Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 10:22:10 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zaproszenie  (Przeczytany 24834 razy)
mylene
Gość
« : 10 Września 2008, 17:26:56 »
0

W dniach 27 i 28 września 2008 roku na stacji Piotrków Trybunalski Wąskotorowy w godzinach od 14 do 18 odbędzie się ostatni pokaz taboru wąskotorowego organizowany przez Towarzystwo Przyjaciół Kolejki Wąskotorowej Piotrków – Sulejów. Ponadto będzie możliwość zwiedzenia Sali Pamięci i zabytkowej Stacji a także fotografowania i filmowania.
Wstęp za symboliczną złotówkę.

ZAPRASZAMY

Ponadto informujemy, że w dniu 6 września br. Nadzwyczajny Zjazd Delegatów podjął Uchwałę o rozwiązaniu i likwidacji Towarzystwa.
Majątek będący własnością T P K W P - S został rozdysponowany.
Wszelkich informacji na ten temat można uzyskać pod nr Tel. 0 721 150 181 w godzinach od 8:00 do 20:00

Z poważaniem: T. P. K. W. P - S.
a cygan
Dyrektor
Długość toru:: 870 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 10 Września 2008, 20:31:55 »
0

Pytanie - czy pozostaje "Sala Pamięci" po waszym rozwiązaniu i po imprezie we wrześniu?
PKW
Nowicjusz
*
Długość toru:: 26 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #2 : 12 Września 2008, 21:57:41 »
0

Cytat: "a cygan"
Pytanie - czy pozostaje "Sala Pamięci" po waszym rozwiązaniu i po imprezie we wrześniu?

"Sala Pamięci" Pozostanie, już nie Twoja w tym głowa.  :mrgreen:
a cygan
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #3 : 12 Września 2008, 22:12:19 »
0

Moja czy twoja? - ale jak grzecznie pytam, to oczekuję w miarę inteligentnej odpowiedzi.
Nie mogę być teraz na imprezie, ale może ją będę chciał zobaczyć w innym terminie. Minimum informacji nie powinno nic kosztować.
PKW
Nowicjusz
*

W terenie W terenie

« Odpowiedz #4 : 13 Września 2008, 09:19:44 »
0

Pytanie - czy pozostaje "Sala Pamięci" po waszym rozwiązaniu i po imprezie we wrześniu
Fakt odpowiedź może nie była w miarę kulturalna, ale jak ująłeś w cudzysłów Sala Pamięci to myślałem, że pijesz do Towarzystwa i masz jakieś obiekcje jak niektóre osoby. Tzn jest tak. Sala Pamięci pozostanie do momentu kiedy Sąd wyda postanowienie o wszczęciu likwidacji wtedy to zgodnie z Protokołem z ostatniego WZ Towarzystwa zostaną przekazane eksponaty do nowo tworzonej Sali Pamięci przy Kościele OO Bernardynów w Piotrkowie przez kolejearzy.
Ponadto bedzie ujęta nazwa ze jest to sala Pamięci Kolejnictwa i Kolejki Wąskotorowej Piotrków Sulejów.
Kiedy to sie stanie to nie wiem. Ale myślę , że będzie to juz w październiku.
Jeżeli ktoś chce zaczerpnąć wiecej info proszę o kontakt pod nr telefonu 721 150 181
a cygan
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #5 : 13 Września 2008, 09:32:42 »
0

Sala Pamięci pozostanie

I o to mi idzie.
Dzięki za informacje, bo nie znam tematu tak jak
"niektóre osoby"
.
"Sala Pamięci" w cudzysłowie wydawała mi się nie trafiona, bardziej pasująca do "pogrzebu" inicjatywy. Np "Izba Tradycji" w Lubartowie bardziej przemawia do mnie.
Mimo że kolejka nie wróci, sala może żyć własnym życiem, gromadząc rekwizyty kolejowe.
Telefon zapiszę, ale warto od czasu do czasu wspomnieć na forum co nowego w tym temacie.
posener
Młotkowy
**
Długość toru:: 54 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #6 : 15 Września 2008, 15:10:57 »
0

Ciekawa inicjatywa - a co będzie można zobaczyć ? Mam trochę z Poznania dlatego się pytam - skoro ostatnia okazja...
PKW
Nowicjusz
*

W terenie W terenie

« Odpowiedz #7 : 16 Września 2008, 08:05:38 »
0

Cytat: "posener"
Ciekawa inicjatywa - a co będzie można zobaczyć ? Mam trochę z Poznania dlatego się pytam - skoro ostatnia okazja...

Jest Sala Pamięci w niej ciekawe eksponaty, Ponadto tabor rożnegorodzaju. Jest jeszcze co do oglądania.
marcinsemek
Młotkowy
**
Długość toru:: 130 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #8 : 16 Września 2008, 11:21:37 »
0

Kto wykupił tabor? Co z resztą taboru? Gdzie pójdzie parowóz?

