2xm
|
 |
« Odpowiedz #20 : 30 Listopada 2011, 18:59:58 » |
0
|
Sądząc po numerach tabel to najwcześniej lato 1935. Jeśli uwzględnimy, że istnieje już odcinek Sierpc - Brodnica (wrzesień 1937) a brakuje mostu w Płocku (grudzień 1938) to wychodzi zima 1937 albo lato 1938.
Że nie ma żuławki - to akurat zrozumiałe. Jako kolej prywatna na terenie Wolnego Miasta Gdańska zarządzana była przez firmę niemiecką w przeciwieństwie do linii normalnotorowych zarządzanych przez PKP (dlatego jest Szymankowo - Nowy Dwór Gd.).
|
|
« Ostatnia zmiana: 30 Listopada 2011, 19:16:37 wysłane przez 2xm »
|
|
Podejrzewam, że u źródła tej wiadomości kryje się czyjaś kpina, bardziej lubiana w Polsce niż uznanie dla prób postępu (...).
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #21 : 30 Listopada 2011, 19:43:23 » |
0
|
Poszperałem trochę i faktycznie to musi być rok 37 lub 38 Ale znalazłem błąd na mapie. Według niej linia z Krośniewic do Dobrego krzyżuje się w Boniewie z linio do Włocławka
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #22 : 30 Listopada 2011, 19:55:40 » |
0
|
Jak widać również prywatnej GrKD nie uwzględniono.
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
|
|
|
Ariel Ciechański
|
 |
« Odpowiedz #23 : 30 Listopada 2011, 19:59:48 » |
0
|
a na mławskiej nie ma odcinka z Ciechanowa do Krasnego.
A jakim cudem miała być, jak powstała dopiero po II wojnie światowej z połączenia zupełnie nowym odcinkiem linii cukrowni Ciechanów i cukrowni Krasiniec??
|
|
|
|
Pozdr.<br />CAr.<br /> 
|
|
|
a cygan
|
 |
« Odpowiedz #24 : 30 Listopada 2011, 20:22:29 » |
0
|
Dzięki za podpowiedzi. Jeszcze jedna prośba, gdzie szukać rozkładów jazdy z linii nr 519 i 520.
|
|
|
|
|
|
|
2xm
|
 |
« Odpowiedz #25 : 30 Listopada 2011, 20:33:39 » |
0
|
Księżyc wrzucił część swoich rozkładów na Forum Warmińsko-Mazurskiego Towarzystwa Miłośników Kolei. Na razie są to głównie lata '20.
|
|
|
|
Podejrzewam, że u źródła tej wiadomości kryje się czyjaś kpina, bardziej lubiana w Polsce niż uznanie dla prób postępu (...).
|
|
|
Ariel Ciechański
|
 |
« Odpowiedz #26 : 30 Listopada 2011, 20:44:28 » |
0
|
Księżyc wrzucił część swoich rozkładów n
Marku - nie swoich. Jarek został wybitnym reproduktorem ;-) i zdigitalizował zbiory kliku osób (w tym moje) i instytucji ;-)
|
|
|
|
Pozdr.<br />CAr.<br /> 
|
|
|
2xm
|
 |
« Odpowiedz #27 : 30 Listopada 2011, 20:51:27 » |
0
|
Fakt...
|
|
|
|
|
|
|
ksiezyc_nad_gieesem
Gość
|
 |
« Odpowiedz #28 : 30 Listopada 2011, 23:19:59 » |
0
|
Marku - nie swoich. Jarek został wybitnym reproduktorem ;-)
Reproduktorem zostałem jakiś czas temu. Czy wybitnym to się okaże ..... hehehe .... w przyszłości. Chwilowo z tego mojego reprodukowania są mniejsze lub większe kłopoty ...... hehehe i zdigitalizował zbiory kliku osób (w tym moje) i instytucji ;-)
Tu muszę dodać, że Ariel wykazał się cierpliwością godną prawdziwego człowieka wschodu znosząc moje wielogodzinne nasiadówy w jego gabinecie i wielotysięczne trzaski migawki. Do tego wykazał się również godną prawdziwego człowieka wschodu gościnnością zapodając mi duże ilości herbaty z cukrem. Jeszcze jedna prośba, gdzie szukać rozkładów jazdy z linii nr 519 i 520.
To zależy co masz na myśli pisząc linie 519 i 520. W cegłach, wotach czy innych D-29 te numery nosiły przeróżne linie. Jeżeli masz na myśli linie 519 i 520 ze schematu podlinkowanego na poprzedniej stronie to za 13 tygodni (o ile nie nastąpi jakaś kosmiczna katastrofa) będą dostępne w linku jak podał 2xm wszelkie przedwojenne rozkłady jazdy jakie udało mi się skopiować. Pozdrawiam serdecznie i wschodnio. ksiezyc_nad_gieesem ...
|
|
|
|
|
|
|
|
Ariel Ciechański
|
 |
« Odpowiedz #30 : 02 Grudnia 2011, 09:05:41 » |
0
|
Do tego wykazał się również godną prawdziwego człowieka wschodu gościnnością zapodając mi duże ilości herbaty z cukrem.
