Świat kolejek wąskotorowych SMF
06 Grudnia 2024, 02:33:31 *
Witaj
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
w6 i... Rp 1: Serwer FTP już działa! Szczegóły na forum.
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Letni rozkład jazdy kkd Koszalin  (Przeczytany 33609 razy)
AXEL
Minister
Długość toru:: 2016 m

W terenie W terenie

www.axel-rail.pl

« Odpowiedz #20 : 31 Lipca 2012, 21:02:48 »
-7

Gdzie Axel się jawi tam tabor znika...

Gdzie Łowca zaś prawi kolejkę się zamyka. Mława bis?

Cóż zrobić, każdego szkoda

janeczek
Dyrektor
Długość toru:: 915 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #21 : 31 Lipca 2012, 21:29:47 »
+7

prawdziwego własnego zdania publicznie się nie mówi - a już napewno nie tutaj.

To cóż to jest - Forum Blagierów?
tompalec
Mechanik
Długość toru:: 211 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #22 : 31 Lipca 2012, 22:07:00 »
+4

Urlopowicze są najczęściej jednorazowi, czy pociąg stoi godzinę czy pięć - nie wpłynie na to czy wrócą - jednak ich opinia także się liczy (wraz z innymi czynnikami) - i dlatego rozkład wygląda tak jak wygląda.

Czyli nie interesuje Was czy ten klient wróci za rok. Czy ten klient namówi kogoś innego przebywającego nad morzem do spędzenia u Was czasu?
Po tym zdaniu utwierdziłem się w tym że nastawieni jesteście na kienta z okolic Koszlina. Trzeba było tak od razu pisać.

Bez obrazy - bo akurat kolegi krytykę -  się przyjmuje  .
Nie zawsze zależy jak się pisze - ale napewno kto pisze i czym to jest podparte, napominałem o tym już wcześniej.

To znaczy nie zasłużony i nie znany nie może się wypowiadać!!!.
Cios poniżej pasa.
Rozumiem że każdy kto ciężko pracuje na utrzymanie każdej kolejki jest sfrustrowany każdą uwagą ale moja krytyka miała tylko i wyłącznie budować.
Antyreklama to by była gdybym wypisywał takie rzeczy na Facebooku albo nk a nie na forum gdzie nie zaglądają turyści!

1. Jeździmy tyle ile dopuściła diagnosta i nie zrobił tego za psi grosz lub za flaszkę pod dyktando co ma napisać by można było sobie jeździć hulaj dusza jak komu pasuje - lecz szedł z buta 12km szlaku mierząc co ok. 5m prześwit, przechyłkę, luzy, etc... z nowym toromierzem elektronicznym a nie jakimś 50letnim zabytkiem z magazynu. Akurat w tym roku - szliśmy we dwóch.

I tu pisałem o sensie rozbudowy (już w tej chwili) dalszej części szlaku. Może warto zadbać najpierw o ten dopuszczony do ruchu fragment trasy i poprawić na nim prędkość trakcyjną?
« Ostatnia zmiana: 31 Lipca 2012, 22:16:36 wysłane przez tompalec » Zapisane

Łowca
Młotkowy
**
Długość toru:: 134 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #23 : 01 Sierpnia 2012, 09:09:08 »
+6

Bardzo przepraszam we Mławie urzędowałem od początku kwietnia 2008 roku do połowy grudnia 2008 roku i pod moim współzarządem kolejka jeździła. Ze wszystkim co się działo potem - to proszę już nie do mnie.
Za to coś mi się zdaje, że skoro kolejka tamta nie jeździła wcześniej i nie jeździ później - to może to też o czymś świadczy - o mnie.
Natomiast o ile dobrze pamiętam pomimo kłótni z ex-operatorem do lata 2007 roku - wolontariat tam pracujący robił swoje, a operator mógł to firmować swoją etykietką - kłótnie i oskazrżenia by się jakoś dogadało zwłaszcza że część okazała się nieprawdziwa - aż tu nagle pojawił się właśnie Axel narobił zamieszania jak to wielkim złem jest wolontariat bo się ośmiela robić to i to i to - efekt był taki że najpierw z kłótni i oskarżeń zrobiła się totalna wojna a potem z kolejki najpierw wyniósł się wolontariat a po jakimś czasie też i operator - to też może o czymś świadczy - o tobie własnie.
Może urwijmy dyskusję w tym miejscu i każdy niech zajmie się tym w czym jest dobry, ty prowizjami i handlem a ja torowiskiem. Z kozyścią to będzie i dla kolejek w kraju i dla tych za granicą.