Wąskotorowiec
posener
Młotkowy
**
Długość toru:: 54 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #9 : 16 Września 2008, 11:27:33 »
0

Rozumiem, że tabor bezpowrotnie wyjedzie, a co się stanie z całym kompleksem stacyjnym (tory, budynki) - wszystko ma być zaorane ?
Jakie loki są do obejrzenia w Piotrkowie ?
Googlam od rana ale brak aktualnych informacji w necie ...
PKW
Nowicjusz
*

W terenie W terenie

« Odpowiedz #10 : 16 Września 2008, 19:35:41 »
0

Cytat: "marcinsemek"
Kto wykupił tabor? Co z resztą taboru? Gdzie pójdzie parowóz?

Nikt nie wykupił taboru. Tabor został przekazany oczywiście ten będący własnością Towarzystwa. Pozostały tabor jest własnością PKP o/GN. To tyle w tej sprawie.
Parowóz jest własnością Muzeum Kolejnictwa i zostanie zwrócony do Muzeum. Ewentualnie pojedzie do Krośniewic. A jak dobrze pójdzie to zostanie w Piotrkowie przy dworcu PKP jako pomnik.
PKW
Nowicjusz
*

W terenie W terenie

« Odpowiedz #11 : 16 Września 2008, 19:39:52 »
0

Cytat: "posener"
Rozumiem, że tabor bezpowrotnie wyjedzie, a co się stanie z całym kompleksem stacyjnym (tory, budynki) - wszystko ma być zaorane ?
Jakie loki są do obejrzenia w Piotrkowie ?
Googlam od rana ale brak aktualnych informacji w necie ...

Tak tabor wyjedzie bezpowrotnie z Piotrkowa. Natomiast co do stacji Piotrków Tryb Wąskotorowy jest wpisana do rejestru zabytków Więc to nadal bedzie musiało być i zobaczymy jak kolej zadba o budynki.
tylko ile to będzie stało tego nie wiem PKP bedzie sprawowało "opiekę" ciekaw jestem jak wszytko zaczną rozwalać co wtedy na to powiecie i napiszecie.
Karol
Zawiadowca
Długość toru:: 357 m

W terenie W terenie

Gdiniô

« Odpowiedz #12 : 16 Września 2008, 22:36:53 »
0

Jakoś piotrkowska Ol49 za PKP stała sobie spokojnie a pod opieką towarzystwa zmieniła się w 125 ton złomu.

.
PKW
Nowicjusz
*

W terenie W terenie

« Odpowiedz #13 : 18 Września 2008, 08:07:48 »
0

Cytat: "Karol"
Jakoś piotrkowska Ol49 za PKP stała sobie spokojnie a pod opieką towarzystwa zmieniła się w 125 ton złomu.

Temu panu podziękujemy  :mrgreen:
Temat tu omawiany nie dotyczy Parowozu Ol 49!
mylene
Gość
« Odpowiedz #14 : 25 Września 2008, 10:08:32 »
0

Przypomnę, że pożegnanie kolejki w Piotrkowie obejmie 2 dni, jednak najwięcej do zobaczenia będzie tylko w niedzielę.
Zapraszamy więc w imieniu tamtejszego Towarzystwa przede wszystkim na 28 września.
PKW
Nowicjusz
*

W terenie W terenie

« Odpowiedz #15 : 25 Września 2008, 10:14:11 »
0

Cytat: "mylene"
Przypomnę, że pożegnanie kolejki w Piotrkowie obejmie 2 dni, jednak najwięcej do zobaczenia będzie tylko w niedzielę.
Zapraszamy więc w imieniu tamtejszego Towarzystwa przede wszystkim na 29 września.

Wkradł sie mały błąd. Zapraszamy przede wszystkim na niedzielę 28 września 2008 roku.
tompalec
Mechanik
Długość toru:: 211 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #16 : 25 Września 2008, 14:30:10 »
0

Witam. Chciałem wiedzieć, czego nie zobaczę w sobotę. Niedziela mi trochę nie podchodzi w tych godzinach. Jak by było od 10 rano to bym skożystał.

a cygan
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #17 : 25 Września 2008, 23:56:28 »
0

Witam. Chciałem wiedzieć, czego nie zobaczę w sobotę.

Ja też o to pytam.
mylene
Gość
« Odpowiedz #18 : 26 Września 2008, 11:46:19 »
0

Cytat: "a cygan"
Witam. Chciałem wiedzieć, czego nie zobaczę w sobotę.

Ja też o to pytam.

Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że zobaczyć będzie można wszystko i w sobotę i w niedzielę z taką różnicą, że w niedzielę będzie wystawiony tabor z szopy na zewnątrz i może Wls-ka pojeździ trochę po stacji.
tompalec
Mechanik
Długość toru:: 211 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #19 : 26 Września 2008, 14:17:12 »
0

Nie wiem czy będę mógł ale jak da rade to będę w niedziele o 17.

Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!