Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 15:28:43 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Materiały reklamowe SKW  (Przeczytany 8804 razy)
Rogoz
Minister
Długość toru:: 1038 m

W terenie W terenie

« : 30 Marca 2005, 23:55:08 »
0

Witam

Najświeższe wersje dokumentów reklamowych SKW są do pobrania pod następującym adresem:

Oferta dla szkół:
http://www.zabytkitechniki.republika.pl/doc/oferta_szkoly.pdf

Ulotka SKW:
http://www.zabytkitechniki.republika.pl/doc/ulotka_skw.pdf

Folder o rewitalizacji SKW:
http://www.zabytkitechniki.republika.pl/folder_vip.pdf

Folder o Lipiu:
http://www.zabytkitechniki.republika.pl/doc/folder_lipie.pdf

Proszę o ewentualne uwagi i poprawki do dokumentów.
Piottr_tt
Minister
Długość toru:: 2006 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 31 Marca 2005, 00:35:41 »
0

Proponuję przelecieć wszytkie dokumenty kontrolą pisowni, żeby jakiegoś orta nie usadzić w oficjalnych materiałach...

Ulotka SKW - za mało zdjęć, za dużo tekstu. Reklama wizualna ma to do siebie, że jest wizualna, tekst może być nawet mniejszy, aby tylko jeszcze jakaś fota była.
To samo oferta dla szkół.

Skoro ulotka jest drukowana obustronnie w pełnym cmyku, to nie wypada z tego nie skorzystać. Na okładce "folderu dla vipów" też jakaś ładna fota az się prosi.

Pozdrawiam, Piottr
Nowa galeria foto -  http://wedrownosc.flog.pl
kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #2 : 31 Marca 2005, 01:20:18 »
0

Już mam poprawioną wersję ulotki, a także tłumaczenie na angielski. Jutro powędrują na mail. Odnośnie kontroli pisowni: proponuję sprawdzać tylko ortografię, bo jeśli chodzi o gramatykę, to np. Word zupełnie sobie nie radzi i dopiero wtedy są jaja z przecinkami. A tak BTW, to chyba domyślnie przy tworzeniu dokumentów kontrola pisowni odbywa się na bieżąco. No chyba, że ktoś korzysta z notatnika

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
Rogoz
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #3 : 31 Marca 2005, 09:08:16 »
0

Cytat: "Piottr_tt"
Proponuję przelecieć wszytkie dokumenty kontrolą pisowni, żeby jakiegoś orta nie usadzić w oficjalnych materiałach...

Sprawdzono

Ulotka SKW - za mało zdjęć, za dużo tekstu. Reklama wizualna ma to do siebie, że jest wizualna, tekst może być nawet mniejszy, aby tylko jeszcze jakaś fota była.
To samo oferta dla szkół.

Z tym może być problem, bo ogranicza nas format wydruku dwustronne A5. Na większy format nie będzie na razie kasy. W związku z tym tekstu nie będzie można zmniejszyć, bo będzie nieczytelny w formacie A5.
W ofercie dla szkół opisy zostały zredukowane do minimum, kosztem map i fotek. Konieczne stało się jednak wyczerpujące opisanie proponowanych scenariuszy wycieczki.
Odnośnie ulotki SKW to racja, za dużo jest treści historycznej. Trzba ograniczyć.

Skoro ulotka jest drukowana obustronnie w pełnym cmyku, to nie wypada z tego nie skorzystać. Na okładce "folderu dla vipów" też jakaś ładna fota az się prosi.

Na tym dokumentem będę musiał jeszcze popracować. Jego aktulaność to maj 2004. Nie było wtedy jeszcze fajnych fotek.
Rogoz
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #4 : 31 Marca 2005, 15:47:59 »
0

Cytat: "kalito"
Już mam poprawioną wersję ulotki

Wersja ta została zaktualizowana na stronie.
Niestety upiedliwe są komunikaty o przekroczonym godzinowym transferze, ale to spewcyfika Republiki. Chyba, że ktoś mi zaproponuje wystawienie tych dokumentów gdzieś indziej, gdzie takich ograniczeń nie ma.
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #5 : 31 Marca 2005, 16:09:58 »
0

Do Marcina i wszytkich zamieszczających !! :twisted:

Dysponuję kontem o pojemnosci 150 MB bez limitów z bardzo dobrym transferem. Jeżeli chcielibyscie cos powiesić to zapraszam, wystarczy się ze mną skontaktować  :lol:

kalito
Administrator

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #6 : 31 Marca 2005, 18:25:12 »
0

