Świat kolejek wąskotorowych SMF
12 Października 2025, 23:02:25 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: KOLEJ NA MAJÓWKĘ 27.05.2012r  (Przeczytany 14683 razy)
wąskitor
Młotkowy
**
Długość toru:: 113 m

W terenie W terenie

Damian Chełmikowski
« : 16 Kwietnia 2012, 22:14:18 »

KOLEJ NA MAJÓWKĘ 27.05.2012r. Gnieźnieńska Kolej Wąskotorowa
Miłośnicy GKW zapraszają na przejazd pociągiem specjalnym na trasie Gniezno- Powidz- Gniezno (56km) w trakcji parowej. Skład pociągu:
•   Px48-1919+ brankard (fxh) +  wagon towarowy kddx + węglarka wddx+ Bxhpi (3Aw) + brankard (fxh)
Rozkład Jazdy (orientacyjny):
•   Gniezno W. o.9:30 --- Powidz p.13:30/ o.14:30 ---- Gniezno p.17:30
Dodatkowe atrakcje:
•   Fotostopy m.in. na bocznicy w Witkowie ( łuk wjazdowy do GS-ów), w Niechanowie, na Ługach
•   Wodowanie parowozu przez jednostkę OSP Powidz
•   Pokaz Rumunów na stacji Gniezno Wąsk (Lxd2- 343, 344, 369)
•   Ognisko na stacji Powidz
•   Przejazdy drezyną ręczną
•   oraz niespodzianka  

Ilość miejsc: 55
- 38 miejsc w wagonie pasażerskim Bxhpi (3Aw)
- 17 miejsc w brankardach

Cena biletu: 75zł/os. W cenę biletu wliczono prowiant na ognisko.
Bilety będą w sprzedaży do  21 maja (tj. poniedziałek), sprzedaż polegać będzie na wpłacie na konto bankowe do tego dnia.  Osoba, która wpłaci pieniądze zapisana zostanie na listę pasażerów pociągu specjalnego, będzie również na bieżąco informowana. Bilety będą wydawane podróżnym w dniu imprezy w Biurze Utrzymania i Eksploatacji GKW

Dane do przelewu:
PKO Bank Polski Odział Gniezno
nr konta: 42102041150000960201308428
W tytule proszę wpisywać "KOLEJ NA MAJÓWKĘ"
Organizatorzy: Miłośnicy Gnieźnieńskiej Kolejki Wąskotorowej oraz GKW
Więcej info -  e-mail: gkwrulez@gmail.com , tel. 609354 890, GG: 5282865

*** Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do odwołania imprezy w przypadku gdy ilość zgłoszonych osób będzie niewystarczająca***
MK-waskotorowiec
Mechanik
Długość toru:: 167 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #1 : 17 Kwietnia 2012, 12:55:55 »

Nie ma rezerwacji? A co jak wpłaci więcej niż 55 osób (co teoretycznie jest możliwe)?
wąskitor
Młotkowy
**

W terenie W terenie

Damian Chełmikowski
« Odpowiedz #2 : 17 Kwietnia 2012, 14:02:31 »

Nie ma rezerwacji? A co jak wpłaci więcej niż 55 osób (co teoretycznie jest możliwe)?

Juz tłumaczę: Sprzedaż biletów jest równoznaczna z rezerwacją miejsca, dlatego prosimy o przemyślane zgłoszenia. Bilet jest równoznaczny z miejscem do siedzenia- nie będzie tak, że ktos kupi bilet i będzie stał Wszelkie rezerwacje i pytania należy kierować na skrzynke pocztową bądź pod numer GG. Informację  o zapełnieniu miejsc będziemy podawac na bieżąco na stronie www.gkw-gniezno.pl

Wyprzedze pytanie "dlaczego na stronie ww.gkw-gniezno.pl nie ma informacji o imprezie? " stało sie tak z jednej przyczyny: mamy problemy techniczne z naszą stroną, dlatego program nie został na niej zamieszczony. W przszłym tygodniu problem ten będzie rozwiązany i wszelkie nowinki odnosnie imprezy jak i cały program będzie w dziale AKTUALNOŚCI
wąskitor
Młotkowy
**

W terenie W terenie

Damian Chełmikowski
« Odpowiedz #3 : 18 Kwietnia 2012, 13:05:22 »

W związku z wynikłymi w ostatnim czasie problemami technicznymi impreza "KOLEJ NA MAJÓWKĘ" odbędzie się w terminie późniejszym, zostanie to ustalone w przeciągu najbliższych dwóch tygodni.
Za zamieszanie przepraszamy
kabzik
Młotkowy
**
Długość toru:: 90 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #4 : 18 Kwietnia 2012, 21:46:57 »

coś ta ekipa się technicznie nie wyrabia .. szkoda, wielka szkoda.
Kucyk
Minister
Długość toru:: 4309 m

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #5 : 18 Kwietnia 2012, 22:21:26 »

Zatem kolej na czerwcówkę. No, chyba że do zapustów czekać przyjdzie.