Tomkupalec na twoje wrażenia z podróży może ktoś inny zareaguje, może nie - to nie moje kompetencje. Póki co - przyjm moje szczere przeprosiny za "nieprofesjonalny" język, ja wysiadam, mam swoją robotę - podnoszenie prędkości szlakowej.
(Chociaż pewnie najlepiej od razu zamknąć z 8 przejazdów na terenie miasta to napewnie będzie odczuwlanie szybciej).

p.s.
A forum blagierów to to oczywiście jest - plusiki i minusiki przecież do tego właśnie między innymi służą. Założyć konto na nim po prostu musiałem - gdyż administrator zabronił innym wklejania czyichś wypowiedzi - nie mam zamiaru by ktoś za mnie zjeby dostawał - zwłaszcza od wszechwiedzących i wszechznających się.
tompalec
Mechanik
Długość toru:: 211 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #24 : 01 Sierpnia 2012, 21:47:11 »
+7

Myślę że pora zakończyć tę dyskusje.
Mimo wszystko liczę że moje uwagi przyczynią się w jakiś sposób że Wasza kolejka będzie jeszcze lepiej odbierana i będzie się co raz bardziej rozwijała.
Jeżeli chodzi o mnie to jedyne za co mogę przeprosić to pierwsze zdanie.
Zamiast pisać "Panie i panowie", powinno być "Panie i panowie z Koszalińskiej wąskotorówki".
Pewnie by to zostało lepiej odebrane.
Z aresztę nie będę przepraszał bo to jest moje zdanie i opis tego co w rzeczywistości widziałem.

Pozdrawiam i życzę jak najlepiej Koszalińskiej Kolei Dojazdowej.

Paweł Niemczuk
Administrator
Długość toru:: 1840 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #25 : 02 Sierpnia 2012, 04:50:37 »
+13

W związku z tym, że Paweł Gajdzica, prezes Towarzystwa Przyjaciół Koszalińskiej Wąskotorówki nie jest zarejestrowanym użytkownikiem tego zacnego forum, w porozumieniu z nim i na jego prośbę przekazuję takie oto oświadczenie:

"Osoba podpisująca się na forum 750mm.pl jako Łowca nie jest członkiem zarządu Towarzystwa Przyjaciół Koszalińskiej Wąskotorówki i nie jest upoważniony do wypowiadania się w imieniu towarzystwa ani jego zarządu, choć używana przez niego forma "my" może sugerować przeciwny stan rzeczy. Wszelkie wygłaszane przez niego stwierdzenia są jedynie jego prywatnymi opiniami. Zarząd towarzystwa z uwagą wysłuchuje opinii na temat funkcjonowania koszalińskiej wąskotorówki, nawet tych krytycznych. Opinie tych, którzy odwiedzili naszą kolejkę są ważnym źródłem informacji na temat tego, nad czym trzeba popracować i co trzeba zmienić. Przepraszamy wszystkich tych, którzy zostali urażeni nieprzemyślaną wypowiedzią jednego z naszych wolontariuszy".
kalito
Administrator
Długość toru:: 1512 m

W terenie W terenie

kalito1982
« Odpowiedz #26 : 02 Sierpnia 2012, 08:05:15 »
+5

Aha. To teraz już wiem po co później Łowca zaczął dodawać "To jest tylko i wyłącznie moje zdanie" :/ Może jestem głupi i niedoinformowany, ale ja się dałem nabrać...

Tomkupalec na twoje wrażenia z podróży może ktoś inny zareaguje, może nie - to nie moje kompetencje.

Nie Twoje, a jednak jako pierwszy reagujesz.

Pozdrawiam
Kalito
Piszę w miarę poprawnie po polsku.
andrzej2110
Minister
Długość toru:: 2694 m

W terenie W terenie

« Odpowiedz #27 : 02 Sierpnia 2012, 23:16:23 »
-4

Skoro nie jest to Paweł to kto Co?

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym,
ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie pr
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
theme for 750mm.pl based on bisdakworldgreen design by jpacs29
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!