Świat kolejek wąskotorowych SMF
15 Października 2025, 10:20:57 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Gnieźnieńska Kolej Wąskotorowa 15.10.2011r.  (Przeczytany 14918 razy)
102N
Zawiadowca
Długość toru:: 466 m

W terenie W terenie

jakub.luczak
« : 11 Lipca 2011, 13:29:04 »

15.10.2011r.(sobota) odbędzie się imrpeza w Gnieźnie. Dużo więcej fotostopów niż ostatnio,jazda do Ostrowa (niestety tylko).
Więcej informacji w przyszłym tygodniu, będzie wiadomo, czy da się załatwić wjazd na bocznicę wojskową w Powidzu i ustawić Lxd2-344 z pociągiem we Witkowie do zdjęć i czy da się załatwić historyczne samochody do zdjęć.

Przewidywane składy:
pociągu specjalnego: Px48-1919 +brankard z lat 30.+ 3Aw+ brankard z lat 30. + Kddxh
pociągu we Witkowie: Lxd2-344 + Kddx +Wddx +Kddxh

Cena 70-75 zł.

1. Admin / Moderator ma zawsze rację.
2. Gdy Admin / Moderator nie ma racji - patrz punkt 1.
wąskitor
Młotkowy
**
Długość toru:: 113 m

W terenie W terenie

Damian Chełmikowski
« Odpowiedz #1 : 28 Sierpnia 2011, 22:38:38 »

Informacje o imprezie- przejeździe specjalnym dla miłośników kolei zawartew temacie Gnieźnieńska Kolej Wąskotorowa przejazd 15.10.2011 są nieaktualne, z uwagi na to, że zmienili się organizatorzy imprezy a także jej program.

Aktualne informacje:
Impreza "Jesień Pełną Parą" Data 15 października 2011
Przejazd pociągiem specjalnym z fotostopami - trakcja parowa
Skład pociągu: Px48-1919+ wagon bagażowy brankard+ wagon osobowy 3Aw+ towarowy Kddxh
Trasa: Gniezno Wąsk- Ostrowo Stare- Gniezno Wąsk. (68km)
Ilość miejsc w pociągu:65
Cena biletu: 75zł

Dodatkowe atrakcje:
- Przejazd drezyną ręczną na rasie Gniezno- Cukrownia-Gniezno
- na stacji Gniezno Wąsk. ustawiony dodatkowy skład pociągu do zdjęć z parowozem Px48-1785
- W Ostrowie Starym wodowanie pociągu przez OSP Powidz
- Liczne fotostopy, manewry na stacji Gniezno Wąsk, Witkowo i Ostrowo

Organizatorzy: Miłośnicy Gnieźnieńskiej Kolejki Wąskotorowej oraz GKW
Więcej info - Damian Chełmikowski e-mail: gkwrulez@gmail.com , tel. 609354 890, GG: 5282865

*** Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do odwołania imprezy w przypadku gdy ilość zgłoszonych osób będzie niewystarczająca***

Informacje odnośnie wpłat podane zostaną 28 sierpnia
wąskitor
Młotkowy
**

W terenie W terenie

Damian Chełmikowski
« Odpowiedz #2 : 29 Sierpnia 2011, 17:57:00 »

Zgodnie z zapowiedzią uzupełniam informację odnośnie zakupu biletów.
Bilety będą w sprzedaży do 8 października (tj. sobota), sprzedaż polegać będzie na wpłacie na konto bankowe do tego dnia. Jednak nie polecam zwlekać na ostatnią chwilę z uwagi na to, że ilość miejsc w pociągu jest ograniczona. Osoba która wpłaci pieniądze zapisana zostanie na listę pasażerów pociągu specjalnego, będzie również na bieżąco informowana. Bilety będą wydawane podróżnym w dniu imprezy w Biurze Utrzymania i Eksploatacji GKW

Dane do przelewu:
Damian Chełmikowski
PKO Bank Polski Odział Gniezno
nr konta: 42102041150000960201308428
W tytule proszę wpisywać "Jesień Pełną Parą"

Rozkład pociągu:
Gniezno Wąskotorowe odjazd 10:00 Ostrowo Stare przyjazd 14:30
Ostrowo Stare odjazd 16:00 Gniezno Wąskotorowe przyjazd 19:00