Kolego Wąskitorze, napisz coś konkretnie o tych problemach technicznych, bo już trzy minusy dostałeś. Myślę że za ignorancję.

Na peronie zostało wszystko to Cię męczy.
Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.

*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
wąskitor
Młotkowy
**

W terenie W terenie

Damian Chełmikowski
« Odpowiedz #6 : 19 Kwietnia 2012, 07:34:41 »

Na tydzień, w którym miała się odbyć impreza zostały zaplanowane pracę przy Px48-1919 (może to się przedłużyć do 27-28 maja) pracę przy węglarce, które przesunęły się w terminie.

kabzik
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #7 : 20 Kwietnia 2012, 11:57:59 »

nie rozumiem waszego postępowania wąski torze. Jeżeli ja ogłaszam, że jest u mnie dnia xx.05 impreza na chacie, daję ciepły posiłek itp, to do tego czasu jestem pewien, że jedzenie mam już zakupione, piwo się chłodzi, piekarnik działa itp. Nie odwołuje takiego spotkania, bo akurat mam tapety do wymiany, wszystko dopinam pod tą imprezę.

Tutaj widzę jednak, że rzuca się termin po czym przekłada bo to i tamto. Brak odpowiedzialności i planowania jest poprostu powalający. Mamy jakiś tam parowozik, jakieś wagony i coś tam metalowego na drewanianych kłodach to się zrobi wyjazd. Później pojawiają się problemy. Odnoszę takie wrażenie, że to czysta prowizorka. Linia Sławoszewek-Wilczyn juz nie istnieje. Zaczynają rozbierać Anastazewo-Sompolno-Koło. GKW nie interesuje się jak pozyskać materiał z tej lini bo po co... Można by odbudować linię do Anastazewa, zdobyć w cenie złomu tory na ewentulaną nową trasę do Skorzęcina lub podkłady, myśleć przyszłościowo.

Zamiast tego puszcza się majówkowe pociągi i trąbi, że wszystko jest super ....

Przepraszam czytelników za moje wywody, ale musiałem się rozlać, bo widzę, że ta kolejka dużo majówek nie pociągnie...
Filip Bebenow
Mechanik
Długość toru:: 185 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #8 : 20 Kwietnia 2012, 12:14:38 »

nie rozumiem waszego postępowania wąski torze. Jeżeli ja ogłaszam, że jest u mnie dnia xx.05 impreza na chacie, daję ciepły posiłek itp, to do tego czasu jestem pewien, że jedzenie mam już zakupione, piwo się chłodzi, piekarnik działa itp. Nie odwołuje takiego spotkania, bo akurat mam tapety do wymiany, wszystko dopinam pod tą imprezę.
Problem chyba leży gdzie indziej. Nie wiem jaka jest legitymizacja Wąskiegotora i kogo on reprezentuje. Mogę jedynie się domyślać, że te majówki to oddolne inicjatywy miłośników gnieźnieńskiej wąskotorówki, które może jednak warto byłoby wcześniej konsultować z osobami decyzyjnymi. Nie po raz pierwszy przekłada się imprezę w Gnieźnie z powodu nieznajomości planów tejże kolejki. Wtedy nie będzie już podobnych problemów.
Pozdrawiam!
FB
Brood.K
Dyrektor
Długość toru:: 793 m

W terenie W terenie

Nic na siłę. Weź większy młotek.

« Odpowiedz #9 : 20 Kwietnia 2012, 12:19:32 »

Linia Sławoszewek-Wilczyn juz nie istnieje. Zaczynają rozbierać Anastazewo-Sompolno-Koło.

BTW - a tory z Sławoszewek - Wilczyn trafiły do?

kabzik
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #10 : 20 Kwietnia 2012, 12:23:29 »

...

no i właśnie to mnie martwi, rzuca się surowy kotlet do jedzenia, a później powiadamia się, że kotlet będzie później bo trzeba podsmażyć. Nie jest to ciuchcia, w jaką widzę, że się bawią, tylko Kolej ! to ma działać jak w zegarku, powiedziało się to się robi. Czasami mam takie wrażenie, że bawią się tą kolejką dzieci, jak kolejką piko. Brak odpowiedzialności tłumaczą brakiem środków finansowych i zainteresowania, a właściwie mieszkając w Gnieźnie, gdyby nie moje zboczenie kolejowe po Ojcu, to bym o kolejce nie wiedział, że jeździ. Nic się nie dzieje, nic się nie pisze jak w Rogowie, tylko takie kółko wzajemnej adoracji odpalające ciuchcie i robiące z tego medialne show na mikro skalę.

Widzę, że temat odbiega lekko od tytułu więc już nic nie piszę, jeżeli mam mieć naganę to przyjmuje , lub też przenieść post do innego wątku.

PS : Brood K.

