Świat kolejek wąskotorowych SMF
06 Grudnia 2024, 02:29:30 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: znalezione na "http://www.rynek-kolejowy.pl"  (Przeczytany 34131 razy)
Kucyk
Minister
Długość toru:: 4307 m

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #20 : 23 Czerwca 2009, 18:53:27 »
0

Panie Pawle, szacun dla wiedzy!

He, z takimi użytkownikami forum to przyjemność z rzeczowej rozmowy płynie!
Nie jestem ekonomistą, więc moje wypowiedzi mogły być niekonkretne. Dzięki za sprostowanie!

Mam nadzieję, że userzy (a w szczególności administracja) wybaczą mi spamowanie, ale wypadało chyba podziękować, no nie???...

Żadna namiętność nie odziera umysłu równie skutecznie ze wszystkich władz działania i myślenia, co strach.
(Edmund Burke)
maciej96
Młotkowy
**
Długość toru:: 95 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #21 : 23 Czerwca 2009, 19:17:09 »
0

Panowie, może tak trochę nie w temacie, ale w pewnym związku. Jestem właśnie po szkoleniu dla NGO na temat jawności działania organów państwowych i samorządowych jak i organizacji pozarząowych. Praktycznie powinno się uzyskać każdą informację od samorządów, także w w/w. sprawie jak i każdej innej. Jeżeli byście mieli pytania w tym zakresie służę pomocą
Kristofor_z_domu
Młotkowy
**
Długość toru:: 63 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #22 : 02 Lipca 2009, 23:20:09 »
0

Pełen szacunek za dobre wyłożenie tematu. Dorzucę kilka groszy od siebie:)
Krotkie usystematyzowanie powyzszych wywodow:
2. NFI objelo nowe udzialy wyemitowane w celu podwyzszenia kapitalu zakladowego - w wyniku tego udzialy dotychczasowych wspolnikow ulegly niejako rozwodnieniu i choc (przynajmniej nominalnie) nie zmalala ich wartosc, to zmalala ich waga (udzial procentowy) w calosci kapitalu zakladowego.

I tu jest pies pogrzebany. Objąć można udziały za wkłady pieniężne (wiadomo - kasa na rachunek spółki) albo niepieniężne (tzw. aport). W spółce z o.o.  rzeczywista wartość aportu jest szacowana przez zarząd spółki na etapie negocjacji z przyszłym inwestorem oraz zatwierdzana przez wspólników na zgromadzeniu przy podejmowaniu uchwały o podwyższeniu kapitału. W spółce z o.o. nie ma etapu badania zasadności wyceny aportu, ponieważ Sąd Rejestrowy tylko odnotowuje ten fakt, natomiast badanie wartości aportu wymagane jest wyłącznie w spółce akcyjnej. Tak więc istnieje ryzyko zawyżenia wartości wkładu, jeśli nowy wspólnik działa w porozumieniu z dotychczasowymi wspólnikami oraz zarządem (częste zjawisko).
Liczę więc, że udziały zostały objęte za wkłady pieniężne:)

Kristofor_z_domu
Paweł Niemczuk
Administrator
Długość toru:: 1840 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #23 : 11 Lipca 2009, 01:12:50 »
0

No sprawa wyceny aportu, jesli nie jest badana, ze tak powiem, na wejsciu, moze jeszcze zostac podniesiona podczas badania sprawozdania finansowego przez bieglego rewidenta (o ile jest ono wymagane, a w przypadku malej spolki niekonicznie jest).
Patrol
Nowicjusz
*
Długość toru:: 39 m

W terenie W terenie

Żniniak

« Odpowiedz #24 : 11 Lipca 2009, 14:36:21 »
0

Ostatnio rozmawiałem z jednym mechem i on powiedział mi, że teren pod linią ŻKP należy nadal do PKP a Administracja ŻKP go tylko dzierżawi, więc jeśli PKP nie wyrazi zgody by na ich terenie położyć światłowód to Magna Polonia może sobie wybić z głowy te plany...
klon200
Zawiadowca
Długość toru:: 487 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #25 : 09 Lutego 2011, 19:19:46 »
0

http://www.kow.com.pl/rozmaitosci/pelna-tresc/znin-wiosna-z-parowozem/
Filip Bebenow
Mechanik
Długość toru:: 185 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #26 : 07 Marca 2012, 16:57:39 »
0

Witam!
Czy wiecie panowie jak skończył się wątek z "aferą piwną", o której półtora roku temu donosił Express Bydgoski? Przede wszystkim interesuje mnie, czy nadal NFI Magna Polonia jest większościowym udziałowcem w ŻKP. Docierają do mnie sprzeczne informacje na ten temat, choć wszelkie źródła wskazują iż nadal tak jest.
Pozdrawiam!
FB
SMKZnin
Mechanik
Długość toru:: 165 m

W terenie W terenie

olek.lutek
« Odpowiedz #27 : 09 Marca 2012, 07:39:39 »
0

Piwo na kolejce już jest, a Magna póki co nadal jest większościowym udziałowcem ŻKP.

Profil Stowarzyszenia Miłośników Kolei w Żninie
Filip Bebenow
Mechanik
Długość toru:: 185 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #28 : 09 Marca 2012, 12:25:09 »
0

Piwo na kolejce już jest, a Magna póki co nadal jest większościowym udziałowcem ŻKP.
Dzięki za informację!
Pozdrawiam,
FB
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!