I nic kurde nie mówi  :twisted:

Pozdrawiam
Kalito
Ariel Ciechański
Administrator
Długość toru:: 973 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #7 : 31 Marca 2005, 22:23:07 »
0

BTW jakbyście mieli jakiś plakat, który zmieści się powiedzmy na A3 to rzućcie linkiem. Wydrukowałbym i powiesił w widocznym miejscu w Parowozowni Skierniewice.
Byłem ostanio na kolejach wąsktorowych w Żytawie (Zittau) i Białej Wodzie (Weisswaser) i wszędzie było sporo ulotek o innych kolejach i muzeach.  Brakuje mi plakatu promującego nas wszystkich - zaczątek jest w postaci mapy (na podkładzie sieci kolejowej PKP) kolei wąsktorowych, muzeów i innych ekspozycji typowo kolejowych - nie mam tylko wciąż jakoś głowy aby dokończyć opisy, zwierające przynajmniej nazwę, dane adresowe. O godzinach otwarcia nie wspomnę.
http://www.zabytkikolejnictwa.republika.pl/muzealne.jpg wązy to ok. 300 kb. Na razi wersja bez ostaniej poprawki

Pozdr.<br />CAr.<br />
Rogoz
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #8 : 01 Kwietnia 2005, 08:16:59 »
0

Cytat: "Ariel Ciechański"
BTW jakbyście mieli jakiś plakat, który zmieści się powiedzmy na A3 to rzućcie linkiem.

I to jest pomysł. Dzięki za przypomnienie. W ubiegłym sezonie kolega Emibe przygotował taki plakat, muszę więc sięgnąć do archiwum i poprosić autora o odświeżenie go.
Piottr_tt
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #9 : 01 Kwietnia 2005, 13:42:53 »
0

Cytat: "Ariel Ciechański"
Brakuje mi plakatu promującego nas wszystkich - zaczątek jest w postaci mapy (na podkładzie sieci kolejowej PKP) kolei wąsktorowych, muzeów i innych ekspozycji typowo kolejowych - nie mam tylko wciąż jakoś głowy aby dokończyć opisy, zwierające przynajmniej nazwę, dane adresowe.

Taka mapa miała być na odwrocie kalendarza rusałkowego, który niestety się na rok bieżący nie ukazał.... Też o tym myślałem, żeby nadrukować 1000 szt takiego kalendarza z mapą na odwrocie, tak, żeby nawet po przeterminowaniu był aktualny.

Pozdrawiam, Piottr
kalito
Administrator

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #10 : 01 Kwietnia 2005, 13:49:48 »
0

Jeszcze jedna prośba: jak ulotki się wydrukują, to poprosiłbym o jakieś 50-100 sztuk, bo będziemy je mogli wystawić na BKL. Pozdro

Pozdrawiam
Kalito
Rogoz
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #11 : 01 Kwietnia 2005, 13:51:23 »
0

Cytat: "Rogoz"

I to jest pomysł. Dzięki za przypomnienie. W ubiegłym sezonie kolega Emibe przygotował taki plakat, muszę więc sięgnąć do archiwum i poprosić autora o odświeżenie go.

Ups, namieszałem. Kolega Emibe przygotował plakat ale z fotą WLSki. Sorki.
Ariel Ciechański
Administrator
Długość toru:: 973 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #12 : 01 Kwietnia 2005, 14:53:44 »
0

Taka mapa miała być na odwrocie kalendarza rusałkowego, który niestety się na rok bieżący nie ukazał.... Też o tym myślałem, żeby nadrukować 1000 szt takiego kalendarza z mapą na odwrocie, tak, żeby nawet po przeterminowaniu był aktualny.

Trza będzie przysiąść i dokończyć dzieła - ale u nas sezon trwa cały rok, i trudno znaleźć czas. A po pracy zwykle nic się nie chce...

Pozdr.<br />CAr.<br />
Piottr_tt
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #13 : 29 Grudnia 2005, 22:11:58 »
0

Podczepiam się do wątku, gdyż znalazłem w Sieci coś, co moim zdaniem należy niezbędnie wykonać w temacie promocji dla naszej kolejki jeszcze przed rozpoczęciem sezonu. Szacunkowy koszt to około 400 złotych.
Jeżeli uda się pozyskać staroużyteczne słupki i kątowniki, będzie niższy.

Pozdrawiam, Piottr
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!