Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 10:44:00 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Ankieta
Pytanie: Czy podobają ci się zmiany w Rozkładzie Jazdy  (Głosowanie skończone: 18 Czerwca 2009, 23:12:08)
Tak, uważam że to bardzo dobry pomysł - 2 (14.3%)
Rozkład jazdy 2008 był lepszy - 1 (7.1%)
Nie, to zły pomysł - 6 (42.9%)
Nie mam zdania - 5 (35.7%)
Głosów w sumie: 13

Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Rozkład Jazdy 2009  (Przeczytany 25650 razy)
EN57
Czytelnik

Długość toru:: 8 m

W terenie W terenie

Zakład Zachodni "PKP Intercity" S.A.

« : 18 Czerwca 2009, 23:12:08 »
0

Podaje Rozkład Jazdy GKW na sezon letni 2009. Jak co roku Gnieźnieńska Kolej Wąskotorowa będzie uruchamiać jedną parę pociągów pomiędzy Gnieznem a Powidzem; oraz dwie pary pociągów pomiędzy Powidzem a Anastazewem.
W tym roku wprowadzamy zmianę do RJ. Pociągi będą opatrzone numerem oraz nazwą, swój debiut w tym roku będzie obchodzić pociąg "Błękitna Fala" relacji Gniezno Wąsk.-> Anastazewo. Dodatkowo w nowym rozkładzie jazdy kursować będą pociągi: Jeziorak (relacja: Anastazewo - POWIDZ - Anastazewo) oraz powrotny pociąg z 25minutowym postojem w Przybrodzinie "Gnieźnianin"

Szegółowy RJ:

SM1"Błękitna Fala" Gniezno Wąsk (o. 10:00) -> Niechanowo (o. 10:35 ) -> Witkowo -> (o. 11:00 ) -> Powidz (o. 11:50 ) -> Przybrodzin Jedn. (o. 12:04) -> Przybrodzin (o. 12:05 ) - > Anastazewo (p. 12:55 )

SM2 "Jeziorak" Anastazewo (o. 13:05) -> Przybrodzin (o. 13:55 ) -> Przybrodzin Jedn.. (o. 13:56) -> Powidz (p. 14:10 )

SM3"Jeziorak" Powidz (o. 14:20) -> Powidz Jedn. (o. 14:34) -> Przybrodzin -> (o. 14:35) -> Anastazewo (p. 15:25)

SM4 "Gnieźnianin" Anastazewo (o. 15:35) -> Przybrodzin (p.16:25 / o. 17:00) -> Powidz (o.17:15) -> Witkowo (o.18:10) ->Niechanowo (o. 18:40) Gniezno Wąsk. (p.19:10)

Przewoźnik zastrzega sobie prawo do dokonania zmian, w okresie obowiązywania RJ
Operator: Biuro Utrzymania i Eksploatacji GKW

Podróżuj tak jak lubisz.... <br /><br /><br />             z PKP Intercity S.A.
andrzej2110
Minister
Długość toru:: 2697 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 18 Czerwca 2009, 23:37:23 »
0

"Gnieźnianin" to powrotny "Błękitna Fala" wiec nie wiem po co 2 nazwy.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym,
ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie pr
102N
Zawiadowca
Długość toru:: 466 m

W terenie W terenie

jakub.luczak
« Odpowiedz #2 : 19 Czerwca 2009, 11:26:44 »
0

Powiem tak.Dwie osoby sobie ubzdrudały nazwy,które według mnie nie są nikomu do niczego potrzebne.OD NAZW WYŻEJ PODANYCH UMYWAM RĘCE.Niektórym może się to spodoba.Może.Ja osobiście nie będę ich używać.
Koledze EN57 dziękuję za zrobienie burdelu w papierach,stresu,zirytowania i wybryków na wikipedii.

1. Admin / Moderator ma zawsze rację.
2. Gdy Admin / Moderator nie ma racji - patrz punkt 1.
Kucyk
Minister
Długość toru:: 4309 m

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #3 : 19 Czerwca 2009, 13:48:14 »
0

Pięęęęęękne nazwy. Kucyk jeszcze długo będzie dochodził do siebie po ich poznaniu.

