Bart
Młotkowy

Długość toru:: 132 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #20 : 05 Czerwca 2009, 12:18:01 » |
0
|
7. Staraniem Urzedu Miasta w Ilzy przy stacji kolejki urzadzono parking - elegancko wyrownano teren oraz ustawiono ogrodzenie. Do kompletu brakuje jeszcze tylko oznakowania, ale nie wszystko na raz  Jakiś czas temu przejeżdżałem przez Iłżę i podjechałem na stację ale właśnie przez brak oznakowania nie zauważyłem parkingu i zaparkowałem na wprost, obok budynku. Spotkało się to z taką agresją Pani pielącej grządki w ogródku po drugiej stronie torów , że odechciało mi się zwiedzania i czym prędzej uciekłem. Tak więc uzupełnienie oznakowania wskazane. 
|
|
|
|
|
|
|
Paweł Niemczuk
|
 |
« Odpowiedz #21 : 05 Czerwca 2009, 15:32:58 » |
0
|
Primo - OZNAKOWANY stosownym znakiem drogowym parking znajduje sie bezposrednio przy drodze Secundo - zaraz za wjazdem na parking, po prawej stronie (przy budynku stacyjnym) znajduje sie znak drogowy "zakaz ruchu wszelkich pojazdow" Tertio - pani naczelnik reaguje nieco nerwowo, bo w tym roku juz 3 razy wzywala policje celem usuniecia z toru zaparkowanych samochodow uniemozliwiajacych przejazd pociagu (a pociagi kursuja praktycznie codziennie).
Oznakowanie bedzie lepsze, jednak to, ktore juz teraz jest powinno kazdemu kierowcy wystarczyc - wszak obowiazkiem kazdego kierowcy jest zwracanie uwagi na znaki drogowe i ich przestrzeganie.
|
|
|
|
|
|
|
Paweł Niemczuk
|
 |
« Odpowiedz #22 : 09 Czerwca 2009, 05:02:35 » |
0
|
Na dlugi weekend zaplanowane sa nastepujace prace: 1. 11-12 czerwca - diagnostyka toru (wykonuja prezes Bartek Uryga i pan Artur Ż.) 2. 12 i w razie potrzeby 13 czerwca - naprawa ukladu chlodzenia Lyd1-252 (lok starachowicki) - maszynisci: pan Jan i pan Marian oraz pomagier 3. 12 czerwca - wycinka dzikiego zakrzewienia na odcinku starachowickim - ja i jeszcze ktos (mam nadzieje) Zwracam sie z goraca prosba o pomoc w pracach, zwlaszcza w wycince! Sam wiele nie zdzialam, a sytuacja robi sie powoli dosc nieciekawa! Chetnych do pomocy prosze o kontakt na pw albo majlem ( p.niemczuk@sgkw.eu) albo na gg (nr 2479265) albo telefoniczny (kom 660-509-104) Pozdrawiam Pawel
|
|
|
|
|
|
|
PkL
|
 |
« Odpowiedz #23 : 09 Czerwca 2009, 11:56:24 » |
0
|
Oprócz wycinki zdałoby się uruchomić pociąg techniczny do zwózki krzaczorów. Po ostatnim sezonie (a może i dwóch ostatnich) przy torze zostało sporo gałęzi do zwiezienia - może i dwa wagony.
|
|
|
|
Pozdrawiam
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #24 : 09 Czerwca 2009, 12:03:12 » |
0
|
Stare suche gałęzie to dorzucić trochę mokrych i zrobić ognisko 
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
Paweł Niemczuk
|
 |
« Odpowiedz #25 : 09 Czerwca 2009, 15:25:40 » |
0
|
Krzakobranie planowane jest na piatek - niestety tego samego dnia planowana jest naprawa ukladu chlodzenia w loku - nigdzie zatem nie pojedziemy, krzaki beda musialy poczekac.
|
|
|
|
|
|
|
a cygan
|
 |
« Odpowiedz #26 : 09 Czerwca 2009, 18:05:18 » |
0
|
nigdzie zatem nie pojedziemy Pozostaje zawsze wózek, choć liczyliśmy na drezynkę ręczną.
|
|
|
|
|
|
|
Paweł Niemczuk
|
 |
« Odpowiedz #27 : 11 Czerwca 2009, 18:21:31 » |
0
|
Jutro (czyli piatek, 12 czerwca) szykuje sie pracowity dzien na SKW:
- ciag dalszy diagnostyki toru (czesc ilzecka) - naprawa ukladu chlodzenia w lokomotywie Lyd1-252 (starachowicka) - krzakobranie
Ekipy do dwoch pierwszych zadan sa skompletowane, potrzeba natomiast pomocy do krzakobrania. Z naszej strony zapewniamy rekawice, napoje chlodzace, narzedzia oraz paskudna robote, hehe.
Chetnych do pomocy zapraszam na godzine 10.20 do lokomotywowni w Starachowicach.
Tel kontaktowy ze mna: 692-029-136
Pozdrawiam Pawel Niemczuk
|
|
|
|
|
|
|
Paweł Niemczuk
|
 |
« Odpowiedz #28 : 12 Czerwca 2009, 22:28:55 » |
0
|
W dniu dzisiejszym wykonano diagnostyke toru na obu odcinkach SKW, a dzieki pracy Andrzeja Cygana i dwojki wolontariuszy poleglo tez troche krzaczorow. Niestety ze wzgledu na awarie mojego samochodu (nie bylo mozliwosci dowiezienia narzedzi) nie ruszyly z miejsca prace przy naprawie Lyd1-252. Sytuacja, niestety, staje sie napieta - w niedziele ma jechac poc planowy, a od poniedzialku do czwartku codziennie czartery.... Mam nadzieje, ze jutro (tzn. w sobote) uda sie lokomotywe oblaskawic. Chetnych do pomocy przy lokomotywie zapraszam do starachowickiej szopy. Przewidywana godzina rozpoczecia prac: okolo 8 rano.
