|
OczeQ
SGKW

Długość toru:: 524 m
W terenie
Wariat torowy
|
 |
« Odpowiedz #1 : 28 Stycznia 2011, 09:52:53 » |
0
|
Jak dla mnie Piaseczno, ale jakby co to się nie znam 
|
|
|
|
Co za ponury absurd... Żeby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem? 
|
|
|
dobrzyn
|
 |
« Odpowiedz #2 : 28 Stycznia 2011, 10:19:35 » |
0
|
Motyw od 4:20 jest duuuużo lepszy 
|
|
|
|
Trabant 1.3 '91 "Stanisław" Trabant 601 '66 "Dziadek" Romet 100 '83 "Henio"
|
|
|
marcin sds
|
 |
« Odpowiedz #3 : 28 Stycznia 2011, 11:23:24 » |
0
|
Piaseczno Miasto to na pewno nie jest. Brak charakterystycznych budynków. Może mylić ten przejazd na łuku podobny jak w Piasecznie.Na 100% jest to kolejka grójecka. Przyglądałem się pilnie, widać że to jakaś mijanka, są semafory. W tle widać jakiś wiadukt w poprzek wąskiego toru.
|
|
|
|
|
|
|
Marcin117
|
 |
« Odpowiedz #4 : 28 Stycznia 2011, 11:36:41 » |
0
|
Piaseczno płn, samochody jadą ulicą puławską w stronę Piaseczna (z Warszawy) a ten wiadukt w tle to bocznica na Siekierki która istnieje do dzisiaj.
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #5 : 28 Stycznia 2011, 13:31:57 » |
0
|
Marcin nieźle kombinuje, ale nie jest to Piaseczno Północne...
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
|
|
|
marcin sds
|
 |
« Odpowiedz #6 : 28 Stycznia 2011, 14:14:00 » |
0
|
Iwiczna albo Klarysew. Skłaniam się ku pierwszej możliwości.
|
|
|
|
|
|
|
janeczek
|
 |
« Odpowiedz #7 : 28 Stycznia 2011, 14:32:31 » |
0
|
Jeziorna
|
|
|
|
|
|
|
marcin sds
|
 |
« Odpowiedz #8 : 28 Stycznia 2011, 15:15:00 » |
0
|
W Jeziornej skrzyżowanie było w jednym poziomie. Więc jednak według mnie Iwiczna. Pociąg który jedzie przez przejazd zmierza do Piaseczna. Widok od przejazdu w kierunku Warszawy.
|
|
« Ostatnia zmiana: 28 Stycznia 2011, 16:43:30 wysłane przez marcin sds »
|
|
|
|
|
Dariusz
|
 |
« Odpowiedz #9 : 28 Stycznia 2011, 17:38:29 » |
0
|
Zgadza się :-) Wg opinii Kolegów z Piaseczna to Iwiczna.
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #10 : 28 Stycznia 2011, 17:46:32 » |
0
|
Nazwa "Iwiczna" była jeśli się nie mylę, nazwą zwyczajową. Bo ta stacja węzłowa (Piaseczno Północne było przystankiem!) prawidłowo nazywała się Piaseczno Przemysłowe. Jak tylko Agneskate będzie w domu, to zamieszczę szczegółową mapkę, a Kolega Marcin Sds proszony jest o podanie mi na PW swego maila - w nagrodę otrzyma skan dawnej mapy stacji. 
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #11 : 28 Stycznia 2011, 17:59:14 » |
0
|
Kucyk a może byś się ze wszystkimi podzielił starymi mapkami jeśli takowe posiadasz??
