Świat kolejek wąskotorowych SMF
10 Października 2024, 22:13:18 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Możliwy przejazd G-no Anastezewo z Px48  (Przeczytany 6827 razy)
102N
Zawiadowca
Długość toru:: 466 m

W terenie W terenie

jakub.luczak
« : 20 Kwietnia 2009, 14:55:00 »
0

Mam na myśli możliwość zorganizowania przejazdu składem historycznym(Px48-1919+3Aw+Fxh+Wddx+Kddx)z Gniezna do Anastazewa.Możliwe terminy to przed,lub po wakacjach,raczej w sobotę.Przejazd odbyłby się z fotostopami.Cena wynosiłaby 65-70 zł.Wyżywienie w zakresie własnym.Musiałoby się pokazać minimum 30 osób.Czy byliby chętni?W jakim terminie?Jeżeli byłby to 23 maja,czy ktoś by się pojawił w Gnieźnie?Nic jeszcze pewnego,lecz jeżeli okaże się ,że będą chętni,osobiście pójdę do operatora,i wyproszę go,by zorganizował taki przejazd.
Na stacji w Gnieźnie możliwe są przejazdy drezyną ręczną na odcinku ok.900-1000 metrów,zwiedzanie pozostałego taboru GKW,oraz zwiedzenie zaplecza technicznego Naszej kolejki.Skład może ulec zmianie(myślę o Wddx-jeżeli zdążymy z remontem to pojedzie nie 5Ww tylko 60W,oraz Kddx-zamiast 68W może pojechać 72W/2 .Wszystko zależy od tego,ile uda się zrobić do tego czasu,bo pracuje aktualnie w Gnieźnie tylko dwóch wolontariuszy,a to tylko im zależy na remoncie tych wagonów)lecz nie na gorsze.

Czekam na odpowiedzi i opinie w tym temacie.
bardzo bym prosił o nie stawianie postów typu"co tak drogo?" :Co?:
Pozdrawiam prawie 1-majowo :mrgreen:
Konduktor rewizyjny
Jakub Łuczak

P.S.Jeżeli ktoś chciałby pomóc na kolejce w Gnieźnie,to proszę o kontakt na priv.Ja na ten przykład dojeżdzam z Poznania. :mrgreen:

1. Admin / Moderator ma zawsze rację.
2. Gdy Admin / Moderator nie ma racji - patrz punkt 1.
brok
Zawiadowca
Długość toru:: 423 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 20 Kwietnia 2009, 15:28:26 »
0

Jeżeli nic nagłego mi nie wyskoczy, chętnie pojawiłbym się u Was 23 maja na takiej imprezie.

Najpiękniejsze są takie podróże,
Które pamięć na zawsze zachowa,
Gdy dziewczyna jest piękna nad podziw,
A kolejka wąskotorowa...
102N
Zawiadowca

W terenie W terenie

jakub.luczak
« Odpowiedz #2 : 20 Kwietnia 2009, 15:41:48 »
0

Miło mi to słyszeć.
No to jedna osoba już jest :mrgreen:
W zeszłym roku cena była troche zaporowa,ale pare osób przemówiło mi do rozumu(m.in.MK-waskotorowiec-dzięki),więc w tym roku jest taka a nie inna cena.Mam nadzieję ,że lepsza?

tompalec
Mechanik
Długość toru:: 211 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #3 : 20 Kwietnia 2009, 20:50:33 »
0

Pytanie mam takie. Bo nie każdy może zawsze wolne dostać a dojazd daleki więc trzeba jakiś dzień urlopu złapać. Jeżeli przejazd będzie pewny to może ktoś dołączyć czy na zasadzie kto się zgłosił to jedzie?

102N
Zawiadowca

W terenie W terenie

jakub.luczak
« Odpowiedz #4 : 20 Kwietnia 2009, 21:27:20 »
0

Raczej będzie to na zasadzie kto PRZYJDZIE ten jedzie :mrgreen:
Lecz jeżeli będzie więcej niż około 55 osób(hahaha,a to mi sie udało :razz:) to może być poprostu problem z miejscem w pociągu.Chociaż z drugiej strony-wagony "budlęce" stoją na stacji :mrgreen: .
Pociąg będzie skomunikowany z pociągami normalnotorowymi z Poznania i od drugiej strony.Przynajmniej na początek,bo powrót trudno ustalić.

102N
Zawiadowca

W terenie W terenie

jakub.luczak
« Odpowiedz #5 : 30 Kwietnia 2009, 16:21:57 »
0

Co do przejazdu,najprawdopodobniej odbędzie się we wrześniu-do tego czasu remontowany będzie tabor historyczny.

OGŁOSZENIE!
Jutro(1.05)odbędzie się przejazd na trasie Gniezno-Witkowo ,bedzie to jeden z serii pociągów ,które zostały uruchomione w ostatnim czasie.Rozkład tkai sam,cena biletów również.

Wszystkiego najlepszego z okazji 1 maja!

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!