Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #40 : 16 Września 2006, 19:10:41 » |
0
|
Od poniedziałku kolejka pleszewska rusza w regularne kursy:
Z Pleszewa do Pleszewa Miasto: 7:00 8:18 15:00 16:22 17:10
Z Pleszewa Miasto do Pleszewa: 6:35 7:40 14:40 15:50 16:50
|
|
|
|
|
|
|
|
ok333
|
 |
« Odpowiedz #42 : 18 Września 2006, 12:59:27 » |
0
|
Krzysztof Zietara napisal : Kursy odbywaja sie pon - pt , dni robocze? Z tego co jest napisane w blog.skpl przez PioTTra oraz z tego co widzialem na ulotkach ponaklejanych w Pleszewie n i g d z i e nie wynika ,ze ruch ma byc prowadzony tylko w dni robocze . Sadze ,ze przez 7 dni w tygodniu . Jezeli sie myle prosze mnie poprawic. A tutaj mam jeszcze garsci informacji z historii pleszewskiej waskotorowki : http://pleszew.pttk.pl/miejsca/pleszew/pleszew.htmlPozdrawiam ok333 ------------------------------ SKPL - KMK
|
|
|
|
Ratujmy Koleje Waskotorowe !!! ----------------------------------------------- ,, Najlatwiej niszczyc . Trudno zachowac to , co warte zachowania.'' Wislawa Szymborska
|
|
|
Krzysiek
|
 |
« Odpowiedz #43 : 18 Września 2006, 21:59:21 » |
0
|
Na www.koleje.wask.pl zamieściłem kilka zdjęć z przejazdów inauguracyjnych. Wszystko dzięki uprzejmości kolegi Michała. Najszybciej przez Co nowego.
|
|
|
|
Pozdrawiam Krzysiek
|
|
|
whisper
Młotkowy

Długość toru:: 78 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #44 : 18 Września 2006, 22:41:54 » |
0
|
W zwiazku z ostatnim zdjeciem mam pytanie - czy stacja jest w tym momencie czynna? Semafor wyglada na sprawny, tymczasem na poprzednich zdjeciach widac, ze nie jest uzywany. Pozdrawiam
|
|
|
|
Pozdrawiam, Kamil
|
|
|
ok333
|
 |
« Odpowiedz #45 : 19 Września 2006, 15:26:04 » |
0
|
Przed kilkoma minutami - mejlem - zostalem oficjalnie upowazniony przez Prezesa SKPL-u Tomasza Strapagiela do ogloszenia wszem i wobec , ze
Pleszewska Kolej Lokalna - SKPL - czynna jest w okresie PON - PT..
W soboty i niedziele nie jezdzi wiec.
Pozdrawiam
ok333
[ Dodano: Wto Wrz 19, 2006 15:31 ] Koszt przejazdu = symboliczny 1,-zl.
|
|
|
|
Ratujmy Koleje Waskotorowe !!! ----------------------------------------------- ,, Najlatwiej niszczyc . Trudno zachowac to , co warte zachowania.'' Wislawa Szymborska
|
|
|
Krzysiek
|
 |
« Odpowiedz #46 : 20 Września 2006, 13:24:52 » |
0
|
W zwiazku z ostatnim zdjeciem mam pytanie - czy stacja jest w tym momencie czynna? Semafor wyglada na sprawny, tymczasem na poprzednich zdjeciach widac, ze nie jest uzywany. Pozdrawiam Eeee, publikując zdjęcia nie zastanawiałem się nad tym i nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie. Postaram się dowiedzieć, chyba że w międzyczasie odpowie ktoś kompetentny :-) Sam jestem ciekawy.
|
|
|
|
Pozdrawiam Krzysiek
|
|
|
ok333
|
 |
« Odpowiedz #47 : 20 Września 2006, 14:39:07 » |
0
|
Na ,,ogryzku'' Krotosz.KD tj. pomiedzy stacjami Pleszew Miasto i Pleszew Wask. sa 2 ksztalty. Jeden wjazdowy do PW (odchylony od lat od pionu ), w Kowalewie i drugi wjazdowy przed PM pionowy :grin: . I po tych odchyleniach rozrozniam :mrgreen: . Odnosnie ich dzialania (sprawnosci techn.), to wydaje mi sie na 95% ,ze sa oba padniete, a tylko na 17.09 podwiazane :grin: .Czyzby uklon w strone Izydora :wink: ? Chcialbym sie mylic ! To powazniejsza sprawa , niz umycie Lyd-ki. SKPL-owska czesc stacji jest o tyle czynna ,ze dwaj mechowie maja swa ,,kanciapke'' i moga sobie przygotowac herbate czy prosty posilek ( narazie ! ). Bylbym rad gdyby w kasie zainstalowano terniony i kompostery. Wiecie po co  Zeby SKPL bylo stac na wprowadzenie ,,kartonikow'' . Oby te urzadzenia jeszcze gdzies w Ostrowie znaleziono. Pozdrawiam ok333 ---------------------------------- SKPL - KMK
|
|
|
|
|
|
|
Michał Izydorczak
|
 |
« Odpowiedz #48 : 21 Września 2006, 22:10:01 » |
0
|
W zwiazku z ostatnim zdjeciem mam pytanie - czy stacja jest w tym momencie czynna? Semafor wyglada na sprawny, tymczasem na poprzednich zdjeciach widac, ze nie jest uzywany. Pozdrawiam Semafory nie są obsługiwane. Zmiana położenia ramion widoczna na moim zdjęciu z motorówką spowodowana była powiedzmy jakimś jednorazowym działaniem niezidentyfikowanej osoby trzeciej (żeby było jasne - nie chodzi o mnie  ). Zresztą jak wracałem do domu to semafor był już w położeniu poprzednim jak na starszym zdjęciu Krzyśka.
|
|
|
|
|
|
|
ok333
|
 |
« Odpowiedz #49 : 07 Lutego 2007, 12:17:45 » |
0
|
Witam , mam taki link : :arrow: http://212.244.179.188/website/Orto/viewer.htm?ActiveLayer=2&Query=IDGMINY%20%3D%20%273012044%27&queryZoom=yesMozna na focie satelitarnej zobaczyc dokladnie w jaki sposob od linii nr 272 odchodzi w Kowalewie bocznica do Pleszew Miasto oraz widoczny jest nasyp , po ktorym kiedys biegla Krotoszynska KD i jak przechodzila pod wiaduktem linii 272 . Pozdrawiam ok333
|
|
|
|
|
|
|
ok333
|
 |
« Odpowiedz #50 : 23 Lutego 2007, 16:43:12 » |
0
|
Witam . wroble cwierkaja , ze Lok TGM jest juz w szopie w Pleszewie i w przyszlym tygodniu bedzie malowany. Sadze ,ze pracownicy SKPL-u nie odmowia pomocy ! :wink: Potem kolej na ..Lidke''.
Pozdrawiam zimowo.
ok333
|
|
|
|
|
|
|
MAT
Czytelnik
Długość toru:: 3 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #51 : 23 Lutego 2007, 21:45:14 » |
0
|
Pierw Lidka potem TGM40 :wink:
|
|
|
|
|
|
|
Ernie
Młotkowy

