Romas
|
 |
« : 12 Lipca 2009, 09:31:36 » |
0
|
Od 1lipca pociągi planowo dojeżdżają do trójkąta w Smolniku. Czas przejazdu w jedną stronę 1h40m. postój i manewry w Smolniku 0h30m. Cena za przejazd w obie strony na bilecie normalnym 25zł. Tak jak w latach zeszłych pociąg na tej trasie jedzie w soboty , niedziele i swięta. W dni powszednie pociągi w tym kierunku jeżdżą tylko do Balnicy.
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #1 : 13 Lipca 2009, 09:54:14 » |
0
|
No fajnie może w przyszym roku osiągną Lupków. Masz jakieś foty?
|
|
|
|
|
|
|
Harry Potter
|
 |
« Odpowiedz #2 : 14 Lipca 2009, 10:31:44 » |
0
|
Jak w zeszłym roku przejechałem się do sąsiadów to jechałem koło tej trasy i widać było, że prace są mocno zaawansowane. Przy okazji jazdy do Woli Michowej ( można było nabyć jagody z cukrem:D) zapytałem pracownika kolejki o te prace i szczęka mi opadła..., a teraz jeszcze bardziej. To chyba jedyna kolejka która ma tyle szczęścia...
|
|
|
|
Jak się nie ma co się lubi, To się lubi co się ma...ja mam Elf' y, Impulsy i inne "perełki"
|
|
|
Romas
|
 |
« Odpowiedz #3 : 14 Lipca 2009, 15:21:17 » |
0
|
Masz jakieś foty? Będę w Bieszczadach w najbliższy weekend, więc zdjęcia "zapodam" po niedzieli.
|
|
|
|
|
|
|
Romas
|
 |
« Odpowiedz #4 : 18 Lipca 2009, 19:28:42 » |
0
|
Taki jestem że zdjęcia "zapodam" wcześniej niż obiecałem :grin: Oto plon mojej dzisiejszej "pogoni" samochodem za pociągami w kierunku Smolnika. http://picasaweb.google.pl/Romas1964/Bieszczady072009#P.S. Phinek, czy to ty byłeś dzisiaj na stacji w Majdanie?
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #5 : 18 Lipca 2009, 19:40:47 » |
0
|
Wagony przetaczane grawitacyjnie 
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
Romas
|
 |
« Odpowiedz #6 : 18 Lipca 2009, 19:49:53 » |
0
|
Dokładnie tak samo jak na Przysłupiu. Choć w przypadku Smolnika, istnieje możliwość "oblotu" przez trójkąt.,
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #7 : 18 Lipca 2009, 20:24:16 » |
0
|
Ale wtedy lok w obie strony szedł by na "wstecznym" A skoro jest możliwość bez obracania loka na trójkącie to...
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
Romas
|
 |
« Odpowiedz #8 : 19 Lipca 2009, 21:42:35 » |
0
|
Na wyraźne życzenie Piottra wyrażone w SMS'e :grin: , przedstawiam nieco zdjęć z dzisiejszego dnia na kolejce. Pogoda niestety uległa załamaniu, co niestety ma swoje odbicie w jakości zdjęć. Tym razem zdjęcia z punktu widzenia uczestnika wycieczki. http://picasaweb.google.pl/Romas1964/KolejkaBieszczadzka19072009#ROMAS
|
|
|
|
|
|
|
102N
|
 |
« Odpowiedz #9 : 19 Lipca 2009, 23:48:55 » |
0
|
Przepraszam,czy ja też piję bimber(ślepota),czy na tej węglarze jest Kdxh? ZDJĘCIE
|
|
|
|
1. Admin / Moderator ma zawsze rację. 2. Gdy Admin / Moderator nie ma racji - patrz punkt 1.
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #10 : 20 Lipca 2009, 00:03:00 » |
0
|
Jest. Pewno stare oznaczenie. Ktoś obciął dach.
A ja mam pyt odnośnie transporterów. Czy były wykorzystywane na BKL?? Jeden jest na zdjęciu ale to nie oznacza ze był tu używany. Na stacji stycznej jest rampa do załadunku transporterów??
|
|
|
|
|
|
|
Romas
|
 |
« Odpowiedz #11 : 20 Lipca 2009, 07:21:43 » |
0
|
Tak jak w podpisie zdjęcia. To pierwszy i jedyny wagon transporterowy na kolejce. Dotarł do Majdanu w zeszłym roku z Przeworska wraz z pozostałymi wagonami stojącymi na tej bocznicy. Co do planów względem niego to ma być wykorzystywany jako "platforma niskopodwoziowa" :smile:, do transportu np. koparki. Pamiętajcie że większość szlaku kolejki jest położona w takich miejscach że dojazd inny niż po torze jest niemożliwy.
|
|
|
|
|
|
|
Romas
|
 |
« Odpowiedz #12 : 20 Lipca 2009, 10:50:36 » |
0
|
Przepraszam,czy ja też piję bimber(ślepota),czy na tej węglarze jest Kdxh? ZDJĘCIEWytłumaczenie może być jedno. To jest deska z innego wagonu, niefortunnie zamocowana w tej węglarce. Świadczy o tym miejsce samego napisu oraz brak pozostałych informacji jakie zawsze znajdują się na wagonach.
|
|
|
|
|
|
|
klon200
|
 |
« Odpowiedz #13 : 19 Stycznia 2010, 16:50:04 » |
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Jakub Paruch
Czytelnik
Długość toru:: 5 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #14 : 04 Czerwca 2010, 08:56:02 » |
0
|
a macie stronkę www Kolejki Bieszczadzkiej ??
|
|
|
|
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #15 : 04 Czerwca 2010, 09:03:57 » |
0
|
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #16 : 04 Czerwca 2010, 09:32:04 » |
0
|
Ostatnia aktualizacja z przed roku.... Coś tam się dzieje?
|
|
|
|
|
|
|
Phinek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : 04 Czerwca 2010, 09:52:33 » |
+1
|
Pewnie ludzi wożą :wink:
|
|
|
|
|
|
|
gajos
|
 |
« Odpowiedz #18 : 04 Czerwca 2010, 10:16:54 » |
+1
|
Coś tam się dzieje? Zadajesz te pytania o każdą kolejkę. Nie lepiej sprawdzić samemu? 
|
|
|
|
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #19 : 04 Czerwca 2010, 10:18:10 » |
0
|
Byłem w maju, jak zwykle pogawędka z p. Lutkiem i p. Stasiem... ludzi masa, dodatkowe pociągi bo zbyt wielu nie udało się zalapać na planowy przejazd. Gdyby tak na wszystkich kolejkach było... Do tego widać że intensywnie pracują w torze, nowe podkłady w wielu miejscach, kończy się remont Kp4 i lada chwila mają zacząć prace przy Lxd2.
|
|
|
|
|
|
|
|