Tutaj natomiast manifest do wszystkich zainteresowanych losami NKD oraz tym którym nie straszna podróż busem (nawet jeśli nie ma oliwkowego malowania i logo PKP)

Mówiąc krótko - idzie wiosna, idą ciepłe dni a więc możliwości i sposobności prac wolontariackich się powiększa. Jeśli ktoś jest zainteresowany przyłączeniem do nas w pracach społecznie użytecznych lub też sam chce działać na NKD zapraszamy.
W nawiązaniu do powyższego apelu bez względu na "różne takie tam", w uzgodnieniu z kolegą /MK/ z Opola L. postanowiłem pociągnąć temat (a nuż ktoś dołączy?) - w końcu kolejka jest tutaj głównym bohaterem i w związku z tym najważniejsza, prawda? :wink:
Z racji tego, że ostatnio nastał lekki zastój w temacie prac na NKD oraz tego, że mało jest chętnych - no i biorąc pod uwagę fakt niezbyt długiego wolnego czasu (od 16.00 więc po pracy i w ciągu tygodnia), na dobry początek chętnych zapraszamy do pomocy w pracach na stacji w Opolu Lubelskim. Planowana jest wymiana kilku podkładów w torach stacyjnych w dniu 11 maja 2009. Rozpoczęcie tych prac ok. 16.00. Jak ktoś ma ochotę pomóc to niech przyjdzie śmiało bez wstydu się zadeklarować :lol:
Prace na szlaku wymagałyby całego dnia wolnego, więc w grę wchodzą tylko soboty, jeśli chodzi o mnie. No chyba, że jest ktoś, kto mógłby w tygodniu, to niech się ujawni.
Wiadomo, że gdyby było więcej wolontariuszy, to i więcej by się robiło na zasadzie:
ja nie mogę w tym dniu, to może mógłby ktoś inny.... a tak.... jest jak jest.