Takie pytanie mam: co oznaczają w "numerze" pociągu litery SM - czy oznacza to pociąg... Sado - Maso? :shock: Jeśli tak jest, to ja robię zaraz rezerwację!!! :mrgreen:

Na peronie zostało wszystko to Cię męczy.
Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.

*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
px48
Zawiadowca
Długość toru:: 335 m

W terenie W terenie

Prezes TPKŚ

« Odpowiedz #4 : 19 Czerwca 2009, 15:29:27 »
0

Cytat: "102N"
Powiem tak.Dwie osoby sobie ubzdrudały nazwy,które według mnie nie są nikomu do niczego potrzebne.OD NAZW WYŻEJ PODANYCH UMYWAM RĘCE.Niektórym może się to spodoba.Może.Ja osobiście nie będę ich używać.
Koledze EN57 dziękuję za zrobienie burdelu w papierach,stresu,zirytowania i wybryków na wikipedii.

Widzę, że już są dwie drużyny konduktorskie... Swoją drogą to ciekawe "czy kot o tym wie" co tutaj się pisze??

Moim zdaniem wymyślanie nazw pociągów turystycznych ma swoje dobre strony. Wszak lepiej się wśród społeczeństwa roznosi wieść gminna. Może tylko tych nazw jest za dużo i rzeczywiście starczyłyby tylko dwie
Co do nazw to proponuję np. "Ex Przemysław" i " Ex Napełniony Przemysław" w relacji powrotnej :twisted: (Smoku, to też jest sarkazm)

MK-waskotorowiec
Mechanik
Długość toru:: 167 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #5 : 19 Czerwca 2009, 17:34:13 »
0

"Jezioraka" w pełni rozumiem, bo kursuje nad jeziorem Powidzkim. Uważam, że "Błękitna Fala" to bezsens. Oba pociągi powinny się nazywać "Gnieźnianin" co też rozumiem, bo kursują z/do Gniezna.
andrzej2110
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #6 : 19 Czerwca 2009, 22:31:31 »
0

"Błękitna Fala" to by pasowało do Gryfic

EN57
Czytelnik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #7 : 19 Czerwca 2009, 22:55:17 »
0

Powiem tak.Dwie osoby sobie ubzdrudały nazwy,które według mnie nie są nikomu do niczego potrzebne.

Jakubie, nie są to żadne "ubzdurania" jak piszesz, tylko zmiana w RJ jaka weszła w tym roku. W zeszłym roku "na próbę" daliśmy nazwę tylko jednemu pociągowi - nazwa ta została bardzo miło przyjęta przez podróżnych Gnieźnieńskiej Kolei Wąskotorowej, dlatego w tym roku zdecydowaliśmy się na kolejny krok.

ps.
Kuba, nie wprowadzaj forumowiczów w błąd!!!!

102N
Zawiadowca

W terenie W terenie

jakub.luczak
« Odpowiedz #8 : 22 Czerwca 2009, 10:01:42 »
0

Cytat: "px48"

Widzę, że już są dwie drużyny konduktorskie... Swoją drogą to ciekawe "czy kot o tym wie" co tutaj się pisze??

. Może Co do nazw to proponuję np. "Ex Przemysław" i " Ex Napełniony Przemysław" w relacji powrotnej :twisted: (Smoku, to też jest sarkazm)

Cytat: "EN57"
Kuba, nie wprowadzaj forumowiczów w błąd!!!!

EN57,W którym miejscu wprowadziłem w błąd?Operator stwierdził,że możesz sobie na swojej sronie interetowaj napisać,co tobie sie jawnie podoba,ale na swojej strronie internetowej nie zmieni,bo to debilizm.

px48,Nie ma dwóch drużyn-jest jedna pracująca i druga ,która cały rok nic nie robi i latem przypomina się ,że jest, takimi oto pomysłami.

