Phinek
Gość
|
 |
« : 11 Maja 2010, 21:08:25 » |
0
|
.
|
|
« Ostatnia zmiana: 12 Stycznia 2011, 15:23:50 wysłane przez Phinek »
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #1 : 11 Maja 2010, 21:15:06 » |
0
|
ew. poproszą sąsiada o wydojenie krów. bardzo śmieszne....
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
Leśny Dziadek
|
 |
« Odpowiedz #2 : 11 Maja 2010, 21:17:35 » |
0
|
Uderz w stół ?
:razz:
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #3 : 11 Maja 2010, 21:29:44 » |
0
|
Spokojnie. Byczki stoją osobno :roll: :mrgreen:
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
KLAN PALUCHOWSKICH
|
 |
« Odpowiedz #4 : 11 Maja 2010, 21:58:00 » |
0
|
Jeśli cena nie będzie wyrywała z kapci, to chyba wszyscy*. :wink: * - tzn wszyscy, którzy dostaną przepustkę od swoich pań, ew. poproszą sąsiada o wydojenie krów. A żniwa mieszczuchu !? potem jeszcze masz buraki ...  Panowie, więcej dystansu i luzu 
|
|
|
|
|
|
|
gajos
|
 |
« Odpowiedz #5 : 11 Maja 2010, 23:05:00 » |
0
|
Eeeee Phinek, Phinek jak ja Cię... Koniec imprezy!!  Przyznaję Ci zaszczytny tytuł tekstu tygodnia. W nagrodę funduję przejażdzkę traktorem konstrukcji mojego ojca. Że nie żartuję poniżej przedstawiam samoróbkę Klanu Gajewskich: 
|
|
|
|
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #6 : 12 Maja 2010, 10:12:09 » |
0
|
Toto ma lampy od Malczana ??
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #7 : 12 Maja 2010, 10:15:35 » |
0
|
Lampy od malucha Kawałek tylnej klapy od malucha a na wierzchu maska od "60", tłumik od ciapka. Fajnie wygięty zderzak od muszka. Na zimno poszedł??
|
|
|
|
|
|
|
gajos
|
 |
« Odpowiedz #8 : 12 Maja 2010, 22:05:55 » |
0
|
@ 2110 Nie brałem udziału przy budowie, ale znając życie, raczej na zimno - przy okazji zapytam  @ AXEL Tak karoseria oparta na poszatkowaniu elementów karoserii 126p @ Phinek Jak obiecałem tak i realizacja zależy od Ciebie  Miejsce stacjonowania: okolice Łochowa czyli z 90km spod Twojego bloku. Jak będę jechał czeskim Px-em to zabiorę, i pokażemy. P.S. Przyczepka jest z tej samej linii produkcyjnej co traktor i...ja sam 
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #9 : 12 Maja 2010, 22:11:39 » |
0
|
Jaka jest w nim skrzynia?? Od żuka?? Na błotniku to chyba rozdzielacz jednosejkcyny czyli ma hydraulikę. WOM też?? Przyczepka wywrotka??
|
|
|
|
|
|
|
gajos
|
 |
« Odpowiedz #10 : 12 Maja 2010, 22:31:42 » |
0
|
Szczerze to nie znam się lub nie pamiętam detali. Zapraszam do odwiedzin osobiście. Samodzieło ponoć robi furorę i już dzielnie pracuje. Fotki wrzucę jeszcze dziś a w piątek może uda się toto sfilmować  Na pytania zadane do jutra wieczora odpowiem po niedzieli. Offtopując gdyby ktoś wybierał się na oględziny traktorka, zorganizuję także kolejową mini wycieczkę. W programie zwiedzanie miejsca wysadzenia pociągu pancernego "Generał Sosnkowski" (tor obok w 1986 roku miała miejsce poważna katastrofa kolejowa której skutki widziałem osobiście), archeologia rozebranych bocznic do fabryki "Ostrówek", archeologia kolejki leśnej z okresu I wojny oraz oględziny kolejki tartacznej 20km dalej, pod Węgrowem.
