Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 04:40:01 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Transport ciągnika CW34  (Przeczytany 73053 razy)
djsv
SGKW
*
Długość toru:: 79 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #80 : 05 Września 2012, 16:13:39 »
0

Jednak już boję się mniej gdyż takie zachowanie Kolegi Djsv jest prawdopodobnie spowodowane Jego wyjątkowo młodym wiekiem.

Tutaj się wyjątkowo mylisz. Natomiast zarówno kalito jak i Kucyk mają rację, że to temat na PW, zapędziłem się.

Teraz już milknę i oczekujmy wiadomości od zarządu.
AXEL
Minister
Długość toru:: 2017 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #81 : 05 Września 2012, 17:01:49 »
+6

A ja wam powiem przewrotnie.

Jeśli dostaliście od PKP PLK IZ Sosnowiec ten ciągnik nieodpłatnie w celu zachowania go i odrestaurowania a opchnęliście go za jakąś kasę w ręce kolekcjonera militariów to dam wam dobrą radę. Zamknijcie buzie na kłódkę na forum (bo to czyta wielu ludzi) a owo oświadczenie wyślijcie do zainteresowanych na PW bo jak PKP PLK dowie sie o takim wałku nic nigdy (a na pewno przez długi czas) żadnemu stowarzyszeniu nie przekaże i w niczym nie pomoże. Póki co jest to jedna z niewielu firm z grupy PKP, która tego typu ludzi jak my szanuje i ich wspiera.

A na koniec porównanie kto gorszy.

Handlarz - kupuje coś za własne bądź pożyczone pieniądze i potem sprzedaje z zyskiem...

czy

Oszust... definicję pozostawiam czytelnikom do dopasowania.
kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #82 : 05 Września 2012, 18:50:11 »
+2

I tym akcentem proponuję zakończyć dyskusję do ewentualnego pojawienia się przedmiotu godnego dyskutowania, czyli jakiegoś oświadczenia osób kompetentnych (o ile takowe w ogóle się pojawi).

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
wars98
Czytelnik

Długość toru:: 9 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #83 : 05 Września 2012, 20:27:10 »
-4

Axel, a Ty myślisz, że nikt się nie dowie? Nie te czasy. Zawsze życzliwy doniesie.
Kucyk
Minister
Długość toru:: 4309 m

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #84 : 05 Września 2012, 21:04:09 »
+2

myślisz, że nikt się nie dowie?
No nie przesadzaj. Myślę, że jakby tak zarząd GKW po cichu na tym forum zamieścił oświadczenie, to nie wyjdzie ono poza Internet...

Na peronie zostało wszystko to Cię męczy.
Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.

*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #85 : 05 Września 2012, 21:38:09 »
+9

Dowie się ? Nie dowie się ? Dociekania na poziomie pierwszoklasisty który złapał pałę i trzęsie gaciami przed rodzicami. Czołg to nie jest książka żeby ją za szafą schować, prędzej czy później to wyjdzie na jaw jak faktycznie jest. I co wtedy? Co zrobi PLK ? Co z conjamniej kilkunastoma procesami przekazań pomiędzy PLK a organizacjami ratującymi zabytki? Jeśli coś się stało to już się stało i żadne śledztwa, dociekania, publiczne rozstrzelania tego nie zmienią.  Musimy się zastanowić wszyscy jak przekonać PLK że to był ekstremalny wyjątek i że nadal pasjonaci są godni zaufania bo inaczej wszyscy popłyniemy. Dla PLK to ułamek promila dla nas być albo nie być.

Leśny Dziadek
Dyrektor
Długość toru:: 919 m

W terenie W terenie

http://www.strzelnicahistoryczna.pl

« Odpowiedz #86 : 05 Września 2012, 21:51:04 »
+5

jak przekonać PLK że to był ekstremalny wyjątek
CO?! do zardzewiałej rury nędzy, CO? Naprawdę musi zebrać się sabat czarownic, by uzgodnić treść oświadczenia, nie można naskrobać kilku słów "jeździ, jest w prywatnej kolekcji, ma się dobrze"? Wars, skoro tu wylazłeś, to doskonale wiesz gdzie jest czołg, napisz więc otwartym tekstem, bo do mnie dochodzą na przykład strzępy plotek.

kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #87 : 05 Września 2012, 21:58:40 »
+2

Panowie mielenie w kółko się zaczyna. Każdy mówi dokładnie to samo, już od 20 postów, prosiłem już kilka razy żeby dać sobie na wstrzymanie i poczekać na konkret. Od kogokolwiek, jakikolwiek ale KONKRET. Nie możecie się powstrzymać od tego młócenia?