A!gratuluję,że nauczyłeś się ,co to sarkazm.Kucyk pewnie też się ucieszy. :mrgreen:

Kucyk,rezerwację przyjmuję,ale nie gwarantuję Sado-Maso :mrgreen:

boris-cz
Młotkowy
**
Długość toru:: 50 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #9 : 22 Czerwca 2009, 10:34:27 »
0

Mam pytanie(pewnie ktoś powie źe glupie,ale pogodze sie z tym):
Czego brakuje do poprawienia oferty przewozowej na Gnieźnieńskiej KD?Mam tutaj na myśli wprowadzenie drugiej pary z Gniezna nad jezioro(Powidz,Przybrodzin).Moim zdaniem wprowadzenie polaczenia w godzinach wcześnie popoludniowych przyciagneloby tych,którym wystarczy popoludniowy wypad nad wode,czyli takich co lubia rano pospać lub odwiedzić kościól i zjeść w domu obiad.
Jednym skladem chyba nie moźna tego zrobić,ale juź od kilku lat slysze źe "ma być motorówka(MBxd1),pieniadze,itd...".Czy coś z tego bedzie i czy moźna liczyć po uruchomieniu MBx-a na poszerzenie oferty???
102N
Zawiadowca

W terenie W terenie

jakub.luczak
« Odpowiedz #10 : 22 Czerwca 2009, 10:40:30 »
0

boris-cz, Powiem tak.Operator na pytanie"A co z "Rachelą?"*odpowiedział tak.
"Pod koniec 2009 roku jedzie do "Ceglorza"**

*U nas MBxd1 to "Rachela"
**"Ceglorz" to Hipolit Cegielski Poznań-czyli HCP do którego należy FPS czyli Fabryka Pojazdów Szynowych.

Operator chce puszczać codziennie wagon motorowy w okresie wakacji na trasie Anastazewo -Powidz.

EN57
Czytelnik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #11 : 22 Czerwca 2009, 11:30:53 »
0

Wprowadzasz w błąd bo piszesz coś z rodzaju że to jest niby moje "widzimisię", a nie jest. I dla twojej informacji "operator" jest bardzo zadowolony z wprowadzonych nazw. Ja się również cieszę bo chyba jesteśmy pierwszą kolejką wąskotorową która wprowadziła nazwy pociągów do rozkładu. No i mamy jeszcze przecież, nadzwyczajnego "Bigosa Express.a"

a w Środzie to była przecież "TĘCZA" i wagonowy  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Michał Z
Mechanik
Długość toru:: 298 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #12 : 22 Czerwca 2009, 14:53:09 »
0

Ja się również cieszę bo chyba jesteśmy pierwszą kolejką wąskotorową która wprowadziła nazwy pociągów do rozkładu.

chyba kolega nigdy w Sochaczewie ani Jędrzejowie nie był...
witamy w elitarnym klubie kolei jarmarcznych
EN57
Czytelnik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #13 : 22 Czerwca 2009, 15:25:05 »
0

To prawda nie byłem, niestety ale mój zasób kolejek na których byłem nie jest zbyt duży :sad:

102N
Zawiadowca

W terenie W terenie

jakub.luczak
« Odpowiedz #14 : 22 Czerwca 2009, 15:28:28 »
0

A nie jest twoim "widzimisię"?Kto wypisywał na różnych stronach swoje pierdy-śmierdy?
Wiesz co mnie różni od ciebie?
Niektórzy nie boją się powidzieć mi co myślą o pewnych rzeczach,tobie nigdy nikt nic nie powie.

EN57
Czytelnik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #15 : 22 Czerwca 2009, 15:55:29 »
0

Nie, nie jest! Jak widać tobie trudno to zrozumieć. To że tobie się to nie podoba to OK. zagłosowałeś sobie w ankiecie i na tym możesz zakończyć wyrażanie swojej opinii.
Mogę się zgodzić z tym że pomysł był po części mój, ale jak wcześniej powiedziałem został on zatwierdzony przez przewoźnika/operatora.

Żeby inni forumowicze widzieli że w odróżnieniu od ciebie pisze prawdę zamieszczam odpowiedni link: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fa3835c85ab169ea.html

Niektórzy nie boją się powidzieć mi co myślą o pewnych rzeczach,tobie nigdy nikt nic nie powie.