Długość toru:: 89 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #52 : 25 Lutego 2007, 17:15:13 » |
0
|
oni chcą upaskudzić śliczna lideczke (pomijam brud) w orginalnym malowaniu i bez zwory ;( ;( ;( ;(
|
|
|
|
Małe jest piękne.
|
|
|
bartekmpl
Nowicjusz

Długość toru:: 20 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #53 : 01 Czerwca 2007, 21:18:42 » |
0
|
Upaskudzona to ona była przed przejęciem skpl,więc nie pisz głupstw,obecnie to my ja remontujemy..
|
|
|
|
bartek
|
|
|
paliwo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #54 : 05 Czerwca 2007, 14:38:41 » |
0
|
|
|
|
|
|
|
|
paliwo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #55 : 16 Lipca 2007, 14:10:50 » |
0
|
Jest jeszcze kawalek splotu 1435 + 750mm w ulicy Kaliskiej , ale to zostawiono jako eksponat :grin: .Pozwala to wnioskowac , ze splot szedl dalej , w kierunku Broniszewic. Ale czy do konca linii  Moze ktos wie ? Pozdrawiam ok333 Za gaspolem przy ulicy kaliskiej była kiedyś składownik drewna. więc może max 500 metrów splotu było za tym przejazdem w kierunku Broniszewic . 2 sztuki Wls150 i jedna MBxd2 ma pewno stoją w hali. , : Na hali nie było od 2004 roku żadnej Wls150 tylko dwie Wls180 (lyd1-255 i lyd1-253)
|
|
|
|
|
|
|
ok333
|
 |
« Odpowiedz #56 : 17 Lipca 2007, 00:56:09 » |
0
|
Mlody , przestan pitolic . Kiedy TGM40 przybyla do Pleszewa Miasto , to ja dobrze wiem . Sam wstawialem na Forum rozklad jazdy i trzaskalem foty w Ostrowie Wlkp. Zatem odpusc sobie i wez sie do konkretnej robot :evil: y.
|
|
|
|
|
|
|
paliwo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #57 : 17 Lipca 2007, 06:57:51 » |
0
|
. Zatem odpuść sobie i weź sie do konkretnej robot :evil: y. :oops: :oops: Przepraszam :oops: :oops: masz racje troszeczkę za bardzo się rozpisałem :oops:
|
|
|
|
|
|
|
mateo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #58 : 17 Lipca 2007, 09:29:55 » |
0
|
Jest jeszcze kawalek splotu 1435 + 750mm w ulicy Kaliskiej , ale to zostawiono jako eksponat :grin: .Pozwala to wnioskowac , ze splot szedl dalej , w kierunku Broniszewic. Ale czy do konca linii  Moze ktos wie ? Pozdrawiam ok333 Splot torow został " przerzucony" tylko przez ulicę kaliska i tak się kończył za ulicą tak jak wyglada to dzisiaj, a w planach odcinek miał być przedłużony do cegielni w Lenartowicach, ale nie doszło to do skutku . Pozdrawiam mateo
|
|
|
|
|
|
|
ok333
|
 |
« Odpowiedz #59 : 17 Lipca 2007, 11:41:14 » |
0
|
Mateo , a wiesz moze czy Cegielnia Lenartowice miala swoja kolejke ,,gliniana'' 600 mm A moze w Nowej Wsi ? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|