Rok 2011 dla Gnieźnieńskiej wąskotorówki jest wyjątkowy z uwagi na to, że dokładnie w tym roku linia Powidz- Anastazewo obchodzić będzie swoje 100-lecie. Niestety pociąg dojedzie tylko do Ostrowa (4km przed Anastazewem).
Dziś wpadł mi do głowy pomysł jak uczcić to wydarzenie i dlatego na forum rzucę pomysł, który prosiłbym o skomentowanie.
 Mianowicie istnieje możliwość aby po przyjeździe do Ostrowa odbyć podróż drezyną ręczną do Anastazewa. Wtedy zmieniłby się trochę program, ponieważ na stacji Gniezno Wąskotorowe nie byłoby drezyny, znajdowałaby się ona w Ostrowie.
« Ostatnia zmiana: 29 Sierpnia 2011, 18:44:52 wysłane przez wąskitor » Zapisane
wąskitor
Młotkowy
**

W terenie W terenie

Damian Chełmikowski
« Odpowiedz #3 : 31 Sierpnia 2011, 16:01:02 »

Aktualne informacje odnośnie imprezy Jesień Pełna Parą - BĄDŹ NA BIEŻĄCO !  >>>
http://www.gkw-gniezno.pl/60/Aktualno%C5%9Bci.html
wąskitor
Młotkowy
**

W terenie W terenie

Damian Chełmikowski
« Odpowiedz #4 : 25 Września 2011, 18:45:34 »

Informacje o imprezie przeniesione do osobnego TEMATU
wąskitor
Młotkowy
**

W terenie W terenie

Damian Chełmikowski
« Odpowiedz #5 : 07 Października 2011, 16:10:13 »

Z przyjemnością informujemy, że pociąg specjalny w ramach imprezy "Jesień Pełną Parą" zostanie uruchomiony. Impreza odbędzie się według programu podanego poniżej. Dodatkowe każdy uczestnik będzie miał zapewniony ciepły posiłek. Osoby, które jeszcze nie dokonały opłaty za uczestnictwo w imprezie (bilety) prosimy  o jak najszybszą wpłatę.

Źródło: www.gkw-gniezno.pl
« Ostatnia zmiana: 07 Października 2011, 16:43:27 wysłane przez wąskitor » Zapisane
wąskitor
Młotkowy
**

W terenie W terenie

Damian Chełmikowski
« Odpowiedz #6 : 16 Października 2011, 13:04:37 »

Impreza za nami, a ja zapraszam do obejrzenia relacji z przejazdu:
http://www.gkw-gniezno.pl/60/Aktualno%C5%9Bci.html
Arclight
Nowicjusz
*
Długość toru:: 32 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #7 : 16 Października 2011, 14:21:25 »

Wrzuciłem delikatny narzek na mordoksiążkę, tutaj też pomarudzę

Brakowało mi na imprezie przede wszystkim listy planowanych fotostopów (duuużo łatwiej opisać zdjęcia). Widzę, że w relacji na stronie jest, więc ten problem odpada, jednak że na przyszłość chyba by się przydała. Dobrze by też było by organizator posiadał megafon dzięki czemu szybciej docierał by do tłumu (choć do niektórych nic nie docierało). Oprócz tego impreza fajna, opłaciło się przejechać ten "kawałek" z Dęblina. Mam nadzieję, że następnym razem dotrzemy już do celu (Ostrowo - jak nie dalej) bez przeszkód :-P
tuttifrutti93
Nowicjusz
*
Długość toru:: 18 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #8 : 16 Października 2011, 15:17:22 »

Listy brakowało, ponieważ stwierdziliśmy,że niektóre fotostopy będą spontaniczne:)
a co do megafonu- też stwierdziliśmy że kolejnym razem będzie to dobre rozwiązanie:)
Państwa uwagi są dla nas bardzo cenne:) dziękujemy.
Arclight
Nowicjusz
*

W terenie W terenie

« Odpowiedz #9 : 16 Października 2011, 17:23:27 »

To ja jeszcze trochę pomarudzę. Trochę szkoda, że nie odbył się fotostop z rzepakiem tudzież ze wzgórz które mijaliśmy (w drodze do Powidza po prawej stronie, chyba przed Witkowem / albo za). Wydłużyło by to czas imprezy, ale w razie przejazdu tylko do Powidza, może dało by się to zorganizować sprawnie...
Brakowało mi też jakiegoś śmietnika (np. worka na śmieci w wagonie), ale nie mam pomysłu gdzie by go można umieścić.
Więcej grzechów nie pamiętam.

