Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 07:51:14 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Parowóz Px 49  (Przeczytany 21650 razy)
PKW
Nowicjusz
*
Długość toru:: 26 m

W terenie W terenie

« : 24 Października 2008, 09:55:40 »
0

Informujemy ,że w poniedziałek 27 października 2008 roku TPKWP-S zwraca parowóz Px 49 1796 właścicielowi, którym jest Oddział Muzeum Kolejnictwa w Sochaczewie.
W/w parowóz stacjonował w Piotrkowie od 1999 roku.
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 24 Października 2008, 10:19:24 »
0

Cytat: "PKW"
Informujemy ,że w poniedziałek 27 października 2008 roku TPKWP-S zwraca parowóz Px 49 1796 właścicielowi, którym jest Oddział Muzeum Kolejnictwa w Sochaczewie.

Skoro powiesiłeś informację o zwrocie to może podasz jakieś szczegóły transportu ? Gdzie kiedy jak? Można by wykonać kilka ciekawych fotek przy okazji

marcinsemek
Młotkowy
**
Długość toru:: 130 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #2 : 24 Października 2008, 17:44:20 »
0

I tym sposobem zamykamy historię o piotrkowskiej kolei wąskotorowej.

Wąskotorowiec
tompalec
Mechanik
Długość toru:: 211 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #3 : 24 Października 2008, 20:28:43 »
0

Czy ktoś może napisać co się jeszcze ostało z taboru? Czy już tylko wspomnioana Px 49 została? Ja byłem na pożegnaniu na koniec października, jestem ciekaw czy już wszystko jest rozdysponowane czy jeszcze tabor czeka na transport? Większość miała jechać do Krośniewic.

arti281
Dyrektor
Długość toru:: 512 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #4 : 25 Października 2008, 06:24:54 »
0

Cytat: "tompalec"
Czy ktoś może napisać co się jeszcze ostało z taboru? Czy już tylko wspomnioana Px 49 została? Ja byłem na pożegnaniu na koniec października, jestem ciekaw czy już wszystko jest rozdysponowane czy jeszcze tabor czeka na transport? Większość miała jechać do Krośniewic.

W poniedziałek z samego rana będzie ładowany na wagon za pomocą dzwigu i wysłany do właściciela.Na razie prócz prócz parowozu który wyjedzie jako pierwszy wszystko stoi tak jak stało
tompalec
Mechanik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #5 : 25 Października 2008, 15:08:26 »
0

Wygląda na to że Krośniewice zabiorą tabor jak trochę podrdzewieje. Jak byłem na pożegnaniu i mówili że tabor jedzie do Krośniewic to myślałem że po góra 2 tygodniach nic nie zostanie w Piotrkowie. Może zdążę wyrać z totka zanim tabor trafi do Krośniewic.

arti281
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #6 : 25 Października 2008, 16:43:22 »
0

Za czym trafi do Krośniewic jeszcze dużo wody się uleje.
mylene
Gość
« Odpowiedz #7 : 28 Października 2008, 17:42:27 »
0

Cytat: "tompalec"
Wygląda na to że Krośniewice zabiorą tabor jak trochę podrdzewieje. Jak byłem na pożegnaniu i mówili że tabor jedzie do Krośniewic to myślałem że po góra 2 tygodniach nic nie zostanie w Piotrkowie. Może zdążę wyrać z totka zanim tabor trafi do Krośniewic.

Przyspiesz sprawy w sądzie, zapłać 19 % podatku od przekazanego mienia i 10 000 PLN za transport.
Kiedy uda Ci się, to zrobić dziś, to najpóźniej do końca tygodnia tabor będzie w Krośniewicach.
Życzymy wygranej w totka.
tompalec
Mechanik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #8 : 29 Października 2008, 02:55:17 »
0

mylene, nie rozumie Twojego stanowiska. Po prostu chciałbym żeby ten tabor nie gnił w Piotrkowie który go nie chce. A co do kosztów itp to chyba ktoś kto przejmuje tabor powinien być na nie przygotowany? Chyba że było to na tej zasadzie że nikt nie chciał tego taboru i tylko Krośniewice się zlitowały i starają się wysupłać pieniądze na uratownie taboru. W takim przypadku zwracam honor.
Co do totka to jestem wielkim pechowcem, więc pewnie wcześniej tabor będzie w Krośniewicach.

