Adam W
|
 |
« : 17 Kwietnia 2005, 21:14:36 » |
0
|
W najbliższy weekend (23-24 kwietnia) Rogowska Kolej Wąskotorowa rozpoczyna sezon turystyczny. Zapraszamy! Szczegóły na: http://www.fpkw.pl/www.php?idSekcji=3S posdravem Adam Wawrzyniak
|
|
|
|
|
|
|
Rogoz
|
 |
« Odpowiedz #1 : 18 Kwietnia 2005, 00:02:23 » |
0
|
A tak z ciekawości zapytam jaki będzie skład tych pociągów? Co do rozkładu to bardzo fajnie opracowany. Też taki mieliśmy dla Starachowic, ale musiliśmy z niego zrezygnować, gdyż był mało nieczytelny dla przeciętnego pasażera. Dlatego mamy teraz dwie tabelki.
|
|
|
|
|
|
|
Michał Z
|
 |
« Odpowiedz #2 : 18 Kwietnia 2005, 12:21:05 » |
0
|
A tak z ciekawości zapytam jaki będzie skład tych pociągów? skład do Jezowa: Lyd1 + 1Aw + 2 letniaki + brankard skład do Rawy: Lxd2 + 3 wag. rumunskie pozdr M
|
|
|
|
|
|
|
mch
|
 |
« Odpowiedz #3 : 19 Kwietnia 2005, 14:04:17 » |
0
|
Jak rozumiem akcję reklamową można już puścić pełną parą, a nie tak jak rok temu?
|
|
|
|
|
|
|
Ariel Ciechański
|
 |
« Odpowiedz #4 : 19 Kwietnia 2005, 16:01:38 » |
0
|
Jak rozumiem akcję reklamową można już puścić pełną parą, a nie tak jak rok temu? A porpos akcji reklamowej. To wstępnie obgadana jest możliwość umieszczenia Waszego plakatu na dworcu w Skierniewicach. No i u nas w szopie na dniach Otwartych :-). Licząc oczywiście na wzajemność :-) w Rogowie 
|
|
|
|
Pozdr.<br />CAr.<br /> 
|
|
|
Krzysiek
|
 |
« Odpowiedz #5 : 21 Kwietnia 2005, 15:32:41 » |
0
|
W jakim stanie są obecnie rumuńskie doczepy? W niedzielę pojadą wszystkie kremowo-czerwone? Która Lxd2 poprowadzi pociąg?
|
|
|
|
Pozdrawiam Krzysiek
|
|
|
Maik_99
Nowicjusz

Długość toru:: 23 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #6 : 21 Kwietnia 2005, 20:08:37 » |
0
|
Dwie doczepy są całkowicie wyremontowane. Dwie nadal na remont czekają. Pojadą dwie wyremnotowane + paw (czyli ta kolorowa doczepa). + Lxd2-309 (niebieska). Pozdrawiam Maciej Michalski Created by Maik 21.04.2005 grek99@wp.pl
|
|
|
|
|
|
|
Krzysiek
|
 |
« Odpowiedz #7 : 21 Kwietnia 2005, 21:39:22 » |
0
|
Łeeee, to lepiej dwie doczepy dać, ale bez tej papugi czy jak ją zwą ;-). Wprawdzie planowałem tylko zdjęcia, ale bilet też kupuję, więc nie będę zawyżał frekfencji i wszyscy zmieszczą się w dwóch ;-) No i skoro już, to da się to jakoś załatwić, żeby ten kolorowy nie był w środku tylko skrajny? Dla ścisłości chodzi o ten tuż za Lyd1: http://www.kolej.pl/~chylin/rogow/rogo6819.jpg ?
|
|
|
|
Pozdrawiam Krzysiek
|
|
|
Maik_99
Nowicjusz

