ZGrzesiek
Nowicjusz

Długość toru:: 49 m
W terenie
|
 |
« : 14 Grudnia 2011, 22:12:18 » |
0
|
... wracając do "innej beczki" , czyli restauracii Olka na dworcu w Przeworsku, wygląda, że zbliża sie do końca 
|
|
« Ostatnia zmiana: 16 Grudnia 2011, 08:34:34 wysłane przez Ariel Ciechański »
|
|
sprzedam kamień kotłowy - tanio !!!
|
|
|
Piotrek
|
 |
« Odpowiedz #1 : 15 Grudnia 2011, 19:41:02 » |
0
|
Teraz to wygląda świetnie. Piękny pomnik. Super! A tak wyglądał w 2008 r.: (Przepraszam, ale nie masz pozwolenia na wejście do galerii) Czy ten eksponat też doczekał się renowacji?  (Przepraszam, ale nie masz pozwolenia na wejście do galerii)
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #2 : 15 Grudnia 2011, 19:45:02 » |
0
|
Tak z ciekawości: wie ktoś jajka firma wykonuje renowacje,bo chyba nie Rym-Cym-Cym Skrobakowy? I druga prośba - czy można by prosić o zrobienie zdjęć detali po odnowieniu?
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
|
|
|
ZGrzesiek
Nowicjusz

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #3 : 16 Grudnia 2011, 06:44:22 » |
0
|
postaram się dowiedzieć kto to robi, a zdjęcia, będą napewno 
|
|
|
|
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #4 : 16 Grudnia 2011, 09:21:12 » |
0
|
Przetarg wygrał Strabag a kto jest podwykonawcą nie wiem.
|
|
|
|
|
|
|
ZGrzesiek
Nowicjusz

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #5 : 16 Grudnia 2011, 15:29:01 » |
0
|
Firma, która restauruje OL 49 to ta sama , która remontuje budynek dworca czyli Masterbud z Krakowa. Zrobiłem kilka zdjęć, wkrótce je opublikuję .
|
|
|
|
|
|
|
|
AXEL
|
 |
« Odpowiedz #7 : 16 Grudnia 2011, 17:29:00 » |
0
|
Najciekawsze jest to że odrestaurowanie Oli zlecają PKP Nieruchomości... Szacun dla dyr. Dziadzio. W Łukowie z Ol49-18 poradzono sobie palnikiem a tu jednak proszę, da się... Mam nadzieję że to krok milowy.
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #8 : 16 Grudnia 2011, 19:55:55 » |
0
|
Kolego Grzegorzu! No nie mogę szczeny z podłogi podnieść. Czyżby była to pierwsza w Polsce wizualna renowacja przeprowadzona tak jak się powinno to czynić: piaskowanie + dokładne malowanie? Chwała za to co zostało zdziałane! I to, jak Kolega Axel napisał, przez PKP. Takie widoki (pomalowanie rękojeści mało widocznych kurków) świadczą zaś o wiedzy renowatorów i dbałości o szczegóły:  A może jakieś zasługi mieli w tym hobbyści? 
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
|
|
|
ZGrzesiek
Nowicjusz

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #9 : 16 Grudnia 2011, 20:08:46 » |
0
|
Tak, ze dwa tygodnie piaskowali  farby też "prima sort" Z tego co mówili ludzie tam pracujący, koszty poszły na pół z (tego dokładnie nie wiedzieli) miastem lub starostwem. Jest też łyżka dziegciu, dla zcięcia kosztów wypiaskowane i pomalowane jest tylko to co widać  środek gnije i gnić prawdopodobnie będzie  Ale dobrze, że przynajmniej tak to zostało zrobione i nie trafiło do "Rożka"  (lokalny złomowy) My przy tym nie pomagaliśmy, na "Wąskiej" dużo roboty jest .
|
|
|
|
|
|
|
a cygan
|
 |
« Odpowiedz #10 : 16 Grudnia 2011, 20:16:18 » |
+1
|
środek gnije i gnić prawdopodobnie będzie Przepracowanego oleju z "rumuna" nalać, będzie wkład "wąskotorowy" 
|
|
|
|
|
|
|
ZGrzesiek
Nowicjusz

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #11 : 21 Grudnia 2011, 16:14:34 » |
0
|
... uzupełnienie, OL ma "oczy", nie wiem tylko dlaczego źrenic nie włożyli  więcej na : http://www.pogorzanin.pl/galeria-mainmenu-34/category/7-ol-49Pozdrawiam Wszystkich !!! Na Święta się nie przejadać, co by miejsca ostało na ciecz ... Zdrowia !!! 
|
|
« Ostatnia zmiana: 21 Grudnia 2011, 16:18:29 wysłane przez ZGrzesiek »
|
|
|
|
|
RezerwA
Młotkowy

Długość toru:: 108 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #12 : 23 Grudnia 2011, 13:38:18 » |
0
|
...sie macie ludzie... Zawór rozrządczy super odnowiony,zawór przestawczy Towarowo-Osobowy też super!  a zawór główny maszynisty jest tak odnowiony?
|
|
|
|
|
|
|
ZGrzesiek
Nowicjusz

W terenie
|
 |
« Odpowiedz #13 : 28 Grudnia 2011, 19:38:19 » |
0
|
...cała kabina jest odnowiona, nie mogłem wtedy wejść do środka ponieważ farba była jeszcze mokra  niestety, już jakaś pierd...na mynda oderwała znaczek OL49 8 z czoła.  Mam nadzieję, że już mu paluchy uschły.
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #14 : 28 Grudnia 2011, 19:45:50 » |
0
|
Może to jakiś ortodoks z Komisji Badania Czystości Historycznej czy jak jej tam było?  W sumie to może i dobrze, bo ten "emblemat" nie był był podobny nawet do d... znaczy dymnicy.
|
|
|
|
|
|
|
|