DO ZŁOMU !!
Brood.K
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #11 : 20 Kwietnia 2012, 12:41:58 »

Kabzik - nagana za celne spostrzeżenia i niewygodne pytania? Daj spokój...chyba o to właśnie chodzi?
a a propos PS: cóż, domyślałem się..

wąskitor
Młotkowy
**

W terenie W terenie

Damian Chełmikowski
« Odpowiedz #12 : 20 Kwietnia 2012, 18:49:30 »

Nie chcę się awanturować na forum ani nikogo obrażać- kultura tego wymaga. Widać nie wszyscy wiedzą .... Jeżeli ktoś ma jakieś uwagi odnośnie przełożenia imprezy  proszę zadzwonić do biura 61-426-11-30.
Czy tak trudno zrozumieć, że plany przesunęły się w terminie , zdarza się Smutny
Chciałem po prostu poinformować że przekładamy a nie milczeć i udawać , że wszystko OK. Odnośnie remontów i innych postów to chyba ktoś tematy pomylił
wąskitor
Młotkowy
**

W terenie W terenie

Damian Chełmikowski
« Odpowiedz #13 : 20 Kwietnia 2012, 21:46:37 »

Jeżeli ktoś z szanownych forumowiczów poczuł się urażony lub zlekceważony to bardzo przepraszam, nie mieliśmy takiego zamiaru. Nie chciałbym abyśmy się  kłócili na forum ani wgl, jednak prosiłbym o bardziej stonowane posty/ komentarze.

kabzik
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #14 : 21 Kwietnia 2012, 09:43:24 »

o przepraszam, krytyka nie odpowiada ? wybacz nie będę należał do kółka wzajemnej adoracji i jeżeli coś mi przeszkadza to o tym mówię. A tutaj ze swoich źródeł dowiaduje się, że osoby w biurze to osoby mające złą opinię wśród ... kolejarzy, co i widzę w praktyce się sprawdza. Czy sądzisz, że takie przesuwanie terminów nawet daleko przed wyjazdem jest fajne ? Co jeżeli ktoś musiał zaplanować urlop ? co jeżeli ktoś z zagranicznych miłośników teraz ma problem by się dostosować ?
Krytyka jest potrzebna, a widzę, że nie umiesz przyjąć jej stosownie. Zdrowia, szczęścia, powodzenia.

/edit kalito: poprawiony ort.
/edit kabzik: serdecznie podziękował
« Ostatnia zmiana: 21 Kwietnia 2012, 19:11:10 wysłane przez kabzik » Zapisane
wąskitor
Młotkowy
**

W terenie W terenie

Damian Chełmikowski
« Odpowiedz #15 : 14 Maja 2012, 15:41:46 »

Z uwagi na przestój panujący na GKW wynikły brakiem umowy na użytkowanie taborem i infrastrukturą kolejową przez obecnego operatora tj. BUiE GKW impreza KOLEJ NA MAJÓWKĘ nie odbędzie się. Przejazd dla miłośników  zostanie przygotowany we wrześniu.
Jednocześnie informujemy , że nie ma zagrożenia dla pociągów turystycznych uruchamianych w okresie wakacyjnym - ich rozkład zostanie podany w przeciągu tego tygodnia.
Brood.K
Dyrektor

W terenie W terenie

« Odpowiedz #16 : 14 Maja 2012, 18:56:38 »

Na razie to naprawdę doradzałbym wziąć na wstrzymanie.W tej chwili jesteście jedyną linią w Polsce na której za 2012 rok ilość imprez odwołanych przekroczyła ilość imprez które się odbyły... A gdzie wiarygodność firmy? Nawet jeżeli przyczyny leżą poza czy ponad wami.

Kucyk
Minister
Długość toru:: 4309 m

W terenie W terenie

Bimbrownik wąskotorowy

« Odpowiedz #17 : 14 Maja 2012, 19:18:52 »

A gdzie wiarygodność firmy?
Brood, jeśli się nie mylę już kiedyś było przerabiane, że Kolega Wąskitor nie do końca jest przedstawicielem zarządcy i przewoźnika Gnieźnieńskiej KW czy KD (przepraszam, nie wiem jak to się zwie).
Inna sprawa to rozwijanie wachlarza usług:
- imprezy na zamówienie;
- imprezy ogólnodostępne;
- imprezy tematyczne.
To ma każda kolej. Tutaj mamy nową kategorię markowych produktów turystycznych:
- imprezy odwołane.
Może to jednak jest nowatorski sposób na przyciągnięcie klientów?

Na peronie zostało wszystko to Cię męczy.
Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.

*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
wąskitor
Młotkowy
**

W terenie W terenie

Damian Chełmikowski
« Odpowiedz #18 : 15 Maja 2012, 16:30:00 »

Na tym forum jak i na innych kolejowych portalach reprezentuję GKW jak i siebie jako MK-ola. Nie rozumiem waszej złośliwości...
kabzik
Młotkowy
**

W terenie W terenie

« Odpowiedz #19 : 15 Maja 2012, 20:55:08 »

Boże święty... jak Ty reprezentujesz GKW to co robi prezes ? Bąki zbija ? Nie no, klapa za klapą, miejcie trochę honoru i oddajcie władanie GKW komuś z głową, proszę...
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!