Tel kontaktowy, jak zawsze ten sam: 692-029-136
|
|
|
|
|
|
|
Bartosz Uryga
SGKW

Długość toru:: 343 m
W terenie
WRS Bytom Karb
|
 |
« Odpowiedz #29 : 06 Sierpnia 2009, 12:01:01 » |
0
|
Serdecznie zapraszam na prace porządkowe, które planujemy w najbliższą niedzielę i poniedziałek. W planach na niedzielę jest wycinka kosą spalinową skrajni na odcinku iłżeckim, natomiast w poniedziałek będziemy wycinać trawę na przystanku w Lipiu oraz skrajnię na odcinku starachowickim. W poniedziałek będzie uruchomiony pociąg techniczny: Lyd1-252+Kdhx. W niedzielę planujemy zacząć około godziny 10-11.
Chętnych proszę o telefoniczny kontakt ze mną (0-600 390 992 - preferowany SMS...) lub Pawłem Niemczukiem (0-692 029 136, p.niemczuk [małpa] sgkw [kropka] eu).
Zapraszam!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klon200
|
 |
« Odpowiedz #32 : 06 Sierpnia 2009, 20:12:06 » |
0
|
Serdecznie zapraszam na prace porządkowe, które planujemy w najbliższą niedzielę i poniedziałek. W planach na niedzielę jest wycinka kosą spalinową skrajni na odcinku iłżeckim, natomiast w poniedziałek będziemy wycinać trawę na przystanku w Lipiu oraz skrajnię na odcinku starachowickim. W poniedziałek będzie uruchomiony pociąg techniczny: Lyd1-252+Kdhx. W niedzielę planujemy zacząć około godziny 10-11.
Chętnych proszę o telefoniczny kontakt ze mną (0-600 390 992 - preferowany SMS...) lub Pawłem Niemczukiem (0-692 029 136, p.niemczuk [małpa] sgkw [kropka] eu).
Zapraszam! Proponuję aby to ogłoszenie zamieścić na stronie www kolejki jak również wywiesić plakaty na stacjach tak by ludzie mogli się dowiedzieć o akcji. Trwa okres wakacyjny więc może ktoś się znajdzie.
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #33 : 06 Sierpnia 2009, 21:09:39 » |
0
|
Ja bym dał chyba wagon na po pychu na takim szlaku.
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
a cygan
|
 |
« Odpowiedz #34 : 07 Sierpnia 2009, 20:35:52 » |
0
|
Prace na starachowickim odcinku dziś już rozpoczęto. Z Pawłem M. wycięliśmy pochylone nad torem drzewa, nie będą "straszyć" w czasie niedzielnych kursów.
|
|
|
|
|
|
|
Paweł Niemczuk
|
 |
« Odpowiedz #35 : 19 Sierpnia 2010, 16:03:54 » |
0
|
W dniach 20 i 21 sierpnia odbędą się prace torowe na odcinku iłżeckim. Jeśli ktoś będzie chętny do pomocy, to zapraszam. Kontakt ze mną na komórkę:
692-029-136
W razie potrzeby zapewniam transport z i do Starachowic.
|
|
|
|
|
|
|
kalito
|
 |
« Odpowiedz #36 : 21 Sierpnia 2010, 18:33:13 » |
0
|
A czy planujecie jakieś działania tydzień później? Wtedy będę 
|
|
|
|
Pozdrawiam Kalito Piszę w miarę poprawnie po polsku.
|
|
|
PkL
|
 |
« Odpowiedz #37 : 28 Sierpnia 2010, 10:52:08 » |
0
|
Czy na odcinku starachowickim jest planowany jakiś kurs roboczy? Skrajni wciąż daleko do ideału  Przydałaby się jakaś wycinka.
|
|
|
|
Pozdrawiam
|
|
|
Paweł Niemczuk
|
 |
« Odpowiedz #38 : 29 Sierpnia 2010, 00:29:21 » |
0
|
Aktualnie nie planujemy żadny prac, prócz napraw awaryjnych. Takie właśnie miały miejsce ostatnio, z resztą z braku palnika gazowgo lub kątówki i agregatu prądotwórczego miały one raczej charakter, hmm, mocno doraźny i prowizoryczny. Krótko mówiąc stan toru można określić mianem przedzawałowego. Jeśli w przyszłorocznym budżecie powiatu nie będzie środków na zakrojone na szerszą skale prace przy wymianie choćby podkładów pod stykami oraz po dwa podkłady przed i za stykiem, wymianę śrub łubkowych (co pozwoli na zlikwidowanie kanciatych łuków oraz poprawę licowania na stykach) oraz wymianę najbardziej zgniłych podkładów tam, gdzie ucieka prześwit, to nie średnio widzę możliwość kontynuowania przewozów. W szczególności dotyczy to odcinka iłżeckiego. Na odcinku starachowickim jest nieco lepiej. Ale tylko nieco.
|
|
|
|
|
|
|
a cygan
|
 |
« Odpowiedz #39 : 19 Kwietnia 2011, 22:30:42 » |
+2
|
Nim rozpocznie się sezon, można popracować przy renowacji taboru SKW. Na początek - praca przy pługu. Planowane jest malowanie, uzupełnienie desek w podłodze i oszklenie. Tel 693 18 25 17 GG 6765712
|
|
|
|
|
|
|
|