Z tego co pamiętam to według kolejności od tyłu z obrazka:
http://750mm.pl/index.php?action=media;sa=media;in=726;preview-ostatni wagon to belg przerobiony na salonkę, ale z częściowo pozostawionymi przedziałami i nietypowym układem siedzeń na wprost do okien,
-trzeci od końca to włoska Breda, typ 1933 (współczuje konwojentom w dalszej drodze do ewentualnej naprawy

)
-drugi od końca to francuski Ocem z przerobionym przedsionkiem i ścianą czołową w postaci dużych drzwi, przez które mógłby wjechać do środka samochód. Legenda głosiła, że była to salonka rządowa, ale potwierdzenia tego nie ma chyba w żadnej zachowanej dokumentacji,
- pierwszy to zdaje się niemiecki Eilzugwagen 2/3 klasa.
Co do typów mogę się mylić, bo nie jestem ekspertem, ale wiem tylko to co zdołałem przy nich zauważyć podczas dwudniowej zabawy z tymi wagonami. W maju miną 2 lata odkąd przybyły do Torunia. Przetargów na naprawy nie widać, nie licząc dwóch nieudanych na parowóz i jednego "odpukać w niemalowane drewno" zakończonego powodzeniem na SM41-111. Urzędnicza machina chyba nie jest w stanie sprostać stworzeniu kolei turystycznej. Plany były imponujące i jedynym sukcesem całości było sprowadzenie taboru z Ełku co łącznie z całymi formalnościami trwało rok.