Powiedział bym raczej, to że ja zamieszczam informacje pewne i potwierdzone w odróżnieniu od ciebie . I może jeszcze to że ciebie na kolejce nikt nie lubi włącznie z podróżnymi!  Na tym kończę prywatną "wycieczkę" jak jeszcze chcesz coś napisać, to pisz na GG lub PW, a nie zaśmiecaj tego tematu!

102N
Zawiadowca

W terenie W terenie

jakub.luczak
« Odpowiedz #16 : 22 Czerwca 2009, 16:33:01 »
0

Nie, nie jest! Jak widać tobie trudno to zrozumieć. To że tobie się to nie podoba to OK. zagłosowałeś sobie w ankiecie i na tym możesz zakończyć wyrażanie swojej opinii.
Mogę się zgodzić z tym że pomysł był po części mój, ale jak wcześniej powiedziałem został on zatwierdzony przez przewoźnika/operatora.

Żeby inni forumowicze widzieli że w odróżnieniu od ciebie pisze prawdę zamieszczam odpowiedni link: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fa3835c85ab169ea.html

Powiedział bym raczej, to że ja zamieszczam informacje pewne i potwierdzone w odróżnieniu od ciebie . I może jeszcze to że ciebie na kolejce nikt nie lubi włącznie z podróżnymi!  Na tym kończę prywatną "wycieczkę" jak jeszcze chcesz coś napisać, to pisz na GG lub PW, a nie zaśmiecaj tego tematu!

A co mi tam.Moderatora proszę o czerwony pasek w ilości 1 lub dwóch(ale nie trzech).

To ,że mnie nie lubisz ty i "Damianuś" nie oznacza,że nie lubią mnie podróżni.Ja umiem być miły-ale nie dla ciebie.Tak samo do paru innych osób.Przykład?Podeszli do Ciebie podróżni i podziękowali za przyjemną atmosferę?Niech zgadnę....nie?Pech.
Ty sobie "wycieczkujesz"to ja nie mogę?
Już nie powiem kto nie umie przyszyć sobie guzika do munduru.
Taką kartkę jak zamieściłeś wyżej-super.pięknie.Przeczytaj co tam jest nabazgrolone.Nie ma czegoś takiego,że to obowiązuje.Jest napisane,że MOŻE CIE UŻYĆ TYCH NAZW.Nie ,że tak będą się nazywac te pociągi.WNIOSEK-NIE UMIESZ CZYTAĆ.
Pech.Gratulacje.
2.Możesz sie zgodzić?Przed tym jak się zgodził już tego używałeś-skąd wiem?Zapytaj Damiana.
3.Mogę zakończyć wyrażanie swojej opinii,ale to nie przymus.
4.Moje informacje nie są pewne?Poproszę o przykład.TU ,NA FORUM.

Piottr_tt
Minister
Długość toru:: 2006 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #17 : 22 Czerwca 2009, 16:46:53 »
0

Cytat: "Michał Z"
Ja się również cieszę bo chyba jesteśmy pierwszą kolejką wąskotorową która wprowadziła nazwy pociągów do rozkładu.

chyba kolega nigdy w Sochaczewie ani Jędrzejowie nie był...
witamy w elitarnym klubie kolei jarmarcznych

Michał, 10/10. Oplułem monitor ze śmiechu i teraz muszę go wycierać. Znaczy "disco polo na szynach" ciągle żyje i ma się dobrze :-)

A nazwy, miałem się nie wypowiadać merytorycznie, ale ta "Błękitna Fala" to mega kpina.... Jakby nie można było wymyślić własnych, tylko trzeba rżnąć z istniejących pociągów normalnotorowych...

Pozdrawiam, Piottr
Nowa galeria foto -  http://wedrownosc.flog.pl
Romas
Zawiadowca
Długość toru:: 410 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #18 : 22 Czerwca 2009, 17:00:54 »
0

Czy macie świadomość że wasze wzajemne animozje nikogo tutaj specjalnie nie interesują?
Zaś co do nazw pociągów to Michał Z , ujął to nadzwyczaj celnie.
andrzej2110
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #19 : 22 Czerwca 2009, 17:27:08 »
0

EN57 & 102N, działacie obaj na GKW. Możecie się bez problemu spotkać i wyjaśnić sobie wszystkie niejasności np przy piwie. Czy tak nie było by lepiej??

Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!