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
kamicz
SGKW
*
Długość toru:: 298 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #88 : 05 Września 2012, 22:34:50 »
+7

Witam Szanownych Użytkowników Forum!

Korzystając z przerwy w pracy wypowiem się na tak nurtujący was temat.

W maju 2010 roku GKW nawiedziła powódź, której konsekwencją było znaczne uszkodzenie mostu w Tarnowskich Górach nad rzeką Stołą - jak łatwo pomyśleć, SGKW ze względów bezpieczeństwa musiało wstrzymać ruch na odcinku podg. Lasowice - Miasteczko Śl. Wąsk. Niestety obiekt udało zabezpieczyć się dopiero po miesięcznej przerwie w ruchu tak aby pociągi bezpiecznie mogły po nim przejeżdżać. Straty związane z przerwą, naprawą toru oraz późniejszymi problemami ( ktoś wrzucił TOI-TOI'a do zalewu i został on zamknięty przez Sanepid) spowodowały wielotysięczne straty.

A teraz do sedna sprawy. Czołg niestety został sprzedany prywatnemu miłośnikowi. Po 10 miesiącach problemów, wydrenowaniu kasy Stowarzyszenia, prywatnej czy to Zarządu czy innych Członków podjęto niełatwą decyzję o sprzedaniu czołgu. Początkowo chętne były tylko okoliczne złomowiska, na szczęście w pewnym momencie udało się wysłać go we właściwe ręce. Czołg ma się dobrze, został już wstępnie uruchomiony - niebawem postaram się wrzucić jakieś filmiki.
 Niestety prowadząc takie przedsięwzięcie nie zawsze podejmuje się decyzje, które przez wszystkich są akceptowalne. Albo my znaleźlibyśmy wtedy kupca albo za jakiś czas zająłby go komornik sprzedając go za grosze firmie złomiarskiej.... ludziom którzy wspierali akcję pozyskania i transportu CW pragnę podziękować, bo gdyby nie ich zaangażowanie możliwe, że mówilibyśmy o GKW w czasie przeszłym...

Tyle w temacie....

Tym, którzy dorzucali do ognia wiedząc, że czołgu już u nas nie ma również dziękuję...

W imieniu Zarządu
Kamil Czarnecki

Pozdrawiam, Kamil
Górnośląskie Koleje Wąskotorowe
www.sgkw.eu
wars98
Czytelnik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #89 : 05 Września 2012, 23:16:27 »
-3

Dobra, czyli sprzedaliście. To teraz zdradźcie kolejną tajemnicę. Komu?
Napiszcie jeszcze ile dostaliście za niego? Ciekawe ile Wam "urwano"?
Kolekcjonerów militariów jest już u nas jak psów. A CW to rarytas. Sam chciałem pozyskać CW Siedlec, ale centralna PLK powiedziała, że skoro dała jednego do SGKW to starczy. Próbowałem kupić, ale jak to na przetargach bywa zostałem przelicytowany.
A tutaj masz babo placek! Sprzedaliście. Kurcze, żebyście powiedzieli, że jest taka potrzeba to bym wziął od Was go w trwały depozyt w zamian za pomoc finansową. Taki temat zwalić... Z politowaniem

janeczek
Dyrektor
Długość toru:: 915 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #90 : 05 Września 2012, 23:18:46 »
+2

Zawsze życzliwy doniesie.

