Świat kolejek wąskotorowych SMF
11 Października 2025, 16:47:19 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zamknięcie forum 785mm.eu  (Przeczytany 10748 razy)
Paweł Niemczuk
Administrator
Długość toru:: 1840 m

W terenie W terenie

« : 01 Czerwca 2011, 03:02:19 »
+1

Zawiadamiam, że z dniem 1 czerwca 2011 forum http://785mm.eu zostało zamknięte.
W związku z tym, że w jego wieloletniej historii poruszyliśmy tam wiele ciekawych tematów - nie likwiduję go. Forum zostaje na czas nieokreślony w formie "tylko do odczytu". Dyskusje, które toczyły się tam, będziemy kontynuować tutaj.
W zasadzie wszyscy użytkownicy "starego" forum przerejestrowali się już tutaj - liczę zatem, że tematy rozpoczęte tam, będą kontynuowane.

Dziękuję wszystkim, którzy odwiedzali forum 785mm.eu, czytali je i pisywali na nim. Nie ma jednak sensu mnożyć bytów ponad potrzebę i stąd decyzja o jego zamknięciu. Łatwiej śledzić jedno większe forum, niż kilka malutkich niszowych. To tyle

Aha, jeśłi ktoś z dawnych użytkowników forum 785mm.eu chciałby skrobnąć tam kilka słów na pożegnanie, to jeszcze przez kilka dni będzie to mógł zrobić tutaj:

http://koleje.webd.pl/forum/viewtopic.php?t=1984
Łukasz
SGKW
*
Długość toru:: 209 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 12 Lutego 2012, 23:08:33 »
0

Czy byłaby możliwość choć przeglądania forum 785mm.pl ?
Szkoda swoją drogą, że zostało zlikwidowane, bo mimo tego że wg. niektórych powtarzały się informacje na obu wąskotorowych forach, to pojawiało się sporo wątków o kolejach przemysłowych, historii różnych rzadkich serii lokomotyw oraz wątki historyczne, których tutaj brak albo są tworzone 'z daleka' od Górnego Śląska, co było również przewodnim umiejscowieniem tematów z forum 785mm.pl
Paweł Niemczuk
Administrator

W terenie W terenie

« Odpowiedz #2 : 13 Lutego 2012, 16:22:55 »
0

Forum 785mm.eu nie zostało zamknięte. Modyfikacja oprogramowania serwera spowodowała problem techniczny, którego nie jestem w stanie sam usunąć. Nie mogę się nawet zalogować do panelu administracji. Po wielu próbach samodzielnego zidentyfikowania i usunięcia problemu zwróciłem się o pomoc do działu technicznego firmy hostingowej. Mam nadzieję, że we współpracy z nim problem uda się usunąć i forum ponownie stanie się dostępne.

Obecnie treści z forum można przeglądać używając Google'a poprzez wyszukanie i otwarcie widoku do wydruku (PrintView).
Kolejka
Mechanik
Długość toru:: 227 m

Na służbie Na służbie

« Odpowiedz #3 : 13 Lutego 2012, 16:44:02 »
0

Ja mogę bez problemów przeglądać to forum i nawet w dalszym ciągu automatycznie mnie loguje.

Zapraszam na moje strony internetowe:
- www.gkw.tw53.webd.pl
- www.transport.tychy.glt.pl
Oraz kanał na YT: www.youtube.com/user/OKz32
Karol
Zawiadowca
Długość toru:: 357 m

W terenie W terenie

Gdiniô

« Odpowiedz #4 : 13 Lutego 2012, 18:22:17 »
0

Tak przy okazji to ze względu na swoją specyfikę i mnogość w skali kraju w kategorii kolei przemysłowych mógłby powstać dział o kolejach wąskotorowych górnego śląska.

.
Paweł Niemczuk
Administrator

W terenie W terenie

« Odpowiedz #5 : 13 Lutego 2012, 20:02:58 »
0

Drogi Karolu - forum 785mm.eu było poświęcone głownie kolejom wąskotorowym Górnego Śląska. Niewiele się tam działo. Stąd decyzja o połączenia z tym zacnym forum, na którym teraz się spotykamy.

@Kolejka: problem tkwi w serwerze - po wejściu na stronę forum pojawia się ono na chwilę, a po około sekundzie następuje automatyczne przekierowanie na stronę błędu generowaną przez firmę hostingową. I mnie czasem udaje się na stronę główną forum wejść. Niemniej jednak próba wejścia do konkretnego działu lub zalogowania się do PA kończy się przekierowaniem na stronę błędu... Wysłałem stosowne zawiadomienie do działu technicznego firmy hostingowej i czekam na odpowiedź od nich.
Paweł Niemczuk
Administrator

W terenie W terenie

« Odpowiedz #6 : 28 Marca 2012, 16:42:15 »
+1

Informuję, że od dnia 28 marca 2012 roku forum

http://785mm.eu vel http://koleje.webd.pl/forum

jest ponownie dostępne. Błąd uniemożliwiający wejście na forum został usunięty i wszystko działa na powrót tak, jak powinno.
Piottr_tt
Minister
Długość toru:: 2006 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #7 : 19 Stycznia 2021, 10:41:38 »
0

Na dzień dzisiejszy to jest 19 stycznia 2021, oba adresy nie działają.

Pozdrawiam, Piottr
Nowa galeria foto -  http://wedrownosc.flog.pl
Paweł Niemczuk
Administrator

W terenie W terenie

« Odpowiedz #8 : 21 Stycznia 2021, 23:28:14 »
0

Na dzień dzisiejszy to jest 19 stycznia 2021, oba adresy nie działają.
Pyjter, po 9 latach się obudziłeś?
Forum pod adresem koleje.webd.pl przestało działać w roku 2006, gdy Bogner zrezygnował z jego dalszego prowadzenia. A pod adresem 785mm.pl zostało zamknięte a z 8 lat temu.
I teraz co do danych z obu forów - niestety kopia bazy danych z oryginalnego koleje.webd.pl, którą przekazał mi Bogner była uszkodzona i nie dawała możliwości postawienia forum na nowym serwerze. A kopię całego forum 785mm.pl mam chyba w 4 egzemplarzach. Nawet raz i drugi je odpalałem bo ktoś czegoś szukał....
Piottr_tt
Minister
Długość toru:: 2006 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #9 : 22 Stycznia 2021, 14:06:05 »
0

"Obudziłem się" bo celowo sprawdziłem to z okazji innego wątku -> co dowodzi, że informacje zebrane w Internetach nie są trwalsze od książki.
Z rzeczy które znikły z Internetu można jeszcze czasem coś znaleźć na webarchive, ale nie wszystko...

Pozdrawiam, Piottr
Nowa galeria foto -  http://wedrownosc.flog.pl
Marek Sz
SGKW
*
Długość toru:: 321 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #10 : 22 Stycznia 2021, 20:13:55 »
0

Dlatego to co wiemy, pamiętamy, a za jakiś czas także informacje z forum 785mm staramy się przerzucać na Enkol ( wiem, product placement ), który wydaje się bytem bardziej żywotnym.
Paweł Niemczuk
Administrator

W terenie W terenie

« Odpowiedz #11 : 23 Stycznia 2021, 04:56:42 »
+1

[...]co dowodzi, że informacje zebrane w Internetach nie są trwalsze od książki.

Ani mnie do tego przekonywać nie musisz, ani dowodzić. To jest dość oczywiste. I dość często spędza mi sen z powiek... Tj. nietrwałość pamięci. Magnetycznych i półprzewodnikowych (zwłaszcza).
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!