Ogoniasty
|
 |
« : 30 Marca 2010, 01:58:15 » |
0
|
Czy wiadomo coś o jakiś pracach na Ogonowo-helskich torach? Sezon niebawem sie zaczyna, trzeba zrobić przegląd toru i wstępnie przygotować go do sezonu :mrgreen: Dajcie znać , bo mi się wolne terminy skończą niebawem :wink:
|
|
|
|
POZDRAWIAM !!!
|
|
|
Leśny Dziadek
|
 |
« Odpowiedz #1 : 30 Marca 2010, 23:47:34 » |
0
|
Dajemy, dajemy.... Od 28 kwietnia jestem na Helu - startujemy z robotą, zapraszam, szczegóły na priv
|
|
|
|
|
|
|
majk
Nowicjusz

Długość toru:: 42 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #2 : 03 Kwietnia 2010, 19:01:38 » |
0
|
Witam  a jak ma się sprawa budowy ewentualnego objazdu "trójki" ??
|
|
|
|
|
|
|
Leśny Dziadek
|
 |
« Odpowiedz #3 : 03 Kwietnia 2010, 20:37:04 » |
0
|
Nijak, niestety. Nie uregulowana do końca sprawa własności "trójki" blokuje możliwość składania odpowiednich papierów. Materiały w razie czego - czekają.
|
|
|
|
|
|
|
majk
Nowicjusz

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #4 : 05 Kwietnia 2010, 00:45:14 » |
0
|
Czyli cała akcja informowania turystów, że najprawdopodobniej w sezonie 2010 kolejka będzie jeździła dalej niepotrzebna 
|
|
|
|
|
|
|
Leśny Dziadek
|
 |
« Odpowiedz #5 : 05 Kwietnia 2010, 10:41:34 » |
0
|
A jakaś akcja była? Twierdziliśmy, i dalej twierdzimy, że jak tylko będzie to możliwe, przedłużamy trasę do amunicyjnych. A póki co - jeździmy po tym co mamy.
|
|
|
|
|
|
|
majk
Nowicjusz

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #6 : 05 Kwietnia 2010, 23:02:53 » |
0
|
Hehe akcja taka kiedy podczas ubiegłorocznych wakacji pracowałem w MOW i po godzinach uprzejmościowo na wąskich torach to informowało się turystów o planach na przyszłość  ale najważniejsze że i w tym roku będzie się coś działo 
|
|
|
|
|
|
|
Leśny Dziadek
|
 |
« Odpowiedz #7 : 06 Kwietnia 2010, 19:25:08 » |
0
|
Turyści żyją tym co im opowiemy - ważne, by nie nazmyślać (zbyt wiele). A jak ktoś się dowiedział że "kolejka będzie jeszcze dalej jeździła", z pewnością opowiedział o tym innym, i pozytywna wieść szła w lud. A że się nieco przeciągnie? Cóż, życie... Niebawem dalsze pozytywne wieści z Helu!
|
|
|
|
|
|
|
walec93
Nowicjusz

Długość toru:: 14 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #8 : 15 Kwietnia 2010, 17:50:51 » |
0
|
Tak było jak piszesz MAJK  Ogoniasty wpadnę do Ciebie jak będziesz w Helu 
|
|
|
|
|
|
|
Ogoniasty
|
 |
« Odpowiedz #9 : 16 Kwietnia 2010, 12:06:38 » |
0
|
Ogoniasty wpadnę do Ciebie jak będziesz w Helu  Wyjeżdżam od siebie 27 kwietnia i będę wieczorem w helu :wink: Harmonogram prac już znam + to co sam wynajdę w torze :mrgreen: . Najpóźniej 6 maja będę wracał do siebie , bo jeszcze kilka kolejek potrzebuje mojej pomocy :wink:
|
|
|
|
POZDRAWIAM !!!
|
|
|
walec93
Nowicjusz

