+ skład - super, że parowóz był czarny! Pomysł na przyszłość: może da się zorganizować pociąg towarowy?
Tak jak pisałem wyżej, miał być wagon Kdxh, ale nikt nie przewidział, że tegoroczna zima dość mocno go naruszy. Chodzi o podłogę, wybiła całkowicie do góry i niestety wagon nie nadaje się do jazdy.
Spokojna głowa, na ten rok będą przewidziane takie przejazdy. Czynna jest beczka która stoi na stacji w Żninie oraz platforma. Resztę trzeba by zrobić, myślę, że to nie będzie trudne.
mała liczba fotostopów. Rozkład nie gonił
Niby nie gonił, ale jednak. Planowo mielismy być oi 15 i tak też się stało. Nie mogłem przeciągnąć imprezy, ponieważ ludzie z tego co wiem mieli PKSy ze Żnina do domów i chcieli na nie zdążyć. Drugą sprawą jest ilość węgla która nam brakowała tzn. w skupie opału nie mieli dobrego węgla dlatego jeździliśmy przez 2 dni na starym i była obawa, że nie starczy

- dezinformacja toaletowa
Fakt, moja wina, za co przepraszam. Okazało się, że toalety w Biskupinie nie są czynne i trwa w nich jakiś remont (?).
W skrócie: mam nadzieję że Koledzy ze Żnina potraktują moje uwagi raczej jak konstruktywną krytykę niż jak powszechne w polskim internecie psioczenie :-)
Skądże, to była pierwsza impreza organizowana przez Stowarzyszenie. Plan imprez wisi na stronie Stowarzyszenia. Dodatkowo chciałbym zrobić ten przejazd z wagonami towarowymi oraz skład taki jak był 19 marca z Arrivą. Tzn. przejazd pociągiem do Żnina i powrót wieczorem po przyjeździe z imprezy wąskotorowej.
włączyć reflektory i dym w eksponatach
Najlepiej to wygląda w nocy podczas Nocy Parowozów- wygląda zacnie.
Ogólnie: organizator ma pełne prawo do zadowolenia i ustawienia sobie "Uśmiech" w opisie GG, co zresztą właśnie zrobił.
Hehehe

Pogoda zarówno 19 jak i 20 marca podczas powrotu do Żnina się poprawiła

Taka mała złośliwość, chociaż swój urok zdjęcia mają

Dziękuję jeszcze raz za przybycie i za te ciepłe komentarze, które są budujące na przyszłość. Dziękuję również za te minusy i konstruktywną krytykę oraz za pokazanie błędów. To był pierwszy przejazd organizowany przez Stowarzyszenie więc te wszystkie komentarze zostaną przeze mnie "przetrawione" i podczas następnej okazji będzie tylko lepiej

Zdjęcia
http://lutek.kolej.org.pl/galeria/thumbnails.php?album=51_________________________
Pan Artur Różański (Prezes Zarządu kolejki), obiecał koniec cyrkowego malowania wagonów i ujednolicenie kolorystyki spokojną zielenią
No według mnie to cyrkowe malowanie zniknęło, bo cyrkowe to było 2 lata temu. Do tego dochodziły reklamy na wagonach.
Natomiast co do malowania parowozu można by zrezygnować z niekorzystnie wyglądających w tak małej maszynie białych oblamówek okien
Z malowaniem i tak nie było łatwo, bo nad tym wszystkim czuwa konserwator który musi to i owo zatwierdzić lub nie, więc zrobiliśmy co się dało.