Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 13:25:36 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Profil 750mm.pl na facebooku
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: PLIKI  (Przeczytany 10011 razy)
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister
Długość toru:: 1332 m

W terenie W terenie

« : 18 Kwietnia 2005, 19:44:29 »
0

Pliki obecnie dostępne na naszym koncie:

INSTRUKCJA D25
http://www.grisha.internetdsl.pl/skw/d25.pdf

Pozdrawiam
P.S. Zeskanowane przeze mnie materiały wrzucać na server czy zostawiamy je na płytach ?? (piliki mają od 2MB do 10MB)

Rogoz
Minister
Długość toru:: 1038 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 18 Kwietnia 2005, 20:50:08 »
0

Cytat: "KLAN PALUCHOWSKICH"
Pliki obecnie dostępne na naszym koncie:
Pozdrawiam
P.S. Zeskanowane przeze mnie materiały wrzucać na server czy zostawiamy je na płytach ?? (piliki mają od 2MB do 10MB)

Jak jest miejsce to dawaj na WWW. Mnie niestety czasu brakuje, a chciałem zeskanować instrukcję do WLSki i rysunki poglądowe tego loka w formacie A1. Może w przyszłym tygodniu.
Rogoz
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #2 : 20 Kwietnia 2005, 11:52:04 »
0

Foldery w tej lokalizcji są już nieaktualne. Wprowadziałem do nich poprawki, zmienił się też adres FPKW. Ustaliliśmy z Kalito, że najświeższe wersje folederów będą dostępne tylko na stronie SKW. Chodzi o to aby nie tworzyć misz-maszu i jeden dokuemnt nie byłdostepny w 3 lokaliacjach i róźnych wersjach. Prosze więc Klan o usunięcie nieaktualnych folderów z WWW. Oczywiście zostawiamy tam skanowane materiały archiwalne. Proponuję wstawić tam regulamin stacji Starachowice Wsch. Wąsk.

Nowy adres FPKW:
Fundacja Polskich Kolei Wąskotorowych
ul. Radomska 1, 26-670 Pionki
tel. 0-48 6 125 125, 0-608 80 00 90, e-mail: fpkw@wp.pl
nr konta: BPH PBK S.A. 59 1060 0076 0000 4042 2012 1215
kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #3 : 20 Kwietnia 2005, 12:19:57 »
0

Dzisiaj czas poświęcam na zrobienie kalendarza rezerwacyjnego, a jutro zrobię trochę reorganizacji strony (w celu zrobienia miejsca Chichot) Myślę, że trzeba nieco okroić te przepastne galerie, które tydzień po tygodniu pokazują naszą robotę. Za dużo tego i połapać się w tym już nie można, a zajmuje to 5mln MB. Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #4 : 20 Kwietnia 2005, 12:34:56 »
0

Hmm, ja bym galerii w żaden sposób nie reorganizował bo im więcej fotek tym lepiej. Moje konto wykorzystałbym jako składniće wszelakich plików ze względu na duży rozmiar i brak jakich kolwiek ograniczeń transferu. Ja bym to widział w ten sposób, że u mnie na koncie wiszą pliki a ty je podlinkowujesz na stronie. Pili wysyłabyś na mojego maila a ja bym je wieszał  Chichot  Chichot  Chichot

kalito
Administrator

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #5 : 20 Kwietnia 2005, 12:43:17 »
0

No moim zdaniem nie jest to lepiej, bo nawet MK raczej się znudzą oglądając 1000 zdjęć z chłopami machającymi kilofami, a poza tym w większości fotki przedstawiają to samo. Lepiej zorganizować kilka galerii obrazujących kilkunastoma fotkami nasze postępy, kilka galerii z taborem, a potem dodawać galerie z jakimiś ważniejszymi wydarzeniami i coś, co jest warte uwagi, a nie bezkrytycznie ładować wszystko w imię zasady "im więcej tym lepiej". To do niczego nie prowadzi. No może oprócz nieczytelności i bajzlu.

Pozdrawiam
Kalito
KLAN PALUCHOWSKICH
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #6 : 20 Kwietnia 2005, 16:18:21 »
0

Jak kierownik uważasz  Chichot

P.S. Avatar Ci sie nie wyświetla  :twisted:  :twisted:

kalito
Administrator

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #7 : 20 Kwietnia 2005, 20:17:26 »
0

Bartek ile masz miejsca na tym serwie? Skorzystać to i pewnie skorzystam z miejsca :]

PS. Wiem, że mi się nie wyświetla. Jeszcze się nie bawiłem jak widzisz z wizualną stroną forum, bo raz: nie mam czasu, dwa: działa, trzy: nie chce mi się pierdołami teraz zajmować Chichot

Pozdro dla KLANu

Pozdrawiam
Kalito
kalito
Administrator

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #8 : 21 Kwietnia 2005, 15:51:36 »
0

No więc zapraszam na stronę. Są tam już umieszczone aktualne oferty, a także część instrukcji i dokumentacji, którą skanuje KLAN. Niebawem dalsza część

Pozdrawiam
Kalito
klon200
Zawiadowca
Długość toru:: 498 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #9 : 25 Lutego 2008, 23:29:58 »
0

czy dalej na tej stronie są dostępne pliki? u mnie się nie otwiera? skąd można pobrać te skany? do kogo się trzeba zwrócić w sprawie tych skanów?
Rogoz
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #10 : 25 Lutego 2008, 23:41:17 »
0

Wiele materiałów zostało zeskanowanych, ale nie opublikowanych głownie z braku miejsca ne serwerze. Napisz na PW co Ciebie interesuje to postaram się wystawić.
gerardcool
Nowicjusz
*
Długość toru:: 11 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #11 : 29 Lutego 2008, 00:39:06 »
0

witam! powiem szczerze że szkoda galerii jaka opisuję poniekąd historię kolejki. Większość czasu spędzam poza miastem i galerie bardzo miło mi się ogląda i  postępy prac. Te starsze zdjęcia, jak i te bardzo stare - czarnobiałe chowam na dysku by od czasu do czasu wspomnieć. to już jest pamiątka.
Może ewentualnie można pomyśleć o serwerach hostingowych jak chociażby http://www.plikus.pl  , rapidshare.com - mam tam konto premium, lub nawet wrzuta.pl jakby poszukać to coś jeszcze by się znalazło. A zdjęcia może zamiast usuwanie to pozmniejszać rozdzielczość i spakować np wg miesięcy. co Wy na to?
Piottr_tt
Minister
Długość toru:: 2006 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #12 : 29 Lutego 2008, 09:43:40 »
0

rapidshare zdecydowanie odradzam - jest całkowicie niedostępny dla osób które mają jeden zewnętrzny adres ip dla całego bloku...

Pozdrawiam, Piottr
Nowa galeria foto -  http://wedrownosc.flog.pl
Rogoz
Minister

W terenie W terenie

« Odpowiedz #13 : 29 Lutego 2008, 10:19:33 »
0

Cytat: "gerardcool"
witam! powiem szczerze że szkoda galerii jaka opisuję poniekąd historię kolejki. Większość czasu spędzam poza miastem i galerie bardzo miło mi się ogląda i  postępy prac. Te starsze zdjęcia, jak i te bardzo stare - czarnobiałe chowam na dysku by od czasu do czasu wspomnieć. to już jest pamiątka.

IMO temat galerii w obecnej sytuacji kolejki proponuję potraktować drugoplanowo skupiająć się bardziej na pracy w realu. Być może w długie zimowe wieczory znajdziemy czas stworzenie takiej galerii
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!