I prowadził do podających kuchnię wschodnią lokali :-D.
|
|
|
|
Pozdr.<br />CAr.<br /> 
|
|
|
janeczek
|
 |
« Odpowiedz #31 : 02 Grudnia 2011, 09:40:42 » |
+5
|
zapodając mi duże ilości herbaty z cukrem. I to ma być spotkanie dwóch chłopów?  Toż to napój dla karmiących matek.Kula ziemska chyli się ku upadkowi ....... 
|
|
|
|
|
|
|
emibe
|
 |
« Odpowiedz #32 : 01 Września 2012, 23:59:26 » |
0
|
Wujek Googiel wprowadził do Polski narzędzie do edycji map. Teraz można sobie poprawić i dorysować np. tor wąskotorowy. Można wrzucić znacznik interesującego miejsca z danymi kontaktowymi. Narzędzie zowie się Map Maker, a żeby coś poedytować należy mieć konto mailowe u wujka. Początkowo może być ciężko i czasem nie wiadomo co jest grane, ale daje radę. Mnie udało się m.in. przenieść MOW we właściwe miejsce, dorysować stanowiska ogniowe i wieżę oraz dorysować kolejkę. Przydatne dotyczące edycji torów: http://support.google.com/mapmaker/bin/answer.py?hl=pl&answer=1098078&topic=1094979&ctx=topic... i ciekawostka z opisu: Tor JR: oznacza tor Japan Railway. Tory są skręcane z wykorzystaniem łubków kolejowych, co umożliwia eksploatację bardzo szybkich pociągów.
|
|
|
|
|
|
|
|
Leśny Dziadek
|
 |
« Odpowiedz #34 : 06 Września 2012, 19:48:35 » |
0
|
Mnie udało się m.in. przenieść MOW we właściwe miejsce, dorysować stanowiska ogniowe i wieżę oraz dorysować kolejkę. Emibe, to się stało ogólnodostępne, taki widok poprawiony?
|
|
|
|
|
|
|
emibe
|
 |
« Odpowiedz #35 : 07 Października 2012, 22:53:03 » |
0
|
Coś im się jeszcze zdrowo kaszani. Na przykład info o MOW wróciło na stare miejsce. Ale w GMM jest dobrze. Od ponad miesiąca są problemy z renderowaniem. Jak się poprawi drogę i przesunie to wyświetla starą i nową. Ostatnio też przez kilka dni był widok sprzed 10 sierpnia - bez tysięcy poprawek "mapmakerów". Te numery są irytujące i odechciewa się ulepszać te guglowskie mapy. Co prawda ostatnio dopasowali do zmian z Mapmakera wyznaczanie tras, więc można sobie wyznaczyć drogę np. spod samego muzeum.
Tak, te mapy są ogólnodostępne. Parę dni temu poprawione drogi pojawiły się w Google Earth. Widzę, że jeszcze na telefonach jest wersja bez edycji z Mapmakera - pewnie inne serwery czy bazy danych.
|
|
|
|
|
|
|
|
Cordylus
|
 |
« Odpowiedz #37 : 16 Kwietnia 2013, 20:02:37 » |
0
|
Ten OSM jest całkiem ciekawy. Zarejestrowałem się i przeprowadzam pierwsze edycje. Denerwuje mnie jednak, że tło zdjęciowe jest takie matowe. Da się to jakoś zmienić?
|
|
|
|
|
|
|
kanalarz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #38 : 16 Kwietnia 2013, 20:22:25 » |
0
|
Podpytaj starych OSMowców - da się bowiem wstawić jako tło Googlową Mapę.
Ja kiedyś próbowałem coś robić też na Wikimapii, ale po zaznajomieniu się z OSM (podczas jednego ze spotkań Wikipedystów) porzuciłem Wikimapię, bowiem OSM jest znacznie lepsze.
|
|
|
|
|
|
|
Cordylus
|
 |
« Odpowiedz #39 : 16 Kwietnia 2013, 21:00:28 » |
0
|
Jeśli Googlową mapę, to jeszcze lepiej! W Googlu wprowadziłem już naszą kolejkę bardzo dokładnie i warto by z tego skorzystać, a nie robić to na nowo.
Czy jesteś więc na tyle starym OSMowcem, by Cię o to zaptyać?
|
|
|
|
|
|
|
|