|
|
|
|
|
|
|
gajos
|
 |
« Odpowiedz #11 : 16 Maja 2010, 02:43:15 » |
0
|
Z tego co zapamiętałem: silnik - Andoria S 231 rama i skrzynia biegów - koleba Ostrówek wspomaganie kierownicy, wciągarka, "stacyjka pod zderzakiem" zderzak to tylko plastikowa atrapa Generalnie ilość patentów oraz rozmieszczenie elementów nawzajem do siebie pasujących i upchniętych w tym niewielkim traktorku jest zdumiewająca  Brakuje tylko Rp1  Przyczepa jest z dwustronną wywrotką sterowaną hydraulicznie. Nośność do 3 ton!! Potrójna amortyzacja, resory piórowe, sprężynowe i gumowe. Ponoć przy pełnym załadunku przyczepa potrafi zapadać się kołami w ziemię a zawieszenie ani drgnie. Dziwnie to zabrzmi ale nieżle zaskoczył mnie własny ojciec  Poniżej relacyjka filmowa z wypadu na dziadkowiznę
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan_KRK
|
 |
« Odpowiedz #12 : 16 Maja 2010, 17:03:51 » |
0
|
Piękny pojazd! ale ja znalazłem lepszy, bo sterowany radiowo(lub głosem) POZRAWIAM WŁAŚCICIELA :mrgreen: http://www.youtube.com/watch?v=aVLU7RQls7c
|
|
|
|
"Mędrzec ciągle się uczy, głupiec już wie wszystko"
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #13 : 16 Maja 2010, 17:20:09 » |
0
|
Dzięki :mrgreen: Propo radia to muszę w końcu zamontować 
|
|
|
|
|
|
|
|
Jacekglm
|
 |
« Odpowiedz #15 : 20 Maja 2010, 18:47:14 » |
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan_KRK
|
 |
« Odpowiedz #16 : 20 Maja 2010, 20:04:29 » |
0
|
Proszę kolegę Andrzeja 2110 , jako znawcę tematu maszyn r. o wyjaśnienie części składowych, maszyn na powyższych dwóch postach :grin: Pozdrawiam! Bogdan
|
|
|
|
|
|
|
konrad
|
 |
« Odpowiedz #17 : 20 Maja 2010, 20:40:16 » |
0
|
Swoją drogą zobaczcie jaka siła "drzemie" w pociągach. Zdawało by się mały wagonik szynobusu, wygląda jak zabawka piko, naprawdę niepoważny wagonik ze stosunkowo śmieszną masą (w porównaniu do normalnego pociągu). Z drugiej strony traktor, solidna konstrukcja, mocna rama (Phinek cicho być, wiem że żeliwna obudowa sprzęgła na której trzyma się przód z tyłem jest łatwa do uszkodzenia ale popsujesz mi monolog) zwarta konstrukcja nie do zniszczenia, solidny most. I co? zgnieciony na drobno...
|
|
|
|
Urok sapiącej ciuchci jest niepodważalny ale lokomotywa spalinowa to potęga. 
|
|
|
Bogdan_KRK
|
 |
« Odpowiedz #18 : 20 Maja 2010, 21:36:45 » |
0
|
A może to ciągnik wjechał "z nadmierną prędkością,tuż pod nadjeżdżający skład' :lol: Wszak prędkości jednego i drugiego są zawrotne! :shock: Pozdrawawiam! Bogdan.
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #19 : 20 Maja 2010, 22:14:51 » |
0
|
Proszę kolegę Andrzeja 2110 , jako znawcę tematu maszyn r. o wyjaśnienie części składowych, maszyn na powyższych dwóch postach :grin: Pozdrawiam! Bogdan Ja proszę kolegę o nie rozbijanie mojego nicka na 2 Odnośnie zdjęcia to ciągnik posiada tylne koła prawdopodobnie od jakiegoś dużego opryskiwacza. Coś tego typu. http://www.agrofoto.pl/forum/index.php?app=gallery&module=images§ion=viewimage&img=151797 Przednie to samochodowe "13". Tłumik od ciapka. Silnika nie widać ale możliwe ze od malucha. Reszta malucha posłużyła jako kabina. Może posiadać 2 skrzynie od żuka. Ciągnik ma przypięto konno przewracarkę do sina. Tu lepiej widać tako maszynę http://www.agrofoto.pl/forum/index.php?app=gallery&module=images§ion=viewimage&img=148996Odnośnie filmu to ciągnik to T-25 który ciągnął wóz. Zestaw podobny do tego http://www.agrofoto.pl/forum/index.php?app=gallery&module=images§ion=viewimage&img=74546 (tu akurat wersja cabrio  ) Rusek jest lekki. Wazy około 2 ton. Konstrukcji nie ma za mocnej. Zresztą każdy mały ciągnik łatwo przełamać w poprzek. Wytrzymały jest tylko w pionie. Duże ciągnik są na ramie i wtedy boczne uderzenie nie wyrządzi takich szkód. Choć uderzenie pociągu i wleczenie w poprzek po podkładach.....
|
|
|
|
|
|
|
|