Długość toru:: 23 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #8 : 21 Kwietnia 2005, 22:00:43 » |
0
|
Chciałem tylko delikatnie zuważyć że to nie jest płatna impreza dla "miłośników kolei" ale pociąg, który ma dowieść ludzi z Rawy do arboretum w Rogowie. Niestety "prawdziwi mk", odwiedzają nas głównie w celu wykonania fotek. Ale od tego stan wagonów nie ulega poprawie. Zazwyczaj w Rogowie w weekend pracuje zalednie 4 do 6 wolontariuszy (nie myslić z prawdziwymi mk), którzy przy natłoku pracy nie byli w stanie odnowić trzeciej doczepy żeby dobrze się komponowała na fotach. Prosimy więc o nie granie na nerwach wolontariuszom i zapraszamy na imprezy dla miłośników kolei, które z pewnością w tym roku się odbędą  Pozdrawiam Maciej Michalski. PS To moja prywatna opinia i proszę jej nie traktowac jako oficjalne zdanie FPKW i KFPKW
|
|
|
|
|
|
|
Krzysiek
|
 |
« Odpowiedz #9 : 21 Kwietnia 2005, 22:09:18 » |
0
|
Ja rozumiem, ale czy pojawienie się i kupienie biletu nie jest formą wsparcia? Ja wcale nie narzekam na ten wagon, tylko sobie marzę, jakby było lepiej. Nie każdy ma Rogów po drodze, a mieszka bliżej innych. Fakt, udzielam się rzadko, a najbliżej mam Karczmiska.
|
|
|
|
Pozdrawiam Krzysiek
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #10 : 22 Kwietnia 2005, 09:09:56 » |
0
|
Ja rozumiem, ale czy pojawienie się i kupienie biletu nie jest formą wsparcia? Oczywiście że jest! Możesz nawet kupić 10 biletów na pamiątkę, to będzie na wiaderko farby 
|
|
|
|
|
|
|
mch
|
 |
« Odpowiedz #11 : 22 Kwietnia 2005, 10:03:25 » |
0
|
Szkoda, że niektóre farby są jakościowo takie sobie - szybko blakną (pigment czerwony). Ech, jakiś bogaty znajomy z wysp by się przydał, to by mozna było nie tylko lepsze farby kupować. 
|
|
|
|
|
|
|
mch
|
 |
« Odpowiedz #12 : 22 Kwietnia 2005, 10:11:40 » |
0
|
Chciałem tylko delikatnie zuważyć że to nie jest płatna impreza dla "miłośników kolei" ale pociąg, który ma dowieść ludzi z Rawy do arboretum w Rogowie. Tudzież, dzięki skomunikowaniu z "kiblami" z Łodzi, jako pociąg dowożący rano turystów na zwiedzanie Rawy, a po południu zwożących ich z powrotem do węzła przesiadkowego na pociąg PKP.
|
|
|
|
|
|
|
Krzysiek
|
 |
« Odpowiedz #13 : 29 Kwietnia 2005, 13:16:06 » |
0
|
Byłem, bilet kupiłem, ponarzekałem i jestem bardzo zadowolony ;-) Efekty pogoni za pociągiem można podziwiać na www.koleje.wask.pl w dziale Rogowska Kolej Wąskotorowa > Galeria. Może mnie ktoś upewnić, czy pociągi do Jeżowa prowadziła Lyd1-205?
|
|
|
|
Pozdrawiam Krzysiek
|
|
|
mch
|
 |
« Odpowiedz #14 : 29 Kwietnia 2005, 13:21:04 » |
0
|
Inaczej być nie może niż 205.  Wszystko dlatego, że tylko ta "lydka" jest na chodzie.
|
|
|
|
|
|
|
Juliusz Kublik
Nowicjusz

Długość toru:: 38 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #15 : 18 Maja 2005, 12:58:02 » |
0
|
Czy pociąg prowadzony Lxd2 również odchodzi z Rogowa o 13.00 i wraca o 16.15? Jeśli nie, proszę o informację n/t godziny przyjazdu i odjazdu pociągu, gdyż chciałbym się wybrać do Rogowa. Jeszcze jedno - czy jest pewność, że skład będzie prowadziła Lxd2-309? Bo z wiadomych powodów - nietypowego malowania - zależy mi na tej lokomotywie.
Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
|
Michał Z
|
 |
« Odpowiedz #16 : 18 Maja 2005, 15:43:12 » |
0
|
Jeszcze jedno - czy jest pewność, że skład będzie prowadziła Lxd2-309? Nie, wręcz przeciwnie. Jest natomiast niemal pewność, że skład będzie prowadziła Lyd1-205. Najbliższy przejazd, co do którego są duże szanse, że będzie go prowadziła Lxd2-309 to pociągi z okazji "Dni Rawy" (ostatni weekend sierpnia), oczywiście zapraszamy pozdr M
|
|
|
|
|
|
|
Adam W
|
 |
« Odpowiedz #17 : 18 Maja 2005, 15:43:27 » |
0
|
Niedzielny pociąg rozkładowy odjeżdża z Rogowa o 13.00, przyjazd o 16.15. Prowadzi go lokomotywa Lyd1-205. Pociąg ten jeździ w każdą niedzielę od maja do końca września na trasie Rogów - Głuchów. W drodze powrotnej ognisko w Jeżowie. Informacje o pociągach z okazji lokalnych imprez i festynów (m.in. relacji Rogów Rawa) są umieszczane na www.fpkw.plZapraszam! Adam Wawrzyniak
|
|
|
|
|
|
|
Juliusz Kublik
Nowicjusz

Długość toru:: 38 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #18 : 18 Maja 2005, 16:07:06 » |
0
|
A tak z ciekawości zapytam jaki będzie skład tych pociągów? skład do Jezowa: Lyd1 + 1Aw + 2 letniaki + brankard skład do Rawy: Lxd2 + 3 wag. rumunskie pozdr M Czyli są 2 składy. Ja mówię o tym do Rawy. Czy on chodzi w każdą niedzielę do końca września? I jakie są godziny przyjazdu i odjazdu w Rogowie?
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #19 : 18 Maja 2005, 16:10:05 » |
0
|
Ja mówię o tym do Rawy. Czy on chodzi w każdą niedzielę do końca września? Nie. On chodzi dwa razy w roku, w porywach do trzech. Na dzień wiosny w Arboretum, Dni Rawy i może jeszcze jakiś się dzień zdarzy...
|
|
|
|
|
|
|
|