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #12 : 28 Stycznia 2011, 18:13:10 » |
0
|
Andrzeju...  Jak tylko Agneskate będzie w domu, to zamieszczę szczegółową mapkę Ja po prostu nie umiem tego zrobić.
|
|
|
|
|
|
|
Maciek JKD
|
 |
« Odpowiedz #13 : 28 Stycznia 2011, 18:40:49 » |
0
|
Zgadza się :-)
Rety, Darku - skąd Ty to wszystko wiesz?  Pozdrawiam Maciek
|
|
|
|
Śpieszmy się jeździć koleją, tak szybko odchodzi...
|
|
|
marcin sds
|
 |
« Odpowiedz #14 : 28 Stycznia 2011, 19:40:43 » |
0
|
Nazwa "Iwiczna" była jeśli się nie mylę, nazwą zwyczajową. Bo ta stacja węzłowa (Piaseczno Północne było przystankiem!) prawidłowo nazywała się Piaseczno Przemysłowe. Jak tylko Agneskate będzie w domu, to zamieszczę szczegółową mapkę, a Kolega Marcin Sds proszony jest o podanie mi na PW swego maila - w nagrodę otrzyma skan dawnej mapy stacji.  A myślałem że "wygram" tylko uśmiech Admina  Posiłkowałem się kilkoma źródłami: Wikimapią, portalem www.kolej.one.pl i książkami Pokropińskiego "Kolej grójecka" i "Kolej wilanowska". Na miejscu "zbrodni"  nigdy nie byłem, choć pochodzę z niedalekiego Piastowa. Na Wikimapii widać tylko współczesny wygląd ulic ale wiadukt z filmu istnieje. Na www.kolej.one.pl pod nazwą Piaseczno Przemysłowe jest fotka rampy z Piaseczna Przeładunkowego i to mnie zmyliło. Książki Pokropińskiego niestety zawierają dużo nieścisłości i tego się obawiałem ale, koniec końców udało się miejsce zidentyfikować i nazwać. Kucyk wielkie dzięki!! Mail poszedł na priv. Dzięki też wszystkim przed- i popiścom (czy jak ich nazwać) bo to też mnie naprowadzało.
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #15 : 28 Stycznia 2011, 21:15:07 » |
0
|
Obiecana goła baba specjalnie zmniejszona dla dla Kolegi Andrzeja, aby Mu się krócej niż przez tydzień ściągała, bo łącze pewnie ma ciągle stare...
|
|
|
|
|
|
|
ksiezyc_nad_gieesem
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : 28 Stycznia 2011, 21:24:01 » |
0
|
Nazwa "Iwiczna" była jeśli się nie mylę, nazwą zwyczajową. Bo ta stacja węzłowa (Piaseczno Północne było przystankiem!) prawidłowo nazywała się Piaseczno Przemysłowe. W czasie kręcenia filmu to rzeczywiście było Piaseczno Przemysłowe. Wcześniej (od kiedy to nie wiem, ale między 1964 a 1967r.) stacja nazywała się Iwiczna. Stąd być może późniejsza nazwa zwyczajowa. Pozdrawiam serdecznie i zwyczajowo. ksiezyc_nad_gieesem ...
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #17 : 28 Stycznia 2011, 22:20:53 » |
0
|
Obiecana goła baba specjalnie zmniejszona dla dla Kolegi Andrzeja, aby Mu się krócej niż przez tydzień ściągała, bo łącze pewnie ma ciągle stare... Udało się szybciej niż w tydzień  Łącze stare.
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
marcin sds
|
 |
« Odpowiedz #18 : 29 Stycznia 2011, 09:47:57 » |
0
|
Kucyk a możesz mi powiedzieć jak wyglądał wyjazd na Rozjazd Oborski i dalej na Wilanów? Z książki Pokropińskiego wynika ze właśnie z przemysłowego było odgałęzienie a na "dostanym" schemacie tego nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #19 : 29 Stycznia 2011, 10:31:28 » |
0
|
Kucyk nie odpowie, bo nie ma pojęcia. Ja nie jestem w żadnym stopniu historykiem, więc mam nadzieję, że zostanie mi ten brak odpowiedzi wybaczony.
Mapka przedstawia już okrojoną stację z samego końca jej egzystencji. Myślę, że odejście do Wilanowa było z toru przez rozjazd 15 (na dole koło napisu "z Piaseczna").
|
|
« Ostatnia zmiana: 29 Stycznia 2011, 10:35:31 wysłane przez Kucyk »
|
|
|
|
|
|