Tu masz rację. Zawsze się taki znajdzie .... i wiem kto to jest. Pozostali chętni  też to zapewne potwierdzą po przeczytaniu poniższego wątka:

http://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?f=33&t=90468&start=15

wars98
Czytelnik

W terenie W terenie

« Odpowiedz #91 : 05 Września 2012, 23:46:27 »
+1

Co ma piernik do wiatraka? Proszę nie łączyć ze sobą różnych spraw.
Axel miał sporo racji pisząc, że teraz z PLK mogą być problemy.
Ariel Ciechański
Administrator
Długość toru:: 973 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #92 : 05 Września 2012, 23:48:53 »
0

Tu masz rację. Zawsze się taki znajdzie .... i wiem kto to jest. Pozostali chętni  też to zapewne potwierdzą po przeczytaniu poniższego wątka:

Każą się logować Panie Janie :-(

Pozdr.<br />CAr.<br />
janeczek
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #93 : 05 Września 2012, 23:57:03 »
+2

Co ma piernik do wiatraka? Proszę nie łączyć ze sobą różnych spraw.

To nie ja łaczę. Tylko jakoś tak dziwnie wychodzi, że te sprawy same się łączą . A może nie same? Może je spina jakaś osoba .... i może niekoniecznie tylko te. A może gdzieś jeszcze jakieś ciekawostki?
Mirek
Czytelnik

Długość toru:: 5 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #94 : 06 Września 2012, 07:02:35 »
0

Tylko szkoda że w lipcu zapraszano kolegów do współpracy przy uruchomieniu CW.
Powódź była w maju - pozyskanie CW w sierpniu - co ma piernik do wiatraka. Jeżeli było tak źle to po co brać dodatkowy sprzęt i wydawać kasę na transport itd.
Tłumaczenie mnie nie przekonuje.
Za to ja jestem na tropie WPT34 i mam nadzieję że jeżeli ten ciągnik nie jest już pocięty to zasili Muzeum w moim mieście.
Całe szczęście Muzea (państwowe) nie mogą sprzedawać swoich zbiorów.
Pozdrawiam pozytywnie - bezinteresownie - zakręconych.
AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #95 : 06 Września 2012, 08:44:11 »
-3

No więc wyszło szydło z wora. Nie dość że PSEUDO-HANDLARZE to oszuści. OSZUŚCI !!!

Nabijaliście w butelkę tu obecnych obiecankami uruchomienia czołgu, jeszcze na początku sierpnia pisaliście o tym. Kłamstwom nie było końca.
Nie tak dawno kol. Paweł Niemczuk szydził z handlarzy a tu proszę, handlarzom do pięt nie dorasta bo oni przynajmniej są uczciwi.

Dostaliście coś za free, w zamian za dbanie o eksponat i sprzedaliście tak jak napisałem wcześniej miłośnikowi militariów za grubą kasę. Jeśli tak mają działać stowarzyszenia typu SGKW, PSMK, TOZK i inne to ja dziękuję... Wystawiliście opinię nam wszystkim, członkom innych organizacji. Do tego we własnym środowisku okłamaliście kolegów. Załóżcie sobie to swoje 785mm.pl i wedle słów wcześniej wspomnianego kolegi zmieńcie forum...
« Ostatnia zmiana: 06 Września 2012, 08:48:11 wysłane przez AXEL » Zapisane
andy
Dyrektor
Długość toru:: 831 m

W terenie W terenie

CiuchciaJKD
« Odpowiedz #96 : 06 Września 2012, 08:54:23 »
0

Axel, bo bana dostaniesz za krytykę jedynego, słusznego...
janeczek
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #97 : 06 Września 2012, 10:31:10 »
0

No więc wyszło szydło z wora.
Ano wyszło - filozofia niejakiego Kalego.
Jeśli tak mają działać stowarzyszenia typu SGKW, PSMK, TOZK i inne to ja dziękuję...
Chyba najwyższy czas aby Stowarzyszenia też już podziękowały .... 
AXEL
Minister

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #98 : 06 Września 2012, 10:36:44 »
0

Całe szczęście inne Stowarzyszenia tak nie działają...
janeczek
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #99 : 06 Września 2012, 10:46:12 »
+1

Widzę, że nie zrozumiałeś mojego ostatniego wpisu. Twój wrzask o handlarzach i oszustach to jest właśnie filozofia Kalego. I żywię nadzieję, że pozostałe Stowarzyszenia też podziękują takim jak Ty. I to by było na tyle.....
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!