Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 12:43:24 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Baza sanitarna w szopie  (Przeczytany 19616 razy)
Rogoz
Minister
Długość toru:: 1038 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #20 : 25 Grudnia 2005, 21:43:36 »
0

Cytat: "KLAN PALUCHOWSKICH"

Słowem czas odpowiedziec sobie na pytanie o priorytety:
1. Torowisko od strony Iłży
czy
2. Tabor w Starachowicach
Co??

To ja proponuję:
wiosna: torowisko w Iłży
lato: tabor w Stachowicach
grzegorz_sykut
Global Moderator
Długość toru:: 846 m

W terenie W terenie

waskotorowka
« Odpowiedz #21 : 25 Grudnia 2005, 21:54:08 »
0

Nie chce byc odbierany w kategoriach "wujek dobra rada" ale wydaje mi sie ze wlasnie w cieple i suche pory roku mozna grzebac w torowisku, zas kiedy pogoda nie pozwala mozna robic przy taborze zgromadzonym w hali. Stad moja sugestia o potrzebnosci zaplecza socjalnego. Poza tym mysle ze jest granica pomiedzy hobby a glupota (slowa piottr-a) a funkcjonowanie bez lazienki, sraczyka, czy jakiegos miejsca do przekimania i zjedzenia to wedlug mnie glupota.

Pozdrawiam

Grzegorz Sykut
Stowarzyszenie
Na Rzecz Rozwoju
Nadwiślańskiej KW
Rogoz
Minister
Długość toru:: 1038 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #22 : 26 Grudnia 2005, 20:31:48 »
0

Cytat: "grzegorz_sykut"
Nie chce byc odbierany w kategoriach "wujek dobra rada" ale wydaje mi sie ze wlasnie w cieple i suche pory roku mozna grzebac w torowisku, zas kiedy pogoda nie pozwala mozna robic przy taborze zgromadzonym w hali. Stad moja sugestia o potrzebnosci zaplecza socjalnego.

Z praktyki wiem, że ciężko jest zebrać towarzystwo tylko do dłubania przy taborze i to jeszcze zimową porą. Niestety, w szopie jest zimno, ciemno a na większości stanowisk zamiast posadzki jest klepisko które się pyli niezależnie od pory roku. Nie są to więc zbyt sprzyjające warunki do remontu taboru. Dodatkowo na chwilę obecną nie ma elektryczności, ale na wiosnę postaram się to zmienić.
Znam naszą stałą ekipę i wiem, że najbardziej kręci ich wyjazd pociągiem roboczym na szlak i wykonywanie prac torowych w plenerze.

Co do wykonania zaplecza socjalnego, to niestety posiada ono niższy prorytet nad utrzymaniem szlaku i taboru. I na tym celu musimy skupić nasze siły i środki. Na chwilę obecną możemy korzytać z uprzejmości Muzeum Przyrody i Techniki. Znajdują się tam dwa pokoje gościnne, WC i prysznic oraz całkiem przyjemna kolekcja taboru. Minusem jest odległość o lokomotywowni - ok. 2km, ale dla zmotoryzowanych to nie powinien być wielki problem.
Przemek
Dyrektor
Długość toru:: 531 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #23 : 27 Grudnia 2005, 00:24:21 »
0

Cytat: "Rogoz"
Z praktyki wiem, że ciężko jest zebrać towarzystwo tylko do dłubania przy taborze i to jeszcze zimową porą. Niestety, w szopie jest zimno, ciemno a na większości stanowisk zamiast posadzki jest klepisko które się pyli niezależnie od pory roku. Nie są to więc zbyt sprzyjające warunki do remontu taboru.

Bywało że w Bieszczadach robiło przy dwódziesto stopniowym mrozie, po szyje w śniegu...
polo
Młotkowy
**
Długość toru:: 145 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #24 : 29 Grudnia 2005, 11:13:15 »
0

nie na Przemek  troche przesadziłeś  
było - 15C  a śniegu ino po pachy ,
a torowiska odśnieżonego do jazdy testowej miliśmy 2,5 m

ale i tak fajnie było...

Nie Lubię Fotografów Kolejowych
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!