Długość toru:: 14 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #10 : 16 Kwietnia 2010, 14:18:03 » |
0
|
Aha ja od 28 Kwietnia do 9 Maja jestem w Helu 
|
|
|
|
|
|
|
Leśny Dziadek
|
 |
« Odpowiedz #11 : 26 Sierpnia 2010, 00:23:22 » |
0
|
"Sezon 2010" ma się ku końcowi, więc krótkie podsumowanie:
Szlak - bez zmian, jeździmy po odbudowanym "ogryzku", wciąż nie zostały uregulowane kwestie własności "trójki" i terenu wokół, więc o budowie objazdu mowy nie ma. Być może w przyszłym sezonie będziemy jeździć drugim składem po odcinku do magazynów amunicyjnych. Tabor - "wojskowa" Wls'ka ma się raz lepiej, raz gorzej, drobne awarie w sezonie miały miejsce, ale nie wyłączyły z ruchu na dłużej niż dobę. "Cegielniana" natomiast 10 września wróci (wreszcie!) do życia, jako zapasowa. Pogłoski krążą, więc pora potwierdzić - tak, MOW otrzymało od wojska kolejną lokomotywkę i 16 platform. Sezon 2010 - cienki, jak cały sezon turystyczny na Helu, ale da się przeżyć Najbliższe przewidywane inwestycje - "odjechana", zdalnie sterowana brama w miejsce obecnej prowizorki, a to w związku z planowanym uszczelnieniem MOW (bilety za wejście na teren)
|
|
|
|
|
|
|
Phinek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : 26 Sierpnia 2010, 06:58:00 » |
0
|
Czy to będzie taka brama?
|
|
« Ostatnia zmiana: 26 Sierpnia 2010, 09:15:27 wysłane przez kalito »
|
|
|
|
|
Leśny Dziadek
|
 |
« Odpowiedz #13 : 26 Sierpnia 2010, 09:09:42 » |
0
|
Zainspirowałeś mnie - zaraz sporządzę studium wykonalności 
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan_KRK
|
 |
« Odpowiedz #14 : 10 Września 2010, 21:15:28 » |
0
|
Witam! Ponieważ właśnie planuję "nawiedzenie" MOW w sobotę 18.09. mam pytanie. Czy ktoś z Kolegów będzie obecny na miejscu? Jeśli tak,to proszę o info na PW , bo plan wyprawy napięty a chcielibyśmy zobaczyć jak najwięcej i poznać osoby zaangażowane w odbudowę kolejki na Helu  Pozdrawiam.Bogdan.
|
|
|
|
"Mędrzec ciągle się uczy, głupiec już wie wszystko"
|
|
|
Leśny Dziadek
|
 |
« Odpowiedz #15 : 10 Września 2010, 21:39:16 » |
0
|
Patryk (Walec) będzie w godzinach pracy - czyli jak pogoda dozwoli, od 10.00 do jakiejś minimum 17.00 Ja jestem jutro i pojutrze tylko.
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan_KRK
|
 |
« Odpowiedz #16 : 10 Września 2010, 22:39:51 » |
0
|
Dzięki za informacje. Jeśli plan wypali,będziemy na Helu 12:07. Pozdrawiam. Bogdan.
|
|
|
|
"Mędrzec ciągle się uczy, głupiec już wie wszystko"
|
|
|
Leśny Dziadek
|
 |
« Odpowiedz #17 : 13 Września 2010, 20:42:10 » |
0
|
Uwaga, uwaga, wczoraj historyczny moment był - "kłodzka" Wls'ka po raz pierwszy, w pełni sprawna, poprowadziła pociąg rozkładowy. MOW ma już 2 i 1/2 sprawnej maszyny !! Zakres remontu: * elektryka położona od nowa, zgodna z tradycją - wywaliliśmy resztki instalacji 24V, wróciła tradycyjna prądnica + przełącznik elektromagnetyczny * blacharka zdarta do żywej blachy, położona farba chlorokauczukowa * remont układu chłodzenia - nowa chłodnica i wszystkie przewody * nowe (regenerowane) wiązary z szeroko dyskutowanymi tu gdzieś teflonowymi panewkami * szyby, pulpit, klocki hamulcowe, rozrusznik i inne drobiazgi... W pracach w ciągu ostatnich dwóch lat udzielali się szczególnie (odpłatnie lub jako wolontariat) - chronologicznie: Bosman Krzysiek/Arczi/Kamicz 2009 Coś tam chyba grzebała ekipa rogowiaków też? Kamicz/Musso 2010 Wiesiek, którego na forum jeszcze nie ma  także 2010, bo ostatnio. Siebie nie dopiszę, bom rąk nie ubrudził... A teraz pod młotek idzie Gls'ka - też robimy ją na bóstwo
|
|
|
|
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #18 : 13 Września 2010, 20:58:47 » |
0
|
Te wujek, a Ty nie zapomniałeś o kolegach we Wrocławiu? Takich trzech jak nas dwóch to nie ma ani jednego... a i przy okazji pociąg Ci podjumali...
|
|
|
|
|
|
|
Leśny Dziadek
|
 |
« Odpowiedz #19 : 13 Września 2010, 21:08:48 » |
0
|
Aaa tak, zapomniał ja dodać, że Wlsk'a przetrwała nawet najazd dzikich barbarzyńców z Wrocławia...
Jak to było? "kuuurwaaa!!!, zostaw tę lokomotowę, no niech go ktoś zatrzyma, ludzie, trzymajcie tego wariata, o jezu, odpalił, bieeeegnij, biegnij, wyciągnij go stamtąąd, Kapralu, przez łeb go i na glebę!! Tak, z kabiny i na glebę!! Mocniej!! Mocniej, jeszcze raz, bo się bydlę podnosi!!!!"
A to Ty byłeś czy znany tutaj sprzedawca Dl'ki, bo ja w nerwach nie patrzyłem który?
PS - ciesz(cie) się, że mi akurat Platon kałacha rozłożył na części pierwsze, bo jak bym pociągnął serią...
|
|
« Ostatnia zmiana: 13 Września 2010, 21:11:14 wysłane przez Leśny Dziadek »
|
|
|
|
|
|