Jeszcze raz przeczytałem moje powyższe wypociny i wychodzi na to, że marudzę niczym "piknik" zamiast cieszyć się z imprezy.
Było naprawdę fajnie, mam nadzieję, że w przyszłym roku znów coś zorganizujecie, na pewno się pojawię.
tuttifrutti93
Nowicjusz
*

W terenie W terenie

« Odpowiedz #10 : 16 Października 2011, 18:16:06 »

Jeśli chodzi o fotostopy, byliśmy bardzo otwarci na Państwa propozycje, aczkolwiek dopiero w drodze powrotnej jeden z uczestników to zaproponował, (bynajmniej wtedy to usłyszałam) niestety czas bardzo gonił i nieomal spóźniliśmy się( 4 minuty z planowanym przyjazdem,) miejmy nadzieje,że przez to nikt się nie spóźnił na PKP
A z tym workiem, biorę winę na siebie. Było w planie, przez zamieszanie zapomniało się...;/ Przepraszam. Mam nadzieję,że większego problemu to nie sprawiło...
E tam, zaraz marudzenie, lepiej wiedzieć na przyszłość, każdy szczegół się liczy
Pozdrawiam!
wąskitor
Młotkowy
**

W terenie W terenie

Damian Chełmikowski
« Odpowiedz #11 : 16 Października 2011, 18:18:58 »

To ja jeszcze trochę pomarudzę. Trochę szkoda, że nie odbył się fotostop z rzepakiem tudzież ze wzgórz które mijaliśmy (w drodze do Powidza po prawej stronie, chyba przed Witkowem / albo za). Wydłużyło by to czas imprezy, ale w razie przejazdu tylko do Powidza, może dało by się to zorganizować sprawnie...
Brakowało mi też jakiegoś śmietnika (np. worka na śmieci w wagonie), ale nie mam pomysłu gdzie by go można umieścić.
Więcej grzechów nie pamiętam.

Jeszcze raz przeczytałem moje powyższe wypociny i wychodzi na to, że marudzę niczym "piknik" zamiast cieszyć się z imprezy.
Było naprawdę fajnie, mam nadzieję, że w przyszłym roku znów coś zorganizujecie, na pewno się pojawię.

Arclight dzięki za słuszne uwagi W końcu człowiek uczy się na błędach

1. Wiem, że megafon jest jak najbardziej wskazany na tego typu imprezy. Jednak nie na wszystko starcza funduszu.
« Ostatnia zmiana: 16 Października 2011, 18:30:55 wysłane przez wąskitor » Zapisane
Turysta
Nowicjusz
*
Długość toru:: 44 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #12 : 17 Października 2011, 11:47:56 »

O tej porze roku to żółte co kwitnie to gorczyca . Trzymałem mocno kciuki za udaną imprezę będąc niestety w pracy, jednak jako "wspomagacz przed i poimprezowy" również dziękuję za wszystkie uwagi czy to na zacnym forum czy na priva. I zapraszam na następne wyjazdy:).
tompalec
Mechanik
Długość toru:: 211 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #13 : 17 Października 2011, 22:58:17 »

Jedyne czego mi brakowało to... prawdziwie jesienne liście spadające z drzew.  W tym aspekcie organizatorzy nie mieli nic do powiedzenia 
Fajna impreaza z przygodami.
Pozdro.

wąskitor
Młotkowy
**

W terenie W terenie

Damian Chełmikowski
« Odpowiedz #14 : 17 Października 2011, 23:56:13 »

Liście spadały podczas gdy parowóz "uderzał" w konary drzew parą i kłębami dymu 
kysrat
Młotkowy
**
Długość toru:: 82 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #15 : 19 Października 2011, 01:20:38 »

kilka zdjęć z przejazdu
https://picasaweb.google.com/114849078651218011103/Gniezno15102011

---------------------------------
Średzka Kolej Powiatowa
http://sredzkakolejpowiatowa.pl
Cross934
Nowicjusz
*
Długość toru:: 12 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #16 : 19 Października 2011, 16:12:10 »

Widzę że impreza była udana . A szkoda że mnie tam nie było 
tuttifrutti93
Nowicjusz
*

W terenie W terenie

« Odpowiedz #17 : 19 Października 2011, 19:28:40 »

Oj udana, udana:) Proszę żałować że się nie było
Cóż, może następnym razem? Miejmy nadzieję,że tak
Pozdrawiam
Arclight
Nowicjusz
*

W terenie W terenie

« Odpowiedz #18 : 05 Listopada 2011, 22:11:31 »

Moja relacja -> http://www.kolejowylublin.cal.pl/?p=1720
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!