arti281
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #9 : 29 Października 2008, 08:01:23 »
0

Troche twoje rozumienie jest błędne.To nie jest tak że my nie chcemy taboru.Nie mamy warunków do tego aby dłużej stacjonował u nas dlatego ta a nie inna decyzja.
PKW
Nowicjusz
*

W terenie W terenie

« Odpowiedz #10 : 29 Października 2008, 08:15:09 »
0

Parowóz w poniedziałkowe popołudnie dojechał do Sochaczewa na niskopodwożiowej lawecie. Oczywiście odpowiedniej do masy parowozu. Tam tez został rozładowany i stoi u właściciela. Myślę , że można zakonczyć sprawę zwrotu Parowozu Px 49.
tompalec
Mechanik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #11 : 29 Października 2008, 13:49:34 »
0

Jak by jakieś fotki ktoś miał z tego przejazdu to bardzo prosimy.

marcinsemek
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #12 : 29 Października 2008, 20:47:20 »
0

Szkoda że stanie zimny. Mógłby jeszcze podymić na jakiejś kolejce.

Wąskotorowiec
Phinek
Gość
« Odpowiedz #13 : 30 Października 2008, 00:26:46 »
0

Drobne 200 tysi  :wink:

Czyli znowu zpełzamy na temat tego kto ma trafić szóstkę w totka.
Leśny Dziadek
Dyrektor
Długość toru:: 919 m

W terenie W terenie

http://www.strzelnicahistoryczna.pl

« Odpowiedz #14 : 30 Października 2008, 09:21:09 »
0

Albo 250 tysi w Pile
Bo nagle się okaże, że Px w idealnym stanie ma połamane wszystkie resory.. Na przykład

PKW
Nowicjusz
*

W terenie W terenie

« Odpowiedz #15 : 30 Października 2008, 11:15:08 »
0

Cytat: "Leśny Dziadek"
Albo 250 tysi w Pile
Bo nagle się okaże, że Px w idealnym stanie ma połamane wszystkie resory.. Na przykład

Parowóz jak przyjechał do Piotrkowa to nie miał resorów i wiele innych podzespołów. Wyjechał z Piotrkowa uzupełniony w braki które były. Odjechał w stanie lepszym jak był przywozony.
Leśny Dziadek
Dyrektor
Długość toru:: 919 m

W terenie W terenie

http://www.strzelnicahistoryczna.pl

« Odpowiedz #16 : 30 Października 2008, 11:18:11 »
0

Ja piszę o zupełnie innym przypadku - przepraszam, że można było opacznie zrozumieć. Nie o piotrkowskim Px'ie, broń Boże.

mylene
Gość
« Odpowiedz #17 : 30 Października 2008, 13:34:36 »
0

Cytat: "marcinsemek"
Szkoda że stanie zimny. Mógłby jeszcze podymić na jakiejś kolejce.

Nie podymi już nigdy, bo w Sochaczewie mają w sumie 3 takie egzemplarze. Dwa wcześniejsze są też zimne.
Nikt poza muzeum nie uruchomi ich parowozu. Nie mogą go sprzedać, a wydatków na inne sprawy mają wiele, więc już do końca pozostanie zimny.

Przy okazji, w Krośniewicach był Interlok i wycenił remont 1902 na 360 tyś. netto (pod warunkiem, że nie wyjdzie nic extra).
marcinsemek
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #18 : 30 Października 2008, 19:11:31 »
0

360 tys netto? chyba z odprawą dla rzeczoznawcy?

Wąskotorowiec
arti281
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #19 : 30 Października 2008, 19:26:09 »
0

Muszę przyznać rację poprzednikowi.Pisząc niejedno pismo z prośbą o pozytywną decyzję na remont kotła , prośby nasze pozostały bez echa choć był chętny biznesior z PT zainwestować w niego dla przyjemności.Cóż było mineło.
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!