Czerwca 2008, 06:32:49 » |
0
|
Jak się dowiedziałem w ustaleniu z Darkiem, dzisiaj (3 VI 2008) do południa jak i po południu ma być "kołyjka" do Opola Lubelskiego z wycieczką, potem szlak się zwolni, co pozwoli na przejazd inspekcyjny drezyną w kolejnym dniu. Tak więc prawdopodobnie pojedziemy (4 czerwca 2008) od ok. 16.00.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek Franczyk
|
 |
« Odpowiedz #15 : 03 Czerwca 2008, 12:11:42 » |
0
|
Te pociągi pielgrzymkowe do Opola są wcześniej ogłaszane na stronie kolejki, trzeba po prostu często tam zaglądać. W zeszłym roku taki przejazd był bodajże we wrześniu.
Pociąg wycieczkowy kursuje 3 VI 2008. Dzisiaj był już na stacji w Opolu Lub. i.... będzie ok. 16.00 - 17.00. Tym razem chyba wycieczka szkolna. Jeśli kogoś to ciekawi to nadmienię, że również jutro podobny pociąg pojedzie do PONIATOWEJ - ok.9.00 ma wyruszyć z Karczmisk. Informacje otrzymałem od kolegi z Opola L., który akurat był dzisiaj (3 VI 2008) na stacji i rozmawiał z pracownikiem kolejki - "człowiekiem z pociągu"... :wink:
|
|
|
|
|
|
|
|