Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #140 : 29 Marca 2013, 17:54:33 » |
0
|
Przyznam, że jakoś zieleń po latach oglądania na lokach PKP mi się opatrzyła...
Otóż to. Zielony się opatrzył, czerwony też, sierżant na przodzie to zaszłość historyczna, zatem ja głosuję na to czarno - pomarańczowe, z jednolicie pomarańczowym przodem: (Przepraszam, ale nie masz pozwolenia na wejście do galerii)
|
|
|
|
|
|
|
sarna
|
 |
« Odpowiedz #141 : 29 Marca 2013, 18:57:05 » |
0
|
To może ankieta? Skoro niektórzy już i tak głosują.. 
|
|
|
|
|
|
|
Piottr_tt
|
 |
« Odpowiedz #142 : 29 Marca 2013, 19:00:47 » |
0
|
I tak malowanie wybierze operator...
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #143 : 29 Marca 2013, 19:03:55 » |
0
|
Jestem jak najbardziej za! Tylko trzeba by najpierw zgromadzić wszystkie projekty jakoś w jednym miejscu i w jednakowym rozmiarze aby zwyczajnie można było je porównywać. Wtedy może się również zdarzyć że element pomysłu z jednej koncepcji zastosowany do innej spowoduje niezły efekt.
@ Piottr Ja już pisałem: Wy wymyślacie, ja wykonuję. No, chyba że wymyślicie coś takiego na co nie będę miał funduszy np. na lakier metalic - kameleon z dodatkiem 25-karatowego złota.
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
*) tu można wstawić każdą serię lokomotywy.
|
|
|
andy
|
 |
« Odpowiedz #144 : 29 Marca 2013, 19:19:32 » |
-1
|
A może tak? 
|
|
|
|
|
|
|
Bogdan_KRK
|
 |
« Odpowiedz #145 : 29 Marca 2013, 21:01:51 » |
+1
|
Witam! Januszu,kiedy jest przewidziane ew.malowanie? Chcialbym znać przybliżony termin,aby zawczasu zacząć jęczeć że :Nie ten odcień,nie te paski i w ogóle h...jowo  . Pozdrawiam. Bogdan
|
|
|
|
"Mędrzec ciągle się uczy, głupiec już wie wszystko"
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #146 : 29 Marca 2013, 21:17:51 » |
0
|
Znak startu do jęczenia będzie ogłoszony na peel.misc.kolej. Zachęcać będę w nim wszystkich do emkania. w ogóle h...jowo W związku z powyższym zwracam się z prośbą do Kolegi 2xm: czy Kolega mógłby zrobić wizualizację czarnego malowania z czerwonym, poziomym, wielkim na cały przedział silnikowy, symbolicznym kutachem z jajami? @Wrażliwi: Zaufajcie mi. Ten wzór może się w przyszłości przydać w dyskusjach...
|
|
|
|
Na peronie zostało wszystko to Cię męczy. Patrząc z kabiny FAURa* świat wydaje się lepszy.
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #147 : 29 Marca 2013, 21:28:44 » |
0
|
Kucyk jak widać na awatarku na Px "położyłeś hu**" no i już go w Piasecznie nie ma.... Nie ryzykuj z Lxd2....
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
sarna
|
 |
« Odpowiedz #148 : 29 Marca 2013, 21:40:21 » |
0
|
No ale panowie bez przesady żeby takie orty robić.. Wszyscy dyslektycy? Przez CEHA się pisze! 
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #149 : 29 Marca 2013, 22:16:36 » |
0
|
Kucyk jak widać na awatarku na Px "położyłeś hu**" no i już go w Piasecznie nie ma... Kutach z awataru jest na tym z Żuław... 
|
|
|
|
|
|
|
andrzej2110
|
 |
« Odpowiedz #150 : 29 Marca 2013, 22:18:47 » |
0
|
O masz... No ale z Żuławki go i tak wywieźli...
|
|
|
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie pr
|
|
|
BarteG
Młotkowy

Długość toru:: 63 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #151 : 30 Marca 2013, 17:45:12 » |
+6
|
Witajcie, jestem tu nowy, w sumie specjalnie po to założyłem konto  . Tak jak ktoś zaproponował ciekawie by wyglądał rumun nawiązujący do "epoki pary" (mam nadzieję, że nikt nie obrazi się na mnie za użycie rysunku bazowego):  Link do pełnego rozmiaru: http://www.picshot.pl/pfiles/319149/czarnyrumun.PNGJest proste w wykonaniu i na pewno będzie dużo bardziej efektowne na żywo niż na tych paintowych wypocinach. Jeżeli do malowania są 2 lokomotywy to jako drugie malowanie proponuję to nawiązujące do SP32  .
|
|
|
|
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #152 : 30 Marca 2013, 18:12:08 » |
0
|
Można poprosić o trochę szerszy pas poziomy?
|
|
|
|
|
|
|
dobrzyn
|
 |
« Odpowiedz #153 : 30 Marca 2013, 18:26:17 » |
0
|
mam nadzieję, że nikt nie obrazi się na mnie za użycie rysunku bazowego
Po to on jest  Ładnie!
|
|
|
|
Trabant 1.3 '91 "Stanisław" Trabant 601 '66 "Dziadek" Romet 100 '83 "Henio"
|
|
|
matfre96
Młotkowy

Długość toru:: 55 m
W terenie
|
 |
« Odpowiedz #154 : 30 Marca 2013, 19:39:30 » |
0
|
No całkiem zajebiaszcze malowanie, tylko może być problem z tabliczkami bocznymi. Jeszcze bym zmienił oprawki reflektorów na srebrne, albo zmienił podział kolorów z pionowego na poziomy.
|
|
|
|
|
|
|
2xm
|
 |
« Odpowiedz #155 : 30 Marca 2013, 20:12:30 » |
+1
|
@Wrażliwi: Zaufajcie mi. Ten wzór może się w przyszłości przydać w dyskusjach...
Symboliczny awatar  :
|
|
|
|
Podejrzewam, że u źródła tej wiadomości kryje się czyjaś kpina, bardziej lubiana w Polsce niż uznanie dla prób postępu (...).
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #156 : 30 Marca 2013, 20:22:53 » |
0
|
Bardzo dziękuję. Teraz już nikt nie powie że inne, zaprezentowane tutaj, wzory malowania są uowe! Oczywiście mam kolejną prośbę - jako żeś człek wykształcony i w grafice biegły, czy mógłbyś zebrać zaprezentowane we wątku koncepcje razem? Trzeba będzie się przymierzyć do jakiegoś wyboru abym mógł działać. ...Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, Ze znoju codziennej pracy, Ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.Kręci mnie ten antracyt. 
|
|
|
|
|
|
|
|
E583.002
|
 |
« Odpowiedz #158 : 30 Marca 2013, 21:28:58 » |
+2
|
Na zupełny odwal  Malowane w paincie
|
|
|
|
Nazywam się Roman i od 35 lat naprawiam pralkę
|
|
|
Kucyk
|
 |
« Odpowiedz #159 : 30 Marca 2013, 21:30:35 » |
0
|
Daj BarteGu, jeśli możesz, dwukrotną szerokość pasa.
@Fidler Nawet na kanciastym Faurze widać że układ kolorów KM wybrał ktoś, kto miał pojęcie jak zrobić to. Zajebiście to wygląda!
